• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

Siyonist Yahudi lobisinin etki ajanları/2

14 Ağustos 2024
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

 

Siyonist Yahudi Lobisinin Etki Ajanlarının entrikaları, dava derdi olana, sevda çekene, mukaddes çile dokuyana zor ve kor gelir.

Siyonist Yahudi Lobisi; günümüzde milyarlarca dolarlık bir bütçeyi ve tahayyül edilmesi zor bir siyasi gücü kontrol ediyor. Bilindiği gibi, Dünyadaki ilk Yahudi lobileri, 17. ve 18. yüzyıllarda Avrupa’da kurulmaya başladı. Bu lobilerin temel amacı, Yahudilerin haklarını korumak ve topluma daha fazla entegre olmalarını sağlamaktı. Özellikle İngiltere ve Fransa’da, Yahudi nüfusun akıbeti tartışma konusuydu. Yahudi lobileri bu tarihlerde yavaş yavaş para ile ilişkilerini güçlendirmeye başladılar. Siyonist Yahudilerin dinleri, imanları, kıbleleri paradır. 

Avrupa’nın para babaları Yahudilerdir. Yahudiler, Avrupa’nın en önemli bankacılık merkezlerinden bazılarına yerleşmeye başladılar. Örneğin, Amsterdam’da kurulan Hollanda Bankası, 17. yüzyılda dünyanın en büyük bankası haline geldi ve bu bankanın kurucuları ve yöneticileri arasında birçok Yahudi vardı. 18. yüzyıla gelindiğinde, Yahudiler, Avrupa’nın birçok ülkesinde bankacılık sektörünün önemli bir parçası haline geldiler. Örneğin, Almanya’da, 1933’te Nazilerin iktidara gelmesinden önce, Yahudilerin bankacılık sektöründeki payı %30’du. Dünya sermayesinin önemli bir kısmına Siyonist Yahudiler hâkimdirler. Siyonizm, Dünya hâkimiyeti için bütün vasıtaları kendi lehine kullanma kabiliyeti olan bir ideolojidir. Siyonistler Yahudi ırkının dışında bir ırk kabul etmediği için kendi varlığını başkalarının yokluğu üzerine bina eder. Bu emeline ulaşmak için stratejisini buna göre tayin eder. Uluslararası kuralları hiçe sayan bir anlayışı savunan Siyonist düşünce, birçok facialara sebep olmuştur. 

Siyonist fikirler, Yahudi lobileri içerisinde olgunlaşır. II. Dünya savaşından önce yavaş yavaş olgunlaşan Siyonist fikirler, dünyadaki Yahudi lobileri tarafından finans edilmektedirler. Dünyada varlığına sürdüren Yahudi lobileri, Osmanlı devletinde de örgütlenmeye çalışmışlardı.  Fakat o dönem bu lobiler şimdiki gibi finansal yönetim alanında değil, Yahudilerin haklarını korumak gibi faaliyetlerde bulunuyorlardı. Osmanlı’daki Yahudi lobilerinin en önemlilerinden biri, 1553 yılında kurulan Aşkenazi Cemaati’ydi. Bu cemaat, Osmanlı’daki en büyük Yahudi cemaatiydi ve önemli bir siyasi ve ekonomik güce sahipti. Aşkenazi Cemaati, Osmanlı İmparatorluğu’nun birçok şehrinde faaliyet gösteriyordu ve bu şehirlerdeki Yahudi topluluklarını temsil ediyordu. Osmanlı’daki Yahudi lobilerinin bir diğer önemli örneği ise, 16. yüzyılda kurulan Sefarad Cemaati’ydi. Bu cemaat, Osmanlı’ya İspanya ve Portekiz’den sürgün edilen Yahudilerden oluşuyordu. Sefarad Cemaati, Osmanlı İmparatorluğu’nun Akdeniz bölgelerinde önemli bir güce sahip oldular. II. Dünya Savaşı’ndan sonra, Yahudiler, dünyanın birçok ülkesinde ekonomik ve sosyal başarılar elde etti. Artık ülkelerin ekonomilerine Siyonist Yahudileri temsilen faiz lobisi hükmetmektedir. Osmanlı devletinde, Filistin topraklarında da Siyonistlerin istihbarat faaliyetleri daha “İsrail” adındaki Amerika Terör Karakolunun kuruluşunun ilan edilmesinden önce başlamıştır.

Siyonist Yahudi lobilerinin üyeleri, genellikle üst düzey işadamları, avukatlar ve politikacılardan oluşuyor. Siyonist İsrail, istihbarata çok önem verdiği için lobilere çok önemli miktarda finans ayırmaktadır. Türkiye’deki yahudi lobiciliğinin üç kanadı bulunmaktadır. Bunların birincisi bizzat Yahudilerin oluşturduğu kanattır. İkinci kanat Yahudi kökenden gelen ama Müslüman olduklarını söyleyen gerçekte ise Yahudi kimliklerini koruyan ve Yahudilerle irtibatlarını sürdüren kesimin oluşturduğu kanattır. Bu kanattan olanlara Dönmeler veya Sabetaycılar denmektedir. Üçüncü kanadı ise köken itibariyle Yahudi olmayan ama birtakım çıkar hesaplarından veya benimsemiş oldukları anlayıştan dolayı yahudi kökenlilerle irtibat içine giren ve onların planlarına hizmet eden kimselerin oluşturduğu kanattır. Bu kanadı oluşturanların başında gelenler ise masonlardır. Fakat mason olmayanlardan da pek çok kimse kişisel çıkarlarından veya makam davalarından dolayı onlarla içli dışlı olmuş, onlara hizmet etmiştir.

Siyonist Yahudilerin en büyük silahı, Müslümanın kendisiyle yapmış olduğu alışveriştir. Müslüman olarak senin yaptığın alışveriş Siyonist Yahudinin elinde silaha dönüşüyor; mermiye dönüşüyor, kurşuna dönüşüyor. Müslüman olarak bunu böyle bilmelisin. Demokratik-Laik sistemlerde bilaistisna bütün politik partilerde İsrail’in âl-i menfaatlerini koruyan ve kollayan Siyonist Yahudi Lobisinin Etki Ajanları vardır. Siyonist Yahudi Lobisinin Etki Ajanı bazen milletvekili olur, bazen bakan olur, bazen parti lideri olur, bazen işadamı olur, bazen gazeteci olur, bazen akademisyen, bazen diplomat olur, bazen dernek başkanı olur, bazen Müslümanlara hız veren olur, bazen de Müslümanların gazını alan olur. Siyonist Yahudi Lobisinin Etki Ajanlarına karşı tebdir almayı gereksiz görenlerin İslâm adına dava iddiaları yalan olur.

Yanlışı savunacak kadar cahil olandan, doğruyu görmeyecek kadar kör olandan, iyiliği inkâr edecek kadar nankör olandan uzak duracak kadar sabrın, metanetin ve cesaretin yoksa, evliyanın düşmanı, eşkıyanın da neferi olmaktan kurtulamazsın..

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ikircikli halimiz

Folistin konusunda; Ustte çarşaf, altta mini etek giymiş gibi bir haldeyiz. Meydanlarda, ekranlarda maşallah yağıp gülüyoruz, ama arkadan ticarete devam ediyoruz. En son israilin petrol tedarikini sağladığımız yetmezmiş gibi bide yaninda israil ordusuna ucuz elektrigide biz temin ediyormuşuz ortaya çıktı.

Nuh

Onların en büyük lobisi ve destekçileri bizde ve içimize yerel isimlerle zızmış ve yerleşmiş durumdalar. Köşebaşları, kritik nokta ve pozisyonlar onlar tarafından tutulmuş ve kontrol altına alınınca dışardaki içerdeki tam güçte çalışıyor. Ekonomik ve diğer tetikçiler bizlerden daha çok ve etkili çalışıyorlar. Allah çalışana veririm diyor. Yatana uyuyana yok.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23