• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Muhammet Kutlu
Muhammet Kutlu
TÜM YAZILARI

Avrupa bir türlü şu kabilecilikten kurtulamadı!

04 Temmuz 2024
A


Muhammet Kutlu İletişim:

Bizim Merih Demiral’ın gol sevinci Avrupa’ya dert oldu… UEFA, iki gol atarak Avusturya maçına damga vuran Merih Demiral'ın “bozkurt” işaretli sevinci hakkında soruşturma başlattı. Yapılan açıklamada bozkurt işareti “uygunsuz davranış” olarak tanımlandı.

Bu gelişme sonrası Almanya İçişleri Bakanı Faeser, Merih'in ırkçılık yaptığını ve UEFA'nın bu konuda kesinlikle bir yaptırım uygulaması gerektiğine yönelik bir paylaşımda bulundu.

Faeser, “Aşırı sağcı Türklerin sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ırkçılık platformu olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez. UEFA'nın konuyu araştırıp yaptırımları değerlendirmesini bekliyoruz” dedi.

Faeser'in bu paylaşımına başta AK Parti ve MHP'den tepki yağarken, sosyal medyada tam bir “bozkurt işareti” furyası yaşandı. Binlerce kullanıcı, Merih Demiral’a yönelik kaprisli yaklaşımı protesto etti.

Öte yandan Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak Almanya İçişleri Bakanı Faeser’in açıklamasına ilişkin izahat istendi. 

Milli takımımızın Avusturya ile oynadığı maça damga vuran oyuncumuz Merih Demiral, maç sonunda yaptığı bozkurt işareti nedeniyle UEFA tarafından disipline sevk edildi.

Merih Demiral ise yaptığı işarete ilişkin sorulan sorulara, “İki gol attığım için çok mutluyum. Bir gol sevinci vardı aklımda onu yaptım, Türklükle alakalı. Türk olduğum için çok gurur duyuyorum, o yüzden golden sonra bunu iliklerime kadar hissetim. Tribünde görmüştüm yapan taraftarlarımızı, onları gördükten sonra daha çok yapasım geldi, çok mutluyum. Tribünlerde de yapanları gördüm. Türkiye'de hepimiz Türk'üz, Türk olmaktan da gurur duyuyorum, bunu her seferinde de belirtiyorum. O yüzden gol sevincini de öyle yaptım. Gayet normal, Türk taraftarlarımız da bizimle gurur duyuyor. İnşallah yapmaya devam ederiz. Herhangi bir mesaj yok, sadece ne kadar gururlu ve mutlu olduğumu göstermek istedim” ifadeleriyle karşılık verdi.

MHP lideri Devlet Bahçeli de bozkurt işareti yüzünden UEFA’nın soruşturma açtığı milli futbolcumuza sahip çıkarak, “Dün akşam attığı gol ve oynadığı futbolla milletimizin takdirini ve haklı övgüsünü kazanan Merih Demiral evladımızın, gol sevincini Bozkurt işaretiyle paylaşması anlaşılan içimizde ve dışımızda pek çok hastalıklı çevreyi rahatsız etmiş, bu suretle farklı arayış ve açıklamaların bahanesi olmuştur. Türk ve Türkiye husumeti aşikar olan dahili odakların yanı sıra UEFA'nın da bu şer kervana iştiraki son derece yanlı ve yanlıştır. Merih evladımızın fileleri havalandırmasını müteakiben yaptığı Bozkurt işareti Türk milletinin dünyaya mesajı olup UEFA'nın bu kapsamda soruşturma başlatması hem maksatlı hem de son günlerde tehlikeli şekilde mesafe alan zincirleme provokasyonların bir ara istasyonudur” dedi.

Ben de bu konudaki görüşümü naçizane belirteyim: Merih Demiral’ın bozkurt işareti yüzünden mızıklanan Almanya İçişleri Bakanı tarafından UEFA’ya adeta ihbar edilmesi, tam bir kabile asabiyetidir. Alman bakan, Alman Avusturya’nın Türkiye tarafından evrile çevrile yenilmesini hazmedememiştir…

UEFA’nın, gol sevincini genellikle gençlerin yaptığı bozkurt işaretiyle gösteren futbolcumuzu disipline sevk etmesi ise Avrupa futbolundaki siyonist ve ırkçı hegemonyanın bir tezahürüdür.

Eğer Türkiye Avusturya’ya yenilseydi, bütün futbolcularımız maçtan sonra bozkurt işaretleriyle sahanın etrafında tur atsalardı kimsenin umurunda olmayacaktı.

Demek ki neymiş, Avrupa bir türlü kabileci, faşist asabiyeti aşamamış… Avrupa dışındaki herkes onlar için kötü, haksız ve üçüncü sınıf…

“Aşırı sağcı Türklerin sembollerinin stadyumlarımızda yeri yoktur. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ırkçılık platformu olarak kullanılması kesinlikle kabul edilemez” diyen Alman İçişleri Bakanı’na gelince…

Sizden büyük ırkçı mı var? Sizden büyük faşist mi var? İki dünya savaşını da siz çıkardınız… İkincisini “En büyük ırk ari Alman ırkıdır. Gerisine ölüm” düsturuyla çıkarıp dünyayı ateşe verdiniz… Sizin çıkardığınız savaşlar yüzünden yüz milyonun üzerinde insan öldürüldü, ülkeler yerle bir oldu, halklar perişan edildi. Kınanacak, ayıplanacak bir işaret varsa, o da atanız Adolf Hitler’in nazi selamıdır… Çünkü Nazi selamıyla başlayıp dünyayı mahvettiniz…

Oysa Türkler hiçbir dönemde ırkçılık yapmamıştır. Eğer ırkçı olsaydılar, Avrupa’nın yarısına yüz yıllarca hakim olan Türkler, kendi dilleri dışında dil, dinleri dışında din kabul etmez, bugün Avrupa’nın yarısı Müslüman olurdu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yüksel 41

Maşallah Bahçelinin partisine,Müslüman Türk milletine alışacaksınız gavurlar(gavuru asla bir hakaret etmek için kullanılmamıştır,durum tespitidir)Müslüman Türk beklenendir herdaim çünkü Allahın hükümlerini yer yüzüne hakim kılmak için doğar,Allah cc ise kuluna zulm edici değildir zulm edilmesini de istemez,Vesselam.

SAHHİH

CAHALET BÖYLE BİRŞEY MR CEP TELOFINU TV TEKNOLOJİSİNDE DİCİTAL ÇAĞDAN Bİ HABER OLAN BU TEKNOLOJİYİ ÜRÜNLERİ GELİŞTİRENLERİ KABİLE OLMAKLA SUÇLUYOR SICAK DEVE SİDİĞİNİ. İLAÇ DİYE İÇEN SAHHİH HADİS BUHHARİ AHMAKLAR AFŞYET OLSUN
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23