• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

“İsrail’siz bir dünya” için ne yapabiliriz?

11 Eylül 2024
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

 

Filistin’de, Gazze’de akıtılan bunca kana, katliama ve soykırıma rağmen hâlâ İsrail’in yaşıyor olması, bütün dünya için büyük bir felakettir. Anın vacibi, “İsrail›siz bir dünya” için harekete geçmektir. Anın fıkhı, birbirimize “İsrail’siz bir dünya” için ne yapabiliriz? Sualini sormayı gerektiriyor. Rabbimiz uyarıyor: “Hem (düşmanınız olan) kavmi (tekrar savaşmak üzere) aramakta (toparlanmalarına fırsat vermeden takip etmekte) gevşeklik göstermeyin! Eğer siz acı çekiyorsanız, şüphe yok ki onlar da (sizin) acı çektiğiniz gibi acı çekiyorlar. Hâlbuki (siz, bir üstünlük olarak) Allah’dan, (onların) ümîd etmeyecekleri şeyleri umuyorsunuz. Allah ise, Alîm (kendisinden ne istediğinizi hakkıyla bilen)dir, Hakîm (her işi hikmetli olan)dır.” (Nisa Sûresi/ 104) Soykırımcı Siyonist İsrail; Allah’ın, Peygamberin, İslâm’ın, Müslümanların, insanların, hayvanların ve bitkilerin düşmanıdır. Bu düşmanı takip edip imha etmek, asla ve kat’a ihmale gelmez.

Mescid-i Aksa’nın Allahû Teâla tarafından mübarek kılınmış etrafından necis Siyonist Yahudileri temizlemek, Mescid-i Aksa’nın kutsallığına inanmış her Müslümanın görevidir. Filistin’i işgal ederek milyonlarca insanı yıllardır yersiz, yurtsuz bırakan, işgal ettiği topraklarda Müslümanıyla Hıristiyanıyla halkları kendi yurtlarında yabancı durumuna düşüren, sistematik baskı ve zulmün temsilcisi haline gelen Yahudi İsrail Terör Karakolunu imha edip ortadan kaldırmak, azad kabul etmez bir görevdir. 

Hıristiyan devletlerin İslâm coğrafyasına yönelik politikalarının sonucu kurulan İsrail Terör Karakolu, bölgede 19 asır boyunca süregelen durumun değişmesi anlamına geliyordu. Yahudi meselesi İslâm coğrafyasında Siyonizm ile eşzamanlı olarak XIX. yüzyılın sonlarından itibaren ortaya çıkıp yaklaşık 150 yıllık bir maziye sahiptir. Bölgedeki işgal ve imha faaliyetleri ise Osmanlı’nın buradan çekilmesiyle eşzamanlıdır. O zamandan itibaren Batılı devletlerin arka çıktığı İsrail, bölgedeki varlığını giderek ileri boyuta taşımaktadır. Müslüman olarak bu asırda düşman denildiğinde şeytandan sonra Amerika, İngiliz, İsrail aklımıza gelmiyorsa, Müslümanlığımızdan şüphe edebiliriz. Allah düşmanlarını dost edinen Müslüman kalmaz.

Kudüs’ün hür olmadığı bir zamanda dünyanın tutsaklığından şüphe edilemez. İsrail’in işlemiş olduğu cinayet ve cürümlere mukabil yeridir dünya insanları İsrail’i yaksa. Dünyada Müslümanların akan bütün kanları hak için aksa, söyleyin esir mi olurdu bugün Mescid-i Aksa!

Amerika’ya, İsrail’e, bunları destekleyen dünya gâvurlarına  “Lâ” demeyi göze alıyorsanız, bedelini ödemeye de hazır olmalısınız. Bir şeyler yapmak yetmez! Olması gerekeni yapmak zorundayız...

-Olması gereken, başta Türkiye’miz olmak üzere tüm halkı Müslüman ülkelerin artık fiili olarak harekete geçmeleridir.

-Ticareti kesin

-Üsleri kapatın

-Gemileri durdurun

-Diplomatik ilişkileri bitirin

-Petrol ve doğalgaz vanalarını kapatın.

-Amerika-İsrail elçilerini kovun, kendi elçilerinizi de oralardan çekin.

Ülkemizi kan gölüne çevirmeden önce Siyonist Yahudi Terör Örgütü Israil ile tüm ilişkileri kesmemiz dinen farzdır. Siyonist İsrail Gazze’yi boşaltmaya, kadınları ve çocukları katletmeye devam ediyor

-Müslümanların da İsrail’le ticareti devam ediyor

-Limanlardan gemiler kalkmaya devam ediyor

-Siyasi ve diplomatik ilişkiler devam ediyor

-Tüm anlaşmalar devam ediyor

İsrail neden dursun ki?

İslâm İşbirliği Teşkilatı da, Birleşmiş Milletler Teşkilatı da, NATO da İsrail’in güvenliği için kurulmuşlardır. Gazze’deki katliamlar, soykırım karşısındaki tavırları bunu tescil etmektedir. İslâm topraklarında ortaya çıkmış bütün terör örgütleri İsrail Terör Örgütü’ne hizmet etmektedirler. Mahir Kaynak’tan muhteşem bir tespit miras kaldı: “Diyorlar ki, terör örgütleri yeni bir devlet kurma peşinde. Hayır efendim, yanlış. Hiçbir terör örgütü devlet kuramaz. Orta Doğu’daki bütün terör örgütleri, ‘Büyük İsrail’ kurulsun diye kurulmuştur.”

İsrail can yakan bir ateştir. Halkı Müslüman ülkeler ya birleşip bu ateşi Gazze›de söndürecekler ya da bu ateşle kendi sınırlarında ve şehirlerinde yüzleşmek zorunda kalacaklardır.

Jeopolitik çalkantıların, jeokültürel çatlakların, siyasi ve ekonomik çarpıklıkların derinleştiği bugünün dünyasında “İsrail’siz bir dünya” için harekete geçmek, küçük bir putçu azınlık dışında her insanımızın memnun ve mutmain olmasını sağlayacaktır..

Amerika-İsrail istilâsına karşı terk-i silah eyleyen Müslümanlar canlı cenazelerden sayılırlar. Filistinli Şehitlerin geride bıraktıkları mesaj şudur: “Ey Müslüman ülkeler! Gıyabımızda cenaze namazı kılmayın, zira bizler diriyiz. Ölü olan sizlersiniz!”

İsrail demek, Siyonizm demektir. Siyonizm bir timsahtır:

-Bu timsahın üst çenesi ABD, alt çenesi Avrupa Birliği, kuyruğu ise İsrail’dir.

-Ve maalesef bu timsahın gövdesi ise bir kısım halkı Müslüman ülkelerdir.

-Siyonizm bu timsahla 19 haçlı seferi düzenledi. Şimdi ise 20.’sini düzenliyor.

İslâm’ın coğrafyası olan Kudüs›ün doğu ve batı, Filistin›in ise iki devletli yapı olarak tanınması demek, Gazze›nin boşaltılıp idaresinin Siyonizm’in razı olduğu bir yapıya devredilmesi demektir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ata

reisi desteklemeliyiz.

Merhaba

Sağolun, sağlıklı olun hocam. Sizin tüm köşe yazılarınızın kitaplaşması lâzım. Rabbim ilminizi ve ömrünüzü artırsın. Âmin!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23