• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mehmet Emin Gerger
Mehmet Emin Gerger
TÜM YAZILARI

Millet iradesi ve darbeciler!.. (2)

06 Eylül 2024
A


Mehmet Emin Gerger İletişim: [email protected]

 

Muhterem Milletvekilleri; Kahraman Ordumuzun kıymetlerine, yeni silâhlar ve teknik bilgilerin kuvvetini de katmak yolunda muhakkak ki daha büyük bir hızla yürümekte devam edeceğiz… 

Sulh içinde Türk Milleti’ne güven sağlayan ve herhangi bir tecavüzü derhal ve yerinde önlemek kudretini haiz, mütesanit bir kuvvet halinde maddi ve mânevi her varlığımızı teşkilâtlandırmak, Millî Müdafaa gayretlerimizin esaslı hedefini teşkil edecektir… 

Gençliğini millî karakterine ve ananelerine göre mânevi ve insani kıymetlerle teçhiz edemeyen bir memlekette ilmin ye teknik bilginin yayılmış olması, hür ve müstâkil bir millet olarak yaşamanın teminatı sayılamaz. Gençliğimizin “Vatan” ideali etrafında toplanmasını hareket noktası olarak alıyoruz. (Bravo sesleri, alkışlar) (TBMM Tutanak Dergisi, 30-03-1951, s. 60-66) 

Memleketimiz yollar, Köprüler, Limanlar, Sulama Tesisleri, Enerji Santralleri, Tayyare Meydanları gibi sanayiin, ziraatin, hulâsa Vatan müdafaasının yüzde yüz muhtaç bulunduğu temel yatırımlarla teçhiz edilmiştir. İstikbalin emniyet, selâmet ve huzur dolu, medeni ve yüksek seviyeli Türkiye’sine her gün biraz daha yaklaştığımıza inandığımızı ve bu inançla huzurunuzda bulunduğumuzu derin saygılarımızla arz eyleriz. (Soldan bravo sesleri, şiddetli ve sürekli alkışlar)  (TBMM Tutanak Dergisi, 04-12-1957, s. 57-64) 

Biz bir an evvel Sanayiimizi, Ziraatimizi ve istihsal kaynaklarımızı harekete getirmek suretiyle Türkiye’yi fakrü sefaletten kurtarmak politikasını takib ediyoruz. (Soldan, bravo sesleri, alkışlar) (TBMM Tutanak Dergisi, 26-02-1958, s. 670-768)

 Muhterem arkadaşlar; karşımızda bir muhalefet var ki, ak denilene mutlaka kara, kara denilene mutlaka ak demektedir. Tahammül ve müsamaha değil, insafı bile akla getirmemektedir! Kendisini bu Meclis camiasının dışında ve hattâ üstünde telâkki etmekte, Hükümeti ise, Meclisin dışında veya Meclise yabancı bir teşekkül sanmaktadır.. 

Memleketin güzel manzarası, parlak nasiyesi ise kapkaranlık... Öyle mi? Halbuki karar sahibi, milletin yegâne ve hakiki mümessili, ekalliyet grubu değil, ancak ve ancak Büyük Millet Meclisinin ta kendisidir… 

Hulâsa arkadaşlarım, Muhalefet, iktidarla muhalefetin vazife, mesuliyet ve karşılıklı münasebetleri nedir ve nasıl olmak lâzım gelir, bunlardan tamamiyle bihaber, bir hiddet ve şiddet sarası içinde yıkıp devirmek için muttasıl uğraşıp duruyor... Daima onlar doğru, daima biz hatalı... Hattâ, hatalarda kasıtlı olan biz, hata işlemekte inatçı ve mütemerrid olanlar da bizler... 

Onlar, onlar ise hür, iradelerine sahip, bizler ise mahkûm... Fakat, aziz vatanın bugün ve yarınki, hattâ, uzak istikbale ait menfaatlerini korumak mesuliyeti iktidarın omuzundadır…” (TBMM Tutanak Dergisi, 29-02-1960, s.1120-1122) (1) 

Şehid Başbakan Menderes’in güzel bir sözüyle yazımızı bitirelim: “Türk Milleti Müslümandır ve Müslüman kalacaktır!..” (Sebilürreşad Gazetesi)

(1) Daha geniş bilgi için bkz. “İnönü Menderes Mücadelesi, M. Emin Gerger, Gerger Y. İstanbul, 2004. / Unutulmayan Başbakan Adnan Menderes, M. Emin Gerger, Gerger Y. İstanbul, 2018. Kitapları istemek için İletişim; [email protected]    

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mehmet Seyitmahmutlu

Selamün aleyküm. Değerli Yazarımız Mehmet Emin Gerger'e, bu güzel ve önemli Yazısında dolayı çok teşekkür ediyorum. Saygılarımla..

Okur

Menderes'in "Türk milleti müslümandır ve müslüman kalacaktır" cümlesi Önder Atatürk'ün ilke ve inkılaplarına aykırıdır.  Önder Atatürk "Türk milleti laiktir ve laik kalacaktır" demiştir.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23