• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Muhammet Kutlu
Muhammet Kutlu
TÜM YAZILARI

3. Dünya Savaşı’nın ayak sesleri giderek yaklaşıyor…

24 Haziran 2024
A


Muhammet Kutlu İletişim:

Hepimizin endişeyle gördüğü gibi dünya karanlık eller tarafından hızla büyük savaşa doğru sürükleniyor. Dünyanın dört bir yanında savaşlar, terör ve tedhiş eylemleri, siyasi ve askeri gerginlikler önlenemez şekilde tırmanıyor…

Dün akşam da Rusya’nın Dağıstan bölgesinde yapılan silahlı saldırılarda bir polis noktası ile sinagog ve iki kilise hedef alındı, 6 polis ve bir papaz hayatını kaybetti, 4 saldırgan öldürüldü.

Rusya İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, saat 18.00 sularında Rusya Federasyonu’na bağlı Dağıstan’ın Mahaçkale ve Derbent şehirlerinde kimliği belirsiz silahlı kişilerin saldırı gerçekleştirdikleri belirtildi.

Saldırganların Mahaçkale’deki bir polis noktasına ve Derbent’teki iki kilise ve bir sinagoga saldırdıkları bilgisine yer verilen açıklamada, polislerden 6’sının hayatını kaybettiği, 12’sinin yaralandığı kaydedildi. Bir papazın da yaşamını yitirdiği saldırıların ardından, güvenlik güçleri ve saldırganlar arasında çıkan silahlı çatışma saatlerce sürdü. Öte yandan Derbent’teki sinagog, çıkan yangında büyük hasar gördü.

Saldırıların, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore ve Vietnam ziyaretlerinin ardından gelmesi dikkat çekici.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Asya turunun ilk durağı olan Kuzey Kore’de büyük bir ilgiyle karşılanmış, Rusya ve Kuzey Kore liderlerinin imzasıyla, “Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması” hayata geçirilmişti. Putin, ikinci durağı olarak Perşembe günü Vietnam'ın başkenti Hanoi'ye gelerek mevkidaşı To Lam ile görüşmesinde iki ülke arasında stratejik ortaklığın geliştirileceğini işaret etti.

Kuzey Kore lideri ile Çarşamba günü imzaladığı “Kapsamlı Stratejik Ortaklık Anlaşması”yla bölgede askeri ittifakı güçlendirmeye yönelik adımlar atan Rus lider, Batılı ülkelerin karşısında kendisini giderek daha etkili bir “jeopolitik güç” olarak konumlandırmaya çalışıyordu.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) bu ziyaretleri, “Rusya'nın Ukrayna'yı işgalini teşvik etmesine bir zemin hazırladığı” gerekçesiyle eleştirdi.

Putin'in Vietnam ziyareti, ABD'nin geçen hafta Moskova'ya daha fazla yaptırım uygulaması ve Batılı ülkelerin, G7 zirvesinde Kiev için 50 milyar dolarlık bir krediyi kabul etmesinin ardından gerçekleşmişti. Ziyaret aynı zamanda geçen hafta sonu İsviçre'de yapılan ve ABD’nin tezlerinin görüşüldüğü Ukrayna barış zirvesinden birkaç gün sonraya denk getirilerek batıya mesaj verilmişti.

İşte Putin’in Uzakdoğu’dan verdiği bu mesajlara karanlık eller, Rusya’nın yumuşak karnına hançer saplayarak karşılık vermiş oldu.

Dünya zaten Rusya-Ukrayna savaşı, İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği soykırım saldırılarının yanı sıra savaşı Lübnan’daki Hizbullah’a doğru genişletmesi, Çin-Tayvan-ABD-Kuzey Kore-Güney Kore-Çin arasında Uzakdoğu’da sürekli artan gerilim, dünyayı geri dönülmez bir noktaya doğru sürüklüyor…

Bütün emareler iki büyük dünya savaşını çıkaran şeytani küresel çetenin, Üçüncü Dünya Savaşı’na giden yolun kirli taşlarını döşediğini gösteriyor.

Önceki iki büyük savaşı da ülkelerin büyük bölümü savaştan kaçınmaya çalışırken kurdukları entrikalar ve ince mühendislik eseri gerginlik hamleleriyle çıkaran küresel çete, her iki dünya savaşının ardından kendilerine hizmet edecek sistemler kurmuşlardı…

Çıkaracakları son savaşla da dünyayı baştan sona yakıp yıkarak, kendi planları doğrultusunda oluşturacakları yeni dünya düzenini kabul ettirmeye hazırlanıyorlar…

Üstelik ikinci dünya savaşından sonra dünyanın bütün küresel ticaretini, finans sistemini, enerji kaynaklarını, teknolojisini, askeri ve sivil sanayisini, Birleşmiş Milletler, Dünya Bankası, Uluslararası Para Fonu, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) gibi uluslararası kuruluşları tümüyle ele geçirerek her zamankinden daha güçlü hale geldiler…

İnsanlık, hiç olmadığı kadar büyük bir tehlike altında. Ülkelerin yönetimlerine, siyasetçilerine, kanaat önderlerine, sivil toplum kuruluşlarına, hem kendi ülkelerini, hem insanlığı gelen büyük felaketten koruma konusunda çok ama çok önemli görevler düşüyor…

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Sokağın SESİ

4 üncü Dünya Savaşı dersek daha doğru olur. ABD, 3 üncü Dünya Savaşını ! 50 yıldır terör örgütlerini kurup besleyerek MÜSLÜMAN Ülkelerin üzerinde yapıyor.

ŞEREFLİ TS

Dünya liderimiz sayın R.T Erdoğan izin vermez savaşın çıkmasına halleder bence, şuan her masada söz sahibiyiz,dış siyasette gayet başarılıyız
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23