• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Muhammet Kutlu
Muhammet Kutlu
TÜM YAZILARI

Türkiye o eski hasta adam değil…

16 Eylül 2024
A


Muhammet Kutlu İletişim:

Osmanlı devleti için kullanılan “Hasta Adam” tabirini tarihte ilk kez dillendiren kişi, Rus çarı 1. Nikola olmuştu. Çar 1. Nikola, 9 Ocak 1853 tarihinde bir konser çıkışında sohbet etmekte olduğu İngiltere'nin Rusya büyükelçisi Seymour'a Osmanlı İmparatorluğu için “Kollarımız arasında hasta bir adam var. Şimdi bu hasta adamı öldürmek ve azabını dindirmek gerekiyor” diyerek Osmanlı’yı bir an önce parçalayıp yutma isteğini belli etmişti.

Rus Çarının bu sözü söylemesinden bir yıl sonra çıkan Osmanlı-Rus savaşında İngiltere ve Fransa Osmanlı’nın tarafını tutmuş ve Osmanlı Rusya’yı mağlup etmişti.

Bu arada tarihin cilvesi olarak, Osmanlı'ya “Hasta Adam” diyen Çar I. Nikola da, Rusya’nın kaybettiği Kırım Savaşı sırasında ölmüş, ayrıca Rus İmparatorluğu, “Hasta adam” dediği Osmanlı'dan 5 yıl önce,1917'de yıkılarak tarihe karışmıştı.

Fakat Avrupa’nın ikiyüzlü ve arsız emperyalistleri bu “Hasta adam” tabirini çok sevdiler. Uzun yıllar kullandılar. Osmanlı’nın yıkılma dönemine girdiği yıllarda sürekli yeni taleplerle parçalanma sürecini hızlandırmaya çalıştılar.

En sonunda da Osmanlı’yı yıkmayı başardılar. Osmanlı’nın yerini Türkiye Cumhuriyeti aldı ama batılı yüzsüz emperyalistler Türkiye’yi de “Hasta adam” olarak görmeye devam ettiler.

Sürekli ülkemizin içine ellerini uzatarak çeşitli ideolojik, etnik bölücü grupları, terör örgütlerini kurdurup desteklediler. Saymakla bitmeyecek kadar çok terör örgütünü kurup başımıza bela ettiler.

Terör örgütlerine yönelik alınan tedbirleri ve yapılan operasyonları da sözde uluslararası hukuk, insan hakları klişeleriyle eleştirmeye, Türkiye’yi uluslararası arenada rahatsız edip yalnızlaştırmaya devam ettiler.

Şimdi aynı teraneyi Osman Kavala, Selahattin Demirtaş, Can Atalay isimleri üzerinden sürdürmeye çalışıyorlar.

Bunlar ve içerideki beslemeleri o kadar yüzsüz ve arsız ki, Türkiye’yi Kobani ve Gezi olaylarıyla, hendek terörüyle karıştırıp parçalamaya cüret ederler, başarısız olduklarında ise bu işlerde kullandıkları kuklalarını geri isterler, onlara iade-i itibar talebinde bulunurlar.

Şimdi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD gezisi öncesinde yeni bir hamlede bulunuyorlar. Avrupa Konseyi önümüzdeki hafta Kavala görüşmelerine devam edecek. Clooney Vakfı'nın da aralarında bulunduğu uluslararası kuruluşlar Osman Kavala davasına müdahil olacak...

Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına mahkum edilen Osman Kavala hakkında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından 10 Aralık 2019 tarihinde açıklanıp 11 Temmuz 2022 tarihinde onaylanan kararın icra süreci bir kez daha masaya getirilecek.

Yine AİHM vasıtasıyla Türkiye aleyhinde karar alınacak. Türkiye mahkum edilecek, Osman Kavala’nın tahliye edilmesi istenecek.

Türkiye’nin yargısını tanımıyorlar, takmıyorlar. Bağımsız Türk yargısının verdiği kararın değiştirilmesini istiyorlar. Yani Türkiye’ye, “Sen devlet falan değilsin. Batı ile iyi geçinmek, ekonomini ayakta tutmak istiyorsan bizim şu şu adamlarımızı salıvereceksin” mesajını veriyorlar.

Onlara göre Türkiye tıpkı Osmanlı gibi “Hasta adam”… Dediklerini yapmazsa, Osmanlı gibi o da ölmekten kurtulamayacak.

Mantaliteleri bu. Tıynetleri bu.

Ha, bu arada… Ankara kulislerinde Amerikancı, AB’ci isimler 1 Ekim’de başlayacak yeni yasama yılında özellikle Can Atalay konusunda AB ve ABD’nin istediği gibi yasal bir düzenlemeye gidilerek bu ismin vekilliğinin onaylanıp cezaevinden çıkarılacağına yönelik fısıltılara başlamış durumda…

Tabi Can Atalay için adım atılırsa Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş için de benzer adımların geleceği muhakkak.

Sanki Türkiye bunlarla savaşa girmiş ve mağlup olmuş. Teslim anlaşmasında ne yazılıysa kabul etmiş ve imzalamış.

İşte tam burada, bu vatanın bir evladı olarak şunu hatırlatmak isterim; Türkiye onların zannettiği gibi hasta adam falan değil artık. O köprülerin altından çok ama çok sular aktı. Artık hasta adam, nereye olduğu belli olmayan onlarca trilyon dolar borç içinde yüzen Avrupa, 31 trilyon doları aşkın borcu bulunan ABD’dir…

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) de Can Atalay ve diğer isimler için yasal düzenleme falan yapmayacaktır. Çünkü bu, Yüce Meclis’in dayandığı Anayasa’nın eşitlik ilkesine tümüyle aykırı olacaktır.

Eğer böyle bir adım atılırsa benzer suçlardan cezaevlerinde bulunan hükümlüler AİHM’e başvurur, tahliyelerini ister. Sonuna kadar da haklı olurlar.

Uluslararası ilişkiler de bir yere kadar. Aslolan bağımsız bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin aziz varlığıdır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Pilot

Madem Türkiye hasta adam değil,madem ülkemiz bağımsız,çıkaralım idamı asalım içerideki vatan hainlerini ve yüz kızartıcı suçlar işleyenleri!Türkiyede idam cezası olmadığı için belki de yazıda belirtildiği gibi birçok terör örgütleri bu vatanın bekasına yönelik cinayet işleyebiliyor,acaba bunu devletimizin yönetenler idrak edemiyorlar mı!..

YILMAZ DURMUŞ

Hür ve müstakil bir bağımsız devlet olmanın tek yolu askeri ve ekonomik yönden güçlü olup, hiçbir emperyalist devlete eyvallah etmememiz lazım, onun için de toplum olarak emperyalitslere karşı dik duran RECEP TAYYİP ERDOĞAN'IN liderliğindeki hükümeti ekonomik olarak zor durumda bırakmak maksadıyla ekonomimizle oynanmasından kaynaklanan enflasyonist durumlar karşısında midemizden değil, aklımızla yüreğimizle destek olmalıyız.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23