• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Muhammet Kutlu
Muhammet Kutlu
TÜM YAZILARI

Erdoğan ya Yavuz’un izinden gidiyorsa?

30 Temmuz 2024
A


Muhammet Kutlu İletişim:

Çok konuşuldu, çok yazıldı çizildi ama bir de biz bir şeyler söyleyelim bakalım…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki gün yaptığı konuşmada İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki soykırımını sürdürmesine sert tepki göstererek, “Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok” uyarısında bulundu.

İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarını eleştirerek, “Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor ve İsrail'e saldırı tehdidinde bulunuyor. Orada ne olduğunu ve nasıl bittiğini hatırlamasına izin verin” ifadelerini kullandı.

İsrail’in Dışişleri şeysi, aklınca Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı’na aba altından sopa gösterdi…

Türkiye’nin Irak’tan, Suriye’den, Lübnan’dan yani istedikleri gibi ezdikleri, bölüp parçaladıkları, istedikleri terör örgütlerini içine salıp şekil şemal verdikleri devletlerle bir tutuyor…

Sadece bu yaklaşım bile ne kadar sığ, ne kadar şuursuz bir yapıyla karşı karşıya olduğumuzu gösteriyor aslında…

İsrail şeysi, Türkiye’yi sıradan bir ülkeymiş gibi değerlendiriyor. Ya da öyle yapıyormuş gibi görünmeye çalışarak kuyruğu dik tutuyor…

Bilmiyorsa anlatalım…

Recep Tayyip Erdoğan, uzaydan görünen tek insan yapısı olan Çin Seddi’ni yaptıran bir milletin ahfadı… Gerçi o duvara rağmen Çin, 500 yıl boyunca Türklerin egemenliğinde kaldı.

Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Hun İmparatorluğu’ndan başlayarak dünyanın üçte ikisini idare eden 16 büyük İmparatorluğun mirasçısı bir devletin Cumhurbaşkanı.

Yeri gelmişken büyük milletimizin kurduğu ve Cumhurbaşkanlığı Forsu’ndaki 16 yıldızı oluşturan cihan devletlerimizi sıralayalım. Sıralayalım ki dost düşman hatırlasın ve kendine ona göre çeki düzen versin…

Türklerin kurdukları büyük imparatorluklar ve hüküm sürdükleri süreler:

Büyük Hun İmparatorluğu (M.Ö. 204-M.S. 216)

Batı Hun İmparatorluğu (M.S. 48-216)

Avrupa Hun İmparatorluğu (M.S. 375-469)

Ak Hun İmparatorluğu (M.S. 420-552)

Göktürk İmparatorluğu (M.S. 552-745)

Göktürk İmparatorluğu (M.S. 552-745)

Avar İmparatorluğu (M.S. 565-835)

Hazar İmparatorluğu (M.S. 651-983)

Uygur Devleti (M.S. 745-1368)

Karahanlılar (M.S. 940-1040)

Gazneliler (M.S. 962-1183)

Büyük Selçuklu İmparatorluğu M.S. 1040-1157

Harzemşahlar (M.S. 1097-1231)

Altınordu Devleti (M.S. 1236-1502)

Büyük Timur İmparatorluğu (M.S. 1368-1501)

Babür İmparatorluğu (M.S. 1526-1858)

Osmanlı İmparatorluğu (M.S. 1299-1922)

İşte biz böyle büyük bir milletin soyundan geliyoruz… Soyumuz, sopumuz, dünyaya nasıl nizam verdiğimiz belli.

Tabi bütün Yahudiler bu gözü dönmüş siyonist Netanyahu kabinesindekiler gibi şuursuz değil. Yıllar önce Ehud Barak, İsrail Başbakanı olarak Türkiye’ye geldiğinde “Osmanlı bütün Filistin’i üç fırfırlı bir astsubayla idare ediyordu. Şimdi biz onca gücümüze rağmen bir türlü idare edemiyoruz” mealinde konuşmuştu.

Yahudi asıllı Alman iktisatçı Prof. Dr. Fritz Neumark “Tarihten Türkleri çıkarırsanız ortada tarih diye birşey kalmaz” sözü meşhurdur.

İngiliz Komutan Charles V. F. Townshend; “Savaşın zevkini almak isteyen herkes Türklerle savaşmalıdır” demiştir…

Fatih Sultan Mehmed’e isnad edilen, “Türk olmak zordur dünyayla savaşırsın. Türk olmamak daha zordur çünkü Türkle savaşırsın” sözü ise başka lafa gerek bırakmıyor aslında…

Ha bu arada… İsrail şeysi “Erdoğan, Saddam Hüseyin'in izinden gidiyor” demiş ya, Erdoğan giderse Saddam’ın izinden gitmez… Kendi atasının izinden gider… Mesela aylar içinde hem Filistin’i hem Mısır’ı, hem Hicaz’ı fetheden Yavuz Sultan Selim’in peşinden gider giderse…

İsrail Dışişleri şeysi bu ihtimali düşünsün bence: Ya Yavuz Sultan Selim’in peşinden giderse?

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Şeref

Yavuz'un hilafet merakı Osmanlı'nın araplaşmasına ve arapların 1.dünya savaşı sırasındaki ihaneti ile çöküşüne sebep olmuştur.Ayrıca saydığınız türk devletleri içindeki Hazar devleti resmi din olarak museviliği seçmiş bir devlettir..Bu durum övünülecek bir durum değildir..

Vicdan

Yavuz Sultan'ın izinden gidecek olan süresiz nqfakayı çoktan kaldırır,3600 ek göstergede haksızlık yapmaz,6284 saçmalığını yurda sokmaz,memur emeklisini yok etmez.Hem sonra Yavuz'un izinden gidecek zaman kalmadı!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23