• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Latif Şimşek
Latif Şimşek
TÜM YAZILARI

İnstagram’a ağıt dizenler ve Aziz Üstel ayrıntısı

09 Ağustos 2024
A


Latif Şimşek İletişim: [email protected]

 

İnstagram kapatıldı diye fırtınalar koparılıyor ya aslında mesele sadece İnstagram değil.

Mesele sosyal medya mı yoksa  başta eğitim sistemi olmak üzere 1940’lardan itibaren Türkiye’nin her kademesinin emperyalistler tarafından ele geçirilip kontrol altına alınması mı? İnstagram’a gelinceye kadar Türkiye ne badireler atlattı.

Özel televizyonlar kurulduktan sonra ortaya çıkan kargaşaları, şimdi geriye dönüp baktığımızda acı acı güldüğümüz manzaraları hatırlıyor musunuz? Aziz Üstel’in bir kanalda yaptığı program vardı. Canlı yayında sigaralar yakılır, viski kadehleri ele alınır, dile kemik takılmadan, çoluk-çocuk izliyor demeden her türlü bel altı mevzuya girilirdi. Kimse de çıkıp, “siz ne yapıyorsunuz” demezdi.

YEŞİLÇAM’IN TOPLUMDA 

AÇTIĞI YARALAR

“Yeşilçam filmleri” deyince aklınıza nostaljik aşk filmleri mi geliyor sadece? Elinize mendil alıp ailece izlediğiniz acıklı filmleri elbette unutamazsınız. O dönem yokluklar içinde bir şeyler yapmaya çalışan, iyi niyetli yapımcıları elbette takdirle anacağız. Ama, bu milletin çocuklarına her türlü melaneti öğreten, ahlak yapı taşlarını dinamitleyen unsurlar da Yeşilçam’ın içinden çıktı.

Özellikle 1970’lerden itibaren, Avrupa’nın tüm yozlaşmışlığı önce sinema perdelerinde ardından tv ekranlarında evimizin içine kadar girdi. Hiç unutmam, bir arkadaşım anlattı. Altı yaşında çocukları salonda televizyon izlerken, o eşiyle diğer odada başka bir işle uğraşıyormuş. Bir ara salona çocuğun yanına gelmiş. Gördüğü manzara karşısında şaşkına dönmüş. Çocuk tv izliyor. Tv’de bir Yeşilçam filmi ve bir tecavüz sahnesi. Tecavüze uğrayan kadın canhıraş feryatlar atıyor. Yeşilçam’ın meşhur tecavüz sahnelerini herkes bir şekilde izlemiştir. İşte öyle bir durum.  Çocuk,  Tv’yi izlerken gördüğü şiddet karşısında öylece donup kalmış vaziyette. Arkadaşım hemen televizyonu kapatmış ve bir daha çocuğu televizyonla baş başa bırakmamışlar.

AVRUPA İÇİN NELERDEN VAZGEÇTİK?

Sonrasında değişen çok şey oldu mu?

Avrupa Birliği’ne girmek adına öz kültürümüz ve inançlarımızdan tavizler verdik.

Aşk-ı Memnu’daki  ahlaksızlıkları yargılarken, aslında bu tür dizilerin yolunu, 1970’lerde Amerikan yapımı, “Dallas” dizisini ekranlara verirken açtık. Aşk-ı Memnu’da ne varsa beş fazlası Dallas’ta vardı. Amerikan filmleri TRT ekranlarını esir almıştı. Her şeyi Amerikalılardan öğrendik. Elli yıl boyunca bize dürüstlüğü(!), kahramanlığı(!), Amerikan kovboyları öğretti. Her pazar sabahı kovboy filmleri için aile boyu tv başına geçtik.

Şimdi birileri oturmuş, İnstagram kapatıldı diye ağıtlar diziyor.

Bırakın ağıt dizmeyi sevinin. Bu adımları atabilen bir devletiniz olduğu, olabildiği için şükredin. Türkiye adına her türlü kararı veren ve iktidarlara dikte eden batıya, artık; “Bir dakika burası dingonun ahırı değil” denilebildiği için mutlu olun. 

Ak Parti iktidarından kurtulmak için bugüne kadar her yolu denemiş olanlar, İnstagram kararı sonrasında da en çok sesi çıkanlar. Yetkililer; “İnstagram katolog suç işliyor, onun için kapatıldı” diyor. Onlar; “Demokrasi, ifade özgürlüğü, sansür” diyor. İnstagram’da pedofili normalleştiriliyor, umurlarında değil. Dünyadaki tüm katliamları gerçekleştirenler her yerde cirit atıyor, övülüyor, yüceltiliyor, İnstagram dediğiniz mecra İsmail Heniyye videolarını kaldırıyor. “Ne olmuş” diyorlar. 

BIRAKIN DEVLET İŞİNİ YAPSIN

Bırakın devlet de işini yapsın. İnstagram denilen mecra da Türkiye’de yayın yapacaksa, Türkiye’nin şartlarına uyması gerektiğini bilecek. İfade özgürlüğü adına, İnstagram ya da başka platformların koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne meydan okumasına sessiz mi kalacağız. İnstagram, Türkiye’nin koyduğu şartlara “evet” demeden kesinlikle tekrar açılmamalıdır. O şartlar da bellidir. Hem Adalet Bakanlığı, hem de İletişim Bakanlığı gerekli açıklamaları yaptı. Kimsenin iletişimi kısıtlamak gibi bir amacı yok. 

Merak etmeyin, yakın bir zamanda İnstagram, Türkiye’nin istediği noktaya gelecek ve açılacaktır. Çünkü Türkiye onlar için de büyük bir pazar ve bu pazardan vazgeçemeyeceklerdir. 

Devlet çocukları, gençleri, aileyi, toplumun ahlak ve inanç ilkelerini korumak ve desteklemek zorundadır.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Muhsin

Latif Bey sosyal medya ile ilgili süreçlerin yönetilmesinde sıkıntı var. Önce kapatıp sonra açıklama geliyor Oysa önce neden kapatılacağı izah edilip sonra kapatılması gerekiyor

ŞEREFLİ TS

İnşAllah senin internet ağın kesilir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23