• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmut Erol
Mahmut Erol
Mahmut Erol
TÜM YAZILARI

Yapay zeka tabanlı sohbet robotu - 2

16 Mayıs 2023
A


Mahmut Erol İletişim:

Microsoft - Bing

Bing AIicrosoft Bing aramasını daha etkili hale getiren bir dizi yapay zeka teknolojisidir. Bing AI, doğal dil işleme, makine öğrenimi ve bilgisayar görüşü gibi çeşitli teknolojileri içermektedir. Bu teknolojiler, Bing arama sonuçlarının doğruluğunu, ilgiliğini ve kişiselleştirilmesini artırmak için kullanılmaktadır.

Örneğin Bing AI, arama sorgularının anlamını anlamak için doğal dil işleme kullanır. Bu, Bing'in karmaşık sorgular için bile daha alakalı sonuçlar döndürmesine olanak tanır. Bing AI, arama sonuçlarını kullanıcının ilgi alanlarına ve tarama geçmişine göre kişiselleştirmek için makine öğrenimini de kullanır. Bu, kullanıcıların aradıkları bilgileri daha hızlı ve kolay bir şekilde bulmalarına yardımcı olur.

7 Şubat 2023'te Microsoft, yeni Bing'i sınırlı önizlemeyle ilk kez duyurdu, bu da yalnızca belirli sayıda kişinin Bing'e erişebildiği anlamına geliyordu. Bu duyuru, Google'ın AI sohbet robotu Google Bard'ı duyurmasından bir gün sonra geldi. 4 Mayıs 2023'te Microsoft, yeni Bing'i Microsoft hesaplarıyla Bing'de oturum açmak isteyen herkesin kullanımına sundu.

Kullanım Amaçları

GPT-4, OpenAI tarafından geliştirilen büyük bir dil modelidir. Büyük bir metin ve kod veri kümesi üzerinde eğitilmiş 1 trilyon parametreye sahip olması beklenen bir modeldir. GPT-4 metin oluşturabilir, dilleri çevirebilir, farklı özgün içerik türleri yazabilir ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde yanıtlayabilir.

Bard, Google AI tarafından geliştirilen büyük bir dil modelidir. Büyük bir metin ve kod veri kümesi üzerinde eğitilmiş 137 milyar parametreli bir modeldir. Bard metin üretebilir, dilleri çevirebilir, farklı türden özgün içerikler yazabilir ve sorularınızı bilgilendirici bir şekilde yanıtlayabilir.

Bing AI, Microsoft Bing aramaya güç veren bir yapay zeka (AI) teknolojileri paketidir. Bing AI, doğal dil işleme (NLP), makine öğrenimi (ML) ve bilgisayar görüşü (CV) gibi çeşitli teknolojileri içerir. Bu teknolojiler, Bing arama sonuçlarının doğruluğunu, uygunluğunu ve kişiselleştirilmesini geliştirmek için kullanılır. 

Gördüğünüz gibi GPT-4, Bard ve Bing AI, çeşitli amaçlar için kullanılabilen güçlü AI teknolojileridir. Ancak, farklı güçlü ve zayıf yönleri vardır, bu nedenle iş için doğru aracı seçmek önemlidir.

Örneğin, büyük miktarda metin oluşturmanız gerekiyorsa GPT-4 veya Bard, Bing AI'dan daha iyi bir seçim olabilir. Ancak, arama sonuçlarınızın doğruluğunu artırmanız gerekiyorsa, Bing AI daha iyi bir seçim olabilir.

Sonuç olarak, doğru yapay zeka teknolojisini seçmenin en iyi yolu, özel ihtiyaçlarınızı ve gereksinimlerinizi dikkate almaktır.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İsmet

Böyle bir makale yazdığınız için teşekkür ederiz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23