• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmut Erol
Mahmut Erol
Mahmut Erol
TÜM YAZILARI

VALL-E

06 Haziran 2023
A


Mahmut Erol İletişim:

Microsoft VALL-E, Microsoft VALL-E, herhangi bir konuşmacının sesinden kısa bir örnek alarak o konuşmacının sesini neredeyse mükemmel bir şekilde taklit edebilme yeteneğine sahip olan  son derece gelişmiş bir metin okuma yapay zekasıdır. Bu yenilikçi teknoloji, Microsoft Research ve Cornell Üniversitesi'ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilmiştir ve temel olarak bir nöral codec dil modeline dayanmaktadır. VALL-E, gerçekçi ve akıcı bir şekilde metinleri okuma yeteneğiyle dikkat çekmektedir. Bu yeni yapay zeka, konuşma sentezi alanında büyük bir adım olup, bir konuşmacının sesini taklit etmek ve onun tonunu, vurgusunu ve duygusunu başarıyla yakalamak için son derece etkili bir yöntem sunmaktadır.

60.000 saatlik İngilizce konuşma verisi üzerinden eğitilen VALL-E ile verilen konuşmacının sesini taklit etmek için 3 saniyelik bir kesit yeterli oluyor. Ancak konuşmacının hiç kullanmadığı cümlelerle bile duygu ve tonlamalara dikkat edecek şekilde çıktılar oluşturabildiği için bir takım tehlikeler arz ediyor. aşağıda bu tehlikelerden birkaçını maddeleyeceğiz.

Dolandırıcılık: Birebir ses taklidi yapabilen bir yapay zeka, kötü niyetli kişiler tarafından kullanıldığında dolandırıcılık ve sosyal mühendislik saldırılarında kullanılabilir. Örneğin, birinin sesini taklit ederek başkalarından maddi veya kişisel bilgileri elde etme amacıyla kullanılabilir.

Sesli Saldırılar ve Manipülasyon: Sesin güvenilir bir iletişim aracı olduğuna inanıldığından, birebir ses taklidi yapabilen bir yapay zeka, insanları yanıltmak, manipüle etmek veya zarar vermek için kullanılabilir. Örneğin, siyasi bir liderin veya önemli bir kişinin sesi taklit edilerek yanlış yönlendirici mesajlar yayılabilir.

İçerik Manipülasyonu: Birebir ses taklidi yapabilen bir yapay zeka, orijinal bir ses kaydının ses tonu, vurgu ve duygusal ifadesini kopyalayarak, yanlış bilgi veya sahte haberlerin daha gerçekçi bir şekilde yayılmasına neden olabilir. Bu, toplumda güvenilirliği ve bilgi doğruluğunu ciddi şekilde etkileyebilir.

VALL-E ile ilgili ses örneklerini incelemek için aşağıdaki linkten resmi web sitesine ulaşabilirsiniz.

link: https://www.microsoft.com/en-us/research/project/vall-e/                                            

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

adam mı yoktu?

İstanbul’u iki tekerli kebapçı motorları ile doldurup hindistana çeviren bir valinin içişleri bakanı yapılması şaşılacak bir şeydir

Alī

Kaynanamın sesini verirlerse, ya da ev sahibinin yandík.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23