• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Muhammet Seyfullah Maden
Muhammet Seyfullah Maden
TÜM YAZILARI

Irkçı saldırıda pis kokular

15 Ağustos 2024
A


Muhammet Seyfullah Maden İletişim:

Allah’ın adıyla...

*

Irkçı siyasetçilerin ve İslam karşıtı trollerin etkisinde kalmış 18 yaşındaki Arda Küçükyetim, Eskişehir’de bir cami avlusundaki Müslümanlara saldırdı. Kafasına Nazi kaskı takan Küçükyetim, 1’i ağır 5 kişiyi yaraladı.

Saldırının ardından hükümet, bazı “uzmanlar,” medyatik “din adamları” ve bazı “gazeteciler” bilgisayar oyunlarının tehlikesine dikkat çekti. Ortak noktaları, “Şiddet temalı oyunların gençleri bu tür eylemlere teşvik ettiği” yönündeydi.

Açık konuşmak gerekirse, Küçükyetim’in saldırısını yalnızca bilgisayar oyunlarına bağlamak, kolaya kaçmak gibi geliyor. Çünkü gündemde pek de fazla tutulmayan (en azından bu yazı yazılırken) bazı noktalar, konunun sadece oyunlarla ilgisi olmadığını gösteriyor.

17 SAYFALIK IRKÇI MANİFESTO

Mesela Küçükyetim’in yayınladığı 17 sayfalık manifesto...

Bu manifestoda adeta kendi felsefesini inşa etmişti bu ırkçı veled. Bu basit bir şey değil.

Bazı anarşist kuramcıları okuduğu ve fikirlerinden etkilendiği de görülüyor. Özellikle doğa hakkındaki görüşlerinde... Obsesif derecede Müslümanları, siyahileri, Kürtleri... vb. kendi gibi düşünmeyen herkesi katletmeye odaklanmış, kuramcıları araştırmış, sapık görüşlerin yer aldığı kendi felsefesini oluşturmuş birisi bu. Yani bilgisayar oyunu falan diyerek sıyrılamayız.

DESTEKLEYENLER VAR

Kaldı ki manifestoyu okuyanlar arasında, “Tek bir hatalı cümlesi yok” diyerek Küçükyetim’e destek veren X kullanıcıları gördüm.

Yani bu görüşlerin arkasında duranlar var.

Yani bu veled yalnız değil.

Yani bu saldırının devamının gelmeyeceği garanti edilemez.

Yani bunu münferit bir olay olarak göremeyiz!..

TELEGRAM’DA “KATLİAM” GRUPLARI

Küçükyetim, saldırıdan önce yayınladığı manifestonun, olabildiğince fazla paylaşılmasını istemiş. O halde bunu kimlerin paylaştığı ve bu veletten başka hangi gençlerin etkilendiği en hızlı şekilde araştırılıp işin ucunun dokunabileceği en üst noktaya kadar gidilmeli.

Dahası, Telegram’da benzer ırkçı sayfaların olduğu ve katliam çağrıları yapıldığı yönünde ihbarlar da var.

IRKÇI SİYASETİN MEYVESİ

Irkçı siyasetçiler ve İslam karşıtı sosyal medya trolleri her gün mütedeyyin insanları hedef alıyor, özellikle mülteci konusu ve Filistin meselesi üzerinden dindarlara saldırıyorlar.

Siyasal İslamcı, Arap sevici, Araptapar,” gibi ancak amip zekalıların söyleyeceği anlamsız ifadelerle, mütedeyyin insanları, kendileri gibi ırkçı yetiştirdikleri gençlerin önüne atıyorlar.

Oyunlardan önce ırk üzerinden siyaset yapmaya kalkışan bu kadrolara dikkat edilmeli. Her fırsatta İsrail’e destek veren, destek vermese de suyuna giden bu siyonist uşaklarının keskin ifadeler kullanarak gençleri zehirlemelerine müsaade edilmemeli. Yeni ırkçı saldırıları önlemek için, Türkiye’de ırkçılığı yayan bataklık kurutulmalı.

Ve minallâhi-t Tevfîk.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Reception

Müslüman Türkleri tengirci dinsizlerden Müslüman Kürtleri dinsiz PKKnın pençesinden kurtarmamız lazım. Öncelikle siyasi ayakları temizlenmeli! sonrası çorap söküğü..

Vatansever

Ne kadar hain varsa hepsi bir koldan faaliyete geçti gibi..Sanki ülke dönüm noktasında. Azgın ve saldırgan yıkıcı gruplar şiddetle var olma ve bu şiddeti yayarak toplumun mütedeyyin kesimini sindirme peşindeler. Devlet uyanık olmalı ve gereğini acilen yapmalı ki azgınlarin hevesleri kursaklarında kalsın. Konuya dikkat çeken yazarı tebrik ediyorum.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23