• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Mahmut Erol
Mahmut Erol
Mahmut Erol
TÜM YAZILARI

İnternette sağlık ararken hasta olmayın

27 Temmuz 2023
A


Mahmut Erol İletişim:

Bugünkü hayatımızda internet, sağlıkla ilgili bilgileri edinmek için hastaneye gitme yerine, hızlı ve kolay bilgi edinme kaynağı haline geldi. Ama her geçen gün sayısı artan sağlıkla ilgili haberler arasında doğru ve güvenilir bilgileri ayırt etmek giderek daha zor bir hale geliyor. Bu yüzden, ilgili haberlere yaklaşırken dikkatli olmak ve doğru bilgiye ulaşmak için bazı önemli adımları takip etmek önemli.

Sağlıkla ilgili haberlere yaklaşırken ilk adım, haberin kaynağını kontrol etmek. Saygın ve güvenilir haber kuruluşlarının web siteleri, üniversite hastaneleri ve sağlık kuruluşlarının resmi siteleri gibi yerlerden gelen haberlere daha fazla güvenebilirsiniz. Anonim veya bilinmeyen kaynaklardan gelen haberlere ise ihtiyatla yaklaşmalısınız.

Sağlıkla ilgili haberlerde yer alan bilgilerin uzman görüşlerine dayandığını da muhakkak doğrulamak gerekiyor. Haberin içeriğinde adı geçen uzmanlar, konunun alanında yetkin ve deneyimli kişiler olmalı. Birden fazla uzman görüşünün yer aldığı haberlere daha fazla güvenebilirsiniz.

Sağlıkla ilgili iddiaların bilimsel kanıtlarla desteklenip desteklenmediğine de mutlaka bakın. Haberde sunulan bilgilerin doğruluğunu teyit etmek için ilgili konuda yapılan bilimsel araştırmaları ve çalışmaları incelemek de iyi bir yöntem olabilir. Tek bir çalışmaya dayanarak çıkarılanlar yerine, geniş bir uzman görüşüne dayanan çıkarımlar daha güvenilirdir.

İnternette okuduğunuz hiçbir bilgi, sizin tıbbi durumunuzla ilgili doktor değerlendirmesinin yerine geçemez. Bir sağlık sorunuyla karşılaştığınızda, hemen bir sağlık uzmanıyla iletişime geçmek en doğrusudur.

Bazı haberler, sadece dikkat çekmek veya tıklanma sayısını artırmak amacıyla abartılı veya duygusal bir dil kullanabilir. Bu tür haberlere karşı dikkatli olmanız ve haberin gerçekleri yansıtıp yansıtmadığını değerlendirmeniz, sizin için en doğrusudur

Neticede, internette sağlıkla ilgili haberlere yaklaşırken eleştirel düşünceyi ve kaynakların güvenilirliğini ön planda tutmak önemli. Doğru ve güvenilir bilgilere ulaşmak için resmi sağlık kuruluşlarının sitelerini tercih etmek ve uzman görüşlerini değerlendirmek en doğru yaklaşım.

Unutmayın ki, sağlıkla ilgili doğru bilgiler edinmek, sağlığınızı korumanın en önemli adımıdır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23