• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Koçak
Mehmet Koçak
TÜM YAZILARI

Joe Biden’ın ‘barış planı’ oyunu

08 Haziran 2024
A


Mehmet Koçak İletişim: [email protected]

 

Gazze’deki soykırımın ana finansörü ve tedarikçisi ABD Başkanı Joe Biden tarafından önerilen Gazze’de ateşkes anlaşmasının sadece ‘lafta’ olduğu anlaşıldı.

Zira şimdiye kadar Hamas’a ateşkes konusunda herhangi bir yazılı taahhüt yapılmadığı gibi İsrail, tüm uyarı ve çağrılara rağmen Gazze’de yıkım ve toplu katliamlarına devam ediyor.

Ayrıca kim ne derse desin, katil Netanyahu hükümeti ile Hamas liderleri arasında barış imkansız!

Çünk, Netanyahu çağrı ve baskılara kulak verip başlattığı mezalime son vermeyi kabul etmesi hükümet ortağı aşırı sağcı yani Siyonist faşist partisi tarafından ‘taviz’ olarak kabul edilecek ve teorik olarak hükümetinin düşmesi ile sonuçlanacak.

Ayrıca hükümeti kaybetmesi halinde Netenyahu, Lahey Uluslararası Ceza Mahkemesine nakli gerçekliği ve siyasi hayatının biteceğinden endişe ediyor.

Nitekim korkular yaşayan katil Binyamin Netanyahu, “Düşmanlarımıza karşı tam bir zafer kazanana kadar geri adım atmayacağız” , “Hamas askeri açıdan yok edilene kadar ateşkes olmayacak” görüşünde ısrarlı.

Netanyahu, rehinelerin geri dönüşünü sağlayacağını, Hamas’ın Gazze’de askeri ve siyasi bir güç olarak ortadan kaldırılacağını, aralarında İsmail Haniye, Muhammed Dayf ile Sinvar’ın da yer aldığı üst düzey Hamas liderlerinin öldürüleceğini veya tutuklanacaklarının sözünü vermişti. 

Fakat madalyonun diğer yüzünde ise farklı bir gerçek var.

Bugün savaş sekizinci ayında ve Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları enkaza dönüştürülen Gazze’nin her tarafından İsrail ordusunu hedef alan operasyonlar gerçekleştiriyor. Rehineler hâlâ kurtarılamadı ve Hamas liderleri görevlerinin başında olmaları Netenyahu’nun emrindeki İsrail Ordusunun Gazze’yı yakıp yıkmak ve soykırıma varan toplu katliamlardan başka bir başarı elde edemediği gerçeğini göstermektedir.

Bu gerçek sadece sadist ruhlu Nedenyau ve onun katiller sürüsünden oluşan “savaş kabinesi”nin değil aynı zamanda onların suç ortağı ABD ve İngiltere öncülüğündeki Batının, devlet bile olmayan bir örgüt karşısındaki hezimetidir.

*

Hamas liderlerine gelince, bir ateşkes ve Filistin devleti vaadi elde edebileceklerini, çok sayıda Filistinlinin İsrail hapishanelerinden salıverilmesini sağlayabileceklerini göstermeleri gerekiyor. 

Bu nedenle Hamas yöneticilerinin de rehinelerin serbest bırakılmasından önce “İsrail’in saldırılarına son vermesi ve Gazze’nin tamamından çekilmesi” kalıcı bir ateşkes için “olmazsa olmaz” şartları olduğunu ve bu konularda asla taviz vermemekte kararlı oldukları anlaşılmaktadır.

Her iki tarafın kabul edemeyecekleri şartların varlığı ve taviz vermemekteki ısrarları Gazze’de bir anlaşmaya varılamayacağının en bariz örneğidir.

*

Bu şartların var olduğunu ve de aşılamayacağını birliği halde ABD Başkanı Joe Biden’in ‘Gazze barış planı’ laftan öteye gitmeyen bir seçim yatırımı olduğu açıktır.

Şayet Joe Biden, ateşkes ve nihai barış konularında samimi ise (ki hiç sanmıyorum) işte o zaman yapacağı çok basit iki şey var.

Biri kendisinin desteğiyle Gazze’de gırtlağına kadar kana bulaşan suç ortağı olan Netanyahu ve katiller sürüsü ’savaş Kabinesi’ni ikna etmek ve ikinci olarak da verdiği sınırsız desteği kesmektir.

Ateşkes ve barış için bu iki şart yerine gelmeden Joe Biden asla inandırıcı olamaz ve de olmamıştır.

Biden’ın bu girişimi kelimenin tam anlamıyla bir fiyasko…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nuh

Gavurdan iyilik ve medet ummak iman eksikliğindendir. Kafir güç kuvvet ve zordan anlar, zayıf ve sefil insanlar kimden medet umduğuna baksın. Allah'ın emir ve yasakları dinlenir ve uygulanırsa, sonuç ta ilahi yasaya göre olur.

Prof.

HAMAS hem kendi vatanını işgalcilere karşı onurlu bir şekilde korurken,hem de süper güç diye lanse edilen amerika'ya meydan okuyor,israilin de kabusu olmuş durumda.Selam olsun Allahın yiğit kahramanlarına ...
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23