• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Latif Şimşek
Latif Şimşek
TÜM YAZILARI

İmamoğlu cumhurbaşkanı adaylığından vaz mı geçti?

06 Ağustos 2024
A


Latif Şimşek İletişim: [email protected]

 

Ekrem İmamoğlu’nun HAMAS’ı terör örgütü ilan etmesi ne anlama geliyor?

Buna geleceğiz ama öncesinde bütün Müslüman ülkeleri açık açık tehdit eden Netanyahu’nun dilinin altındaki baklalara bakalım.

İsrail’in gözünü kan bürümüş Başbakanı Netanyahu açık açık, ABD, İngiltere ve Fransa’nın her şart altında arkalarında olduğunu söylüyor ve ekliyor; “Birlikte ayakta duracağız ve Tanrı’nın yardımıyla birlikte bütün düşmanlarımızı yeneceğiz”

Yani İsrail’in düşmanları aynı zamanda, ABD’nin, İngiltere’nin ve Fransa’nın düşmanı. Netanyahu katliamlarına destek veren diğer ülkeleri saymaya gerek duymuyor. İrili-ufaklı çocuk katilleri koalisyonunun parçası olan, eline kan bulaşmış diğer ülkeler.

RUSYA VE ÇİN 

ETKİSİZ ELEMAN MI?

Amerika ve İngiltere, Akdeniz’i savaş gemileriyle, uçak gemileriyle ve eminim ki nükleer başlıklı füzelerle doldurdu. Sözüm ona, ABD’nin en büyük rakibi olan Rusya ve Çin, şöyle başını uzatıp da; “Arkadaş ABD nere Akdeniz nere. İngiltere nere Akdeniz nere. Fransa nere Akdeniz nere” diyemiyor ya da demiyor. Çocuk katillerine kol kanat geren bu üç ülke, İsrail daha büyük katliamlar yapsın ve kimse de gıkını çıkaramasın diye Akdeniz’i işgal ediyor. 

İsrail’in yaptığı yapacağı tüm çılgınlıklara; “Arkandayız” mesajı vererek destek oluyorlar.

İsrail ile yaptıkları planı adım adım hayata geçirecekler. İsrail’e verdikleri tek mesaj; “Acele etme”..

Peki nereye varacak bu işin sonu.

Mısır ve Ürdün “bana dokunmayan yılan bin yaşasın” diyor. Amerika ve İsrail’i kızdırmamak için ellerinden geleni yapıyorlar. Suriye kendi derdinde. Lübnan’da Hizbullah’ın ara sıra ateşlediği füzeler her seferinde ne hikmetse ya boş arazilere düşüyor ya da İsrail semalarına bile girmeden etkisiz hale getiriliyor.

İRAN’IN YAPABİLECEĞİ 

HİÇ BİR ŞEY YOK!

İsmail Heniye’nin İran topraklarında bir suikastla şehit edilmesinin ardından, İran her ne kadar intikam yeminleri etse de, İsrail’e savaş açacak durumu yok.  Kasım Süleymani öldürüldüğünde de aynı yeminleri etmişlerdi. Büyükelçilikleri vurulup altı generallerini kaybettiklerinde de tepkileri aynıydı. İran biliyor ki; İsrail’le girişeceği bir savaşta ABD, İngiltere, Fransa ve hatta tüm Avrupa ile başa çıkmak zorunda kalacak. Bu mümkün olmadığı için İran vekaletler yoluyla bir şeyler yapmaya çalışacak. Ama bunu zaten yapıyor ve o vekillerin bir-iki gemiye saldırmak, bir-iki etkisiz füze yollamak dışında yapabileceği hiçbir şey yok.

TEK ÇARE BİR ARAYA GELMEK

İsrail ve haçlı koalisyonuna karşı yapılacak tek şey bir araya gelmek.

Şu anda sessiz kalan, boyun eğen, “Aman bana dokunmasın da…” diyen tüm Müslüman ülkelerin bir gün sıranın kendilerine geleceğinin bilincine varması önemli. Ama öyle bir tezgah kurulmuş ki; “Sen kendi işine bakarsan sana bir şey yapmayız” diyorlar.

Aslında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dışında bunu dert eden tek bir lider yok.

İsmail Heniye suikastından sonra Mısır’da, Suudi Arabistan’da, Ürdün’de protesto gösterileri yapıldı mı? Gıyabi cenaze namazları kılındı mı?

Üç Temmuz’da Heniye’nin vasiyeti gereği bütün Türkiye ayaktaydı. İran dışında tek bir Müslüman ülkeden benzeri görüntüler geldi mi?

EKREM İMAMOĞLU CUMHURBAŞKANLIĞINDAN VAZ MI GEÇTİ?

Ekrem İmamoğlu, özellikle ilk başkanlığında muhafazakar oylarla İstanbul Belediye başkanı seçildiğini her zaman unutuyor. İsrail Savunma Bakanı’na cevap verirken, Hamas’ı terör örgütü ilan etmesi eleştirildi ama hak ettiği tepkiyi gördüğünü sanmıyorum.  “Şecaatin arz ederken sirkatin söylemek” gibi bir durum ortaya çıktı. İsrail Savunma Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye’ye hakaret içeren sosyal medya mesajında; “İmamoğlu gelecek her şey güzel olacak” anlamında, İmamoğlu’nu mesajına etiketledi. Heniye suikastı ile ilgili hiçbir açıklama yapmayan İmamoğlu, güya İsrailli bakana tepki gösterirken, Hamas’ı da terör örgütü ilan etti. 

Türkiye’de cumhurbaşkanlığı adaylığı düşünen, hele hele bu ideali için milliyetçi-muhafazakar seçmenin oylarına ihtiyacı olan bir siyasetçinin, Hamas’ı terör örgütü ilan etmesi, büyük, affedilemeyecek bir yanlıştır ve bu idealinden vaz geçtiği anlamına da gelir. 

Bildiğim kadarıyla Ekrem Bey, bu açıklamasından sonra; “Ben Hamas’ı terör örgütü olarak görmüyorum” şeklinde bir açıklama da yapmadı.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cumhur

Şimal-e müteveccih namaz kılanlar hala bas-it adam da bir gelecek görüyorlar tabii kendi menfaatleri açısından.Vatan millet mefhumu nazara alınmıyor.LGBT,PKK,FETÖ,KHK lılara yol açmak bütün gayretleri.Türkiyenin Zelenski si olacak Allah Korusun bu ülkeyi.

YILDIRIM BAHADIR

E. MÜDAFA: KÜÇÜK BRİTANYANIN KÜÇÜKELÇİSİ İLE RAKI BALIK SOFRASINDA KARARLAŞTIRILDIĞI ÜZERE; MASONLARIN, ATEİSTLERİN, LGBT+ VE TÜM SOL+AŞIRI SOL+DHKPC VE KAHPEC LERİN İSRAİL AMERİKA İNGİLTERE FRANSA VE ALMANYA BAŞTA OLMAK ÜZERE KİMİ HİNDU KİMİ YAMYAM KİMİ BİLMEM NE BELA DİYE TARİF EDİLEN BATI+K MEDENİYETİNİN ALAYININ VE NEFSİNE KUL KÖLE OLMUŞ KİMİ CEMAAT(!)LERİN, ESKİ-YENİ ASYA VE AVRUPACI AMERİKANCI IŞIK+KARANLIKÇI VE DAHİ SÜLEYMAN SATANCI (!) MİDESİNE DÜŞKÜN SATILIK TÜM RUHLARIN, NE OLUR BANA BİR FIRSAT VERİN ERDOĞANLA HESAPLAŞAYIM DİYEN TÜM DERVİŞ+OĞULLARI, KAFATASÇI MİLLİYET SATANLARIN, MÜSLÜMAN GÖRÜNÜMLÜ MOLLA-OĞULLARI, DAVİD-OĞULLARI, KILIÇDAR-OĞULLARI, ANA BABA-CANLARIN KISACASI İNGİLİZ MUHİBBİ GÜLLERİN BÜLBÜLLERİN DEMO+DÖRT NALCILARIN, SAPIK MEZHEPÇİLERİN DEĞİŞMEZ ADAYIDIR. SONUNA KADAR DESTEKÇİLERİ İLE KENDİ DÜŞMANINA AŞIK TASMALI ÇEKİRGELERDEN OLUŞAN HAZ VE HIZ TUTKUNU 10 YILLIK MARŞLARLA YARATILMIŞ 10 MİLYON GENÇLERİN DE KAHİR OYLARI İLE VE DAHİ OSMANLI DEDESİ İNGİLİZE FRANSIZA KARŞI SAVAŞMAIŞ KENDİSİ DEDESİ OSMANLIYI DENİZE DÖKMENİN HAYALİNİ YAŞAYAN CUMHURİYETSİZLERİN CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEKTİR. NEYE LAYIKSANIZ ÖYLE YÖNETİLİRSİNİZ. KURAL DEĞİŞMEZ.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23