• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mustafa Çelik
Mustafa Çelik
TÜM YAZILARI

Gazze direnişi, illallah merkezli lâ direnişidir/2

04 Eylül 2024
A


Mustafa Çelik İletişim: [email protected]

 

Gazze direnişi, Allah’ın zafer vaadine iman ederek yola çıkan yürek fatihlerinin başlatmış oldukları bir direniştir. Yeri gelmişken şunu beyan etmekte fayda vardır. Fetih zaferden daha büyük ve geneldir. Her fetih bir zaferdir, ama her zafer bir fetih değildir. Örneğin Hendek zaferdir, ancak Mekke, fetihtir. Bedir zaferdir, ancak Hudeybiye bir fetihtir. Fetih, sadece toprakların değil, daha da önemlisi kalplerin ve gönüllerin fethidir. Şehirlerin anası olan Mekke’nin fethi ile tüm ülkelerin başkentlerinin gündemi İslâm olmuştur. Böylece Mekke’nin fethinde genel af ilan eden Rasulüllâh (sav) aslında gönülleri fethetmiştir.

İnsan ve Müslüman olarak imtihanlar salonu denilen bu dünyada sınavdayız. İnsan muvakkat bir ömre sahip olsa da hayatı boyunca bitmeyecek arzulara sahip olduğundan dünyanın nimetleri ona kifâyet etmemektedir. Eğer insandaki bu duygu terbiye edilmez ise kendisini mülkün sahibi görmeye başlar ve âlemi fesada doğru sürükleyecek şeyler ile iştigal eder. Oysa mülkü, şerefi, izzeti, zilleti, nimeti, nikmeti gerçekte veren Allah’tır. Her şey O’nun kudretindedir. Allah’ın kudret ve kuvvetine teslim olup yaslanmak, zaferi ve fethi garantilemektir. Allah ile güçlenmeyenler, güce kurban giderler!

Gazze direnişi; bir kimlik meselesi ve Müslüman olarak var olabilme mücadelesidir. Mescid-i Aksa’nın içinde bulunduğu hali, Kudüs’ün adım adım Yahudileştirilmesini, Filistinli esirlerin pozisyonunu, Batı Şeria’nın her geçen gün biraz daha istila edilmesini, Gazze’nin nefessiz bırakılışını dikkate almadan Gazze direnişi hakkında yapılan yorum ve değerlendirmeler temelsizdir. Kelime-i Tevhid’in başındaki “Lâ”yi idrak eden birisi, Gazze’de Amerika-İsrail ve onları destekleyen bütün dünya gâvurlarına karşı konulan direnişin namaz gibi, oruç gibi, hac gibi bir ibadet olduğunu tereddütsüz olarak teslim eder. Gazze direnişi hakkında kem küm eden Müslümanlara gelince, tağutları, zorbaları, firavunları sistemleriyle beraber net biçimde reddetme zaafından yani redddin gerçekleşmemesinden kaynaklanmaktadır. 

Gazze direnişi; İslâm ümmeti için bir kurtuluş kazanımıdır. Bakınız Gazzeli mücahidlerin saha lideri Yahya Sinvar şöyle diyor: 

“İslâm âlemine çağrımızdır.

Bizi kurtarmanızı beklemiyoruz. 

Bizimle kurtulmanızı bekliyoruz.

Mahkûm olan biz değil sizlersiniz. Yoksa küffar bize düşman, size dost olmazdı!”

Gazze direnişi; “Bak oğlum şu karşıda 2 milyar Müslüman var. Ama sen yine de yardımı sadece Allah’tan bekle. Allah o şerefi sadece dilediğine verir. Son nefesine kadar hep ‘Hasbunellah ve ni’mel vekil’ de” diyen muvahhid babaların direnişidir. Bu direnişi durdurmak, Amerika-İsrail ve onları destekleyen dünya gâvurlarının haddine mi düşmüş!...

Gazze; Talut-Calut ve Musa-Firavun kıssalarının yeniden hayat bulduğu yerin adıdır. Gazze direnişi, firavunlara karşı sürdürülen bir imani direniştir. Kelime-i Tevhid’in başındaki “Lâ ilahe”yi anlamaktan uzak bir tavırla, sadece mazlumiyet vurgusu üzerinden ve acındırıcı, adeta merhamet dileyici bir tavırla Gazze için duyarlılık oluşturma kaygısı, bizi “İllallah” kapısına götüremez. 

Alllah’a meydan okuyan firavunları, azmanları, tağutları, zorbaları ve onların düzenlerini himaye eden, Müslümanları güç ve kuvvetten düşüren bütün düşünceler, söylemler, tavırlar, Siyonist Yahudi Terör Örgütü İsrail’e hizmet ederler.

İslâm’ın coğrafyası olan Filistin topraklarını işgal ve istilâ eden şeytan Amerika, soykırımcı katil Siyonist İsrail’e karşı Gazze halkı elinden geleni yaptı, dilinden geleni söyledi ve kalbinden geleni ortaya koydu. Gazze halkı Allah’ın rızasına odaklandığı için ne alkış bekler ne de nümayiş. Göbeklerinden, beyinlerinden tağuti düzenlere, tağuti düzenlerin maskeli fedailerine bağlanmış olanların indinde bir türlü anlaşılmıyor bu iş!

Mescid-i Aksa’dan yankılanır içten bir hece, zeytin ağaçları şahit olur sessizce. Gazze’de güneşin batışı hüzün doludur. Zaferin hayali, umutların soluğudur. Kem küm etme, bahane arama Gazze’nin yüreği, imanla çelikleşmiş; her köşesinde bir hatıra, bir direniş. “İllallah” merkezli “Lâ” direnişiyle dolu ruhlar, asla yılmaz, ölüme uçar. Şehid kanıyla sulanan topraklarda çiçek açar!

Bil ve inan ki; Gazze “İllallah” merkezli “Lâ” direnişiyle bayram edecek. “İllallah” inkılabına ulaşmak için “Lâ” direnişi devam ettikçe Gazzelinin gözyaşları sevince dönecek!

Politik heyecanların yol açtığı savrulmalara, hakikatin sesini yükselterek “İllallah” merkezli “Lâ” direnişleriyle cevap vermek, ehl-i ümmet ve’l hilafetin asli müşterek görevidir. Bu noktadan bakıldığında görülecektir ki; Gazze direnişi, Ümmet-i Muhammed’in direnişidir. Amerika-İsrail ve onların yanında yer alan dünya gâvurlarına karşı direnen Gazze’nin Müslüman halkı, Muhammed’in Ordusudur. Ümmet-i Muhammed’e aidiyetini iddia eden herkes, Gazze direnişinin yanında yer almalıdır. İmanımız bize bunu emrediyor. Kelime-i Tevhid’in başındaki “Lâ” yüksek sesle bize bunu söylüyor. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hanefi NAZLI

Allah yolunun yolcularının yar ve yardımcısıdır.Nice az topluluklar çok olanlara galip gelmiştir.Allah yolu dogru olanların yar ve yardımcısıdır.

Vay vay

Sayın yazar gerçek şu, 76 yıldır israil zulmü devam ediyor, Gazzede çocuklar açlıktan ölüyor, ev yok, ekmek yok, su yok...Önümüz kış bu insanlar ne yapacak...Hiçbir Müslüman ülke israile dur diyemiyor....57 Müslüman ülke ve liderleri israilden acayip korkuyor çünkü hepsi koltuklarını koruma ve saltanatlarini sürdürme derdinde sayın yazar...2 milyarlık islam dünyası acziyet içinde...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23