• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Nusret Reşber
Nusret Reşber
TÜM YAZILARI

Ebû Leheb kafalılar ve ‘döviz uçtu’cular!

08 Ağustos 2024
A


Nusret Reşber İletişim:

 

7 Ekim’den bu yana 10 aydır, İsrail, Gazze’de katliam ve soykırım yapıyor.

Taş üstünde taş bırakmayan, yaşlı-bebek, kadın-hasta demeden, dün itibariyle 306 günde 39 bin 677 kişiyi vahşice öldüren bu lanetli terör devleti için bir tek kelime dahi yazmayanlar…

Bu vahşete sağır ve dilsiz kalanlar…

Diğer taraftan her fırsatta soykırımcı İsrail’in ağzıyla ve telkiniyle Hamas’ı ve Müslümanları terörist diye lanse edenler bildiklerinden bir adım dahi geri adım atmış değiller!

Hani utanmasalar, yürekleri olsa İsrail’e taşınacaklar.

Ama canları çok tatlı olduğundan, bizim ölümü sevdiğimiz gibi onlar hayvanlar gibi yaşamayı sevdiklerinden ve bizim Allah’tan korktuğumuz kadar onların kul-köle oldukları sahte tanrılarından korktukları için rahatlarından taviz vermiyorlar.

Bilmiyorlar ki sevgiyi de nefreti de bahşeden, dahası göğüs kafeslerindeki kalbin duruşuna göre sevgiyi, nefreti yaratan Allah’tır!

Gerçek gücün Allah’tan olduğunu bilmeyenler, bu dünyada (“emhilhum rüveyda” ifadesiyle) kısa bir süreliğine güçlü görünenlerden yana durduklarından Allah onlara, Müslümanlara karşı sevgi hissi nimetini lütfetmiyor!

Onlara, zulmü, vahşeti, gerçek terörizmi, sapkınlığı sevimli gösteriyor.

Yerliliği, milliliği, vatanperverliği, mazlumdan yana durmayı, onlar kalplerini buna kapattıklarından Allah da onlara kapatıyor; bu nimetten yoksunlar!

“Onlar batıla meyledince, Allah da onların kalplerini hakkı kabul etmekten, hakka meyletmekten uzaklaştırdı.” (Saf 5)

Kalpleri haktan eğrilip batıla, sapkınlığa meyledenler ne yaparlarsa yapsınlar, hakkı sevenlerin, dünyanın her yerinden fışkırmasına, halka halka genişlemesine mani olamayacaklar!

Kalpleri hakka kapalı olanlar, Ebû Leheb misali durması gereken yeri terk edip küfrün safında yer bulsalar da dün olduğu gibi bugün de sel misali insanların İslam’ı tanımasına ve ona sevgi göstermesine engel olamayacaklar!

Ebû Leheb, öz yeğeni Muhammed’in (s.a.s), peygamberliğine karşı gelmekle yetinmemiş, peygamber, Ona iman edenlerle bir mahalleye hapsedilip, boykota tabii tutulduklarında da akrabalarının yanından ayrılıp, düşman safına geçmişti.

Musa’nın (a.s.) kavminden olan Kârûn da aynen böyle yapmış, Firavun’un yanında yer almıştı…

Geçen hafta kalleşçe şehit edilen İsmail Heniyye için bütün dünya halkları ayağa kalkmış, sevgi gösterisinde bulunmuş, gıyaben cenaze namazına durmuştu.

Bundan, azınlık olmaktan öteye gidemeyen içimizdeki Yahudiler rahatsız olmuştu. “Buradaki Yahudi kökenliler korkacak…” diye endişelerini, yani içlerindekini dışarı yansıtanlar olmuştu.

Be terörist İsrail’den yana olmaktan, her terör örgütüne, Türkiye karşıtı olanlara sevgi beslemekten, onlara acımaktan taviz vermeyen şerefsizler, Gazze’de insanlar gece gündüz demeden, kadın, yaşlı, çocuk gözetilmeden hunharca soykırıma tabii tutulurken taşlaşmış kalbiniz ne durumdaydı? İnsanlara acıma hissiyatınız hangi pisliğin içindeydi?

İşte bu da Rabbimizin bir lütfu!

Katil İsrail ve destekçilerinin lehine sokağa çıkan bir Allah’ın kulunu meydanlarda görebiliyor musunuz?

Birkaç kanı bozuk (içimizdekiler de dâhil) ya klavyeleri başında ya da korunaklı kapılar ardında vahşeti alkışlamakla ancak yetinebiliyorlar. Korkularından dışarda sesleri çıkmıyor!

Başlıkta “Ebû Leheb kafalılar” demem de bundandır.

Bakın, kim Türkiye’ye karşı duruyorsa, kim terör örgütlerine yardım ve yaltaklık ediyorsa ve bu suçlardan içeriye tıkalıysa, kelimesi kelimesine aynı düşünceyi kaleme dökenler/paylaşanlar da aynen Ebû Leheb kafasındakiler!

Sosyal medya kısıtlaması konusunda da onlar gibi düşünmekten öteye gidemiyorlar!

Geçen hafta bütün camilerimizde hutbede çağımızın Ebû Leheb’leri anlatıldı. Her fırsatta Diyanet’ten rahatsız olanlar bundan da çok rahatsız olmuşlardır. Bu zamane Ebû Leheb’ler, Ebû Cehil’ler aynı akıbete duçar olacaklar, sevinmesinler!

“Ebû Leheb’in elleri kurusun! Kurudu da. Malı ve serveti kendisine fayda vermedi. O, alevli ateşe atılacaktır. (Yardımcısı) Karısı da…” (Tebbet 1-4) 

HANİ, “DÖVİZ UÇTU!” DİYORDUNUZ!

Yakın zamana kadar bir türlü milli ve yerli olamayan batı muhipleri, ne zaman küresel çapta bir kırgınlık yaşansa ve ülkemiz de bundan etkilense, ne zaman Türkiye’ye ayar vermek için düğmeye basılsa ve bu sebeple fiyatlar, bazı çevrelerce, kasıtlı tavan yaptırılmaya çalışılsa…

Ve tabii döviz, dolar-euro yükselmeye başlasa, bir yerlerine zil takıp oynayacak duruma gelirler!

“DÖVİZ UÇTU!

DOLAR - EURO UÇTU!

HANİ, FAİZ SEBEPTİ…” gibi ve de hükümetin çözüm politikalarını tiye alırlar!

Son zamanlarda bakıyorum, bazı çevrelerce şu algı servis ediliyor:

“Aslında doların seviyesi burası değil, hükümet bilerek doları tutuyor…”

“Bizim hesaplarımıza göre doların seviyesi şu olmalıydı! Önünü açsalar döviz bu seviyelere gelecek!”

Cek-caklar ortalıkta dolaşırken dün baktım, bu belli güruh, bizim kimi muhafaza-KÂR gazeteler de dâhil bunu manşete taşımışlar!

Bunların Sözcü’sü, “Dolar karpuzdan daha ucuz oldu” diye dert yanıyor.

İşte bunlar böyle utanmazlar, ne yapacaklarını, ne zaman ne söyleyeceklerini şaşırıyorlar.

Allah kimseyi şaşırtmasın!

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

H.Y.E

Hayatında haram,helal inancı olmayan, kanaat, sabır, tevekkül ve başkasını kendine tercih etmek olan ( isar ) şuuru bulunmayan bu güruh,- genellikle bunlar zengin, ihtiyaç sahibi olmayanlar - sabah akşam ekonomi, altın,dolar,Euro vb konuşmaktan akıllarını kaybediyorlar. Üstelik gündemi de belirlemede, yalanlarla dolarlarla başarmaya çalışıyorlar. İşleri güçleri yemek, içmek, şehvet, gezmek tozmak ve amir mevkiinde bulunmak.

Cüneyt

Kendini ekonomist sanan tek bir adam ekonomiyi yerle bir etti.Dolar 33 lira... Faiz %60 , enflasyon % 100...Halk perişan saray ve ahalisi krallar gibi zevk-i sefaya dalmış...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23