• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Muhammet Seyfullah Maden
Muhammet Seyfullah Maden
TÜM YAZILARI

Özge ile İnanç’ın kanı kim(ler)in elinde? Ayıptır, günahtır!

15 Temmuz 2024
A


Muhammet Seyfullah Maden İletişim:

Allah’ın adıyla…

*

Trajedilerden siyasi rant devşirilmez. Ayıptır, günahtır. Sorumlu kim olursa olsun cezalandırılmalıdır. Ancak İzmir’de yaşanan trajedinin sorumluluğunu kimse almadığı gibi, bu kadar acı bir olayı sosyal medyada gündeme getirmeyenler, AK Partililer gündeme getirdikten sonra, hükümeti suçlayıp oy derdine düştü!.. Halbuki kısa bir araştırmayla ortaya öyle bir kronoloji çıktı ki… Siz de okuyun, okuyun da bunların tıynetini bir kez daha görün.

*

31 Mart 2015… İzmir, Konak’ı CHP yüzde 46,9 ile kazandı…

-

19 Ocak 2019… Ege Telgraf gazetesi, “Çözüm için illa biri mi ölmeli!” manşetiyle çıktı:

Alsancak’ta yüzlerce kişinin kullandığı sokakta yürüyenleri elektrik çarpıyor. Yerdeki elektrik hattında uzun süredir devam eden kaçak, ölüm tehlikesi yaratıyor…

-

31 Mart 2019… İzmir’i Tunç Soyer, Konak’ı Abdül Batur kazandı. Soyer mesaisini LGBT örgütleriyle sözleşmelere, Osmanlı padişahlarına hakaret edip milleti bölmeye, eşinin başkan olduğu kooperatife ihale dağıtmaya… vb. rezilliklere harcadı. Abdül Batur ise “belediye kasasını boşalttı.” Öyle ki 2024’te yerine gelecek olan Nilüfer Çınarlı Mutlu, CHP’li olduğu halde Batur hakkında sert açıklamalarda bulunacaktı.

“Kasa boşaltmaktan” arta kalan vakitlerinde İslami değerlere saldırdı. Mesela Mevlid Gecesi’nde, caminin üstünde köpeğin olduğu bir fotoğraf paylaştı, tepkilere aldırmadı ve rezil paylaşımını savundu.

“Kasayı boşaltıp” belediyeyi iflasa sürükleyen Abdül Batur’un bu paraları nereye harcadığı bilinmiyor. Keza kendisi Narlıdere Belediye Başkanı iken, ilçedeki kaçak binaları yıkmamış ve aralarında CHP’lilerin de bulunduğu kaçak bina sahiplerine “kol kanat germişti.” O yüzden 100 gün görevden uzaklaştırılmıştı. Bu kadar güvensiz biri… Konak belediyesinin paralarını ne yaptı?.. Allah bilir!..

-

31 Mart 2024… Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak’ın yeni belediye başkanı oldu. İlk Belediye Meclis oturumunda, “Borç içinde bir belediyeyiz” dedi, “Gerekirse pankartı da asacağım” diyerek belediyenin içinde bulunduğu mali krizi gözler önüne serdi, hiçbir zaman maaşları geciktirmediğini ancak Konak Belediyesi’nin maaşları ödeyemeyeceğini söyledi, eski başkan Abdül Batur’a yüklendi.

-

20 Nisan 2024… Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, belediye iştiraki olan Merbel'e İYİ Parti eski İzmir İl Başkanı Koray Ükünç’ü atadı. Ükünç kısa süre önce İYİ Parti’den istifa etmişti.

Liyakatten dem vuran CHP’de böyle bir atama büyük tepki çekti… Akıllara İzmir Büyükşehir, Denizli Büyükşehir, Bursa Büyükşehir, Şişli, Odunpazarı, Çankaya, Sarıyer, Menteşe belediyelerindeki akraba, eş, dost atamaları geldi.

Konak’taki atama çok önemli. Çünkü Merbel’in görev tanımında, belediyedeki tüm müdürlüklere personel sağlamak da var. Bunu aklınızda tutun.

-

9 Mayıs 2024… CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “Belediyede akraba, eş, dost işi ve paralı pullu işlere bulaşanların gözünün yaşına bakamayız” dedi. Birçok belediye bu sözü umursamadı. Özel’i takmadılar…

Yani liyakatsiz atamalar devam etti…

Yani vasıfsızlar, makamlarında kalmaya devam etti…

Yani Konak’ta belediyeye personel bulması gereken Merbel’in başına…

Hiçbir belediyecilik tecrübesi olmayan…

Bu yüzden “iş bilmez” diyerek eleştirilen…

Sırf bu görevi kapmak için İYİ Parti’den istifa ettiği kulislerde konuşulan…

İstifasının da karşılığını alan biri getirildi…

-

12 Temmuz 2024… İzmir’in Konak ilçesi, Alsancak Mahallesi’nde, 23 yaşındaki Özge Ceren Deniz yağmurdan kaçmak istedi... Yanında 44 yaşındaki İnanç Öktemay vardı… Koşuyorlardı… Özge yola adımını atar atmaz durdu, sendeledi, yere düştü…. İnanç geriye dönüp genç kıza yardım etmek istedi, elini tuttu, o da kendini yere bıraktı…

Elektrik akımına kapılmışlardı.

Kimse müdahale edemedi. İnsanlar ne olduğunu fark ettiklerinde kaçışmaya başladılar.

Özge ve İnanç kurtarılamadı.

-

Başa dönüyoruz. 19 Ocak 2019… Ege Telgraf gazetesi, “Çözüm için illa biri mi ölmeli!” manşetiyle çıktı, Alsancak’ta, bir sokakta elektrik kaçağı olduğunu duyurdu… 5 koca senede, Konak Belediyesi’nden bir Allah’ın kulu bile kılını kıpırdatmadı bu haberden sonra.

Belediye başkanı değişti, “Güvenli kent” sloganıyla göreve gelen Mutlu yine umursamadı o sokaktaki elektrik kaçağını.

Şimdi çıkıp, “Buna kaza demeyeceğim, bu cinayetin niçin olduğunu ortaya çıkarmaya çalışıyor insanlar, teknik adamlar.” diyerek açıklama yapıyor… Yetmezmiş gibi, bu açıklamayı yaparken pişkin pişkin sırıtıyor…

Bakın… Bakın görün… İki kişinin feci şekilde ölümünü neden gündeme getirmiyorlar, getirenler de neden hükümete sallıyor anlayın…

Bunu söylemekten hiç memnun değilim, ama…

Konak AK Parti’de olsaydı, belediye binasını yıkmışlardı!..

CHP’de olunca… yani “katil” kendilerinden olunca…

Çıt yok!..

2019’da Alsancak’ta elektrik kaçağı olduğu manşetlere taşındı, sonraki ilk seçimde belediyeyi yine CHP kazandı, hiçbir şey değişmedi, 2024’te yine yine yine CHP kazandı ve yine yine yine!.. Hiçbir şey değişmedi…

Başkan Mutlu’nun dediği gibi, bu cinayettir. İzmir Büyükşehir’i ve Konak’ı yıllardır yönetenler bu trajedinin sorumluluğundan kaçamazlar.

Bölgeye enerji sağlayan Gediz Elektrik’in hatası var ise, onu ortaya çıkarmak, üzerine gitmek ve sorunu çözmek belediyenin işidir. Belediyeler bu sorumluluktan da kaçamazlar.

Amacımız trajediden siyasi rant devşirmek değil, bunu yapmaya çalışanlara gerçeğin ne olduğunu göstermek.

Ve minallâhi-t Tevfîk.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Maraşlı Ökkeş

Ne ayıbı ne günahı? Suç tur suç. Ayıp günah diyerek suçu ve suçluyu basitleştirmeyin.

Sahi

Deprem olur elli bin kişi ölür. Sorumlu muteahhitlerdir. Dosya kapatılır. Burası Türkiye. Kafanı yorma fazla.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23