• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmut Erol
Mahmut Erol
Mahmut Erol
TÜM YAZILARI

Yapay zeka tabanlı sohbet robotu - 1

15 Mayıs 2023
A


Mahmut Erol İletişim:

Günümüzde birçok yapay zeka tabanlı sohbet robotu var ve kullanıcılar hangi robotun hangi görev için daha uygun olduğunu öğrenmek istiyorlar. Bu yazıda Google'ın Bard, Microsoft'un Bing ve OpenAI'nin ChatGPT modellerinden bahsedeceğiz.

OpenAI - ChatGPT

OpenAI tarafından geliştirilen yapay zeka temelli sohbet robotu ChatGPT'nin son sürümü GPT-4, geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Daha önceki sürüm olan GPT-3'e kıyasla oldukça büyük bir veri tabanına sahip. GPT-3 yaklaşık 175 milyar parametreye sahipken, GPT-4'ün bunun kat kat fazlası olan1 trilyon parametreye sahip olması bekleniyor. Ayrıca GPT-4'ün daha gelişmiş bir problem çözme yeteneği olması bekleniyor.Bunun yanı sıra GPT-4  web metinleri, kitaplar, haber makaleleri, sosyal medya gönderileri, kod parçaları ve daha fazlasını içeren daha geniş ve çeşitli bir 1 petabaytlık veri kümesine erişebilecek.Bu özellikleriyle, GPT-4, daha önceki sürümlere kıyasla daha yüksek kaliteli ve doğru sonuçlar üretecek.

Google - Bard

Google Bard, Google tarafından doğal dil işleme ve makine öğrenimi kullanarak insan konuşmalarını simüle etmek için tasarlanmış, yapay zeka destekli bir sohbet robotu aracıdır. Bard, Google aramasını tamamlamanın yanı sıra, kullanıcı sorularına gerçekçiyanıtlar sağlamak için web sitelerine, mesajlaşma platformlarına veya uygulamalara entegre edilebilir.

Bard, internet araması etrafında tasarlanmıştır. Arama için anahtar kelimeler yerine daha doğal dil sorgularına izin vermeyi amaçlar. Bard'ın yapay zekası, kulağa doğal gelen konuşma sorguları ve yanıtları etrafında eğitilmiştir. Sadece bir cevap listesi vermek yerine, cevapların bağlamını sağlar. Takip soruları, kullanıcıların bir konu hakkında sordukları ilk soruya bağlı olarak doğal bir şekilde ortaya çıkan ek sorulardır. Bard, kullanıcıların bu takip sorularını sormasına yardımcı olacak şekilde tasarlanmıştır.

21 Mart 2023'te Google, Bard'a erişimi açarak kullanıcıları bir bekleme listesine katılmaya davet etti. 10 Mayıs 2023'te Google, bekleme listesini kaldırdı ve Bard'ı 180'den fazla ülke ve bölgede kullanıma sundu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

MUZAFFER

ALLAH CC. MUVAHATIYET ETSİN İNŞALLAH. 1444.YIL. MÜSLÜMAN LARADA İNŞALLAH. AMİN..

bir

Yapay zeka ile bilgi verilmesini çok istiyorum Lütfen gazetem akit bu konudada katkı rica ediyoruz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23