• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Latif Şimşek
Latif Şimşek
TÜM YAZILARI

Erdoğan bunları söyledi, birileri hop oturup hop kalktı!

30 Temmuz 2024
A


Latif Şimşek İletişim: [email protected]

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail ile ilgili yaptığı son açıklamalar dünya gündemine de bomba gibi düştü.

Artık birilerinin bunu söylemesi gerekiyordu ve o lafları edecek yürek de sadece Erdoğan’da vardı:

“Nasıl Karabağ’a girdiysek, nasıl Libya’ya girdiysek, aynını onlara da yaparız. Bunun için güçlü olmamız gerekiyor.”

Güçlü olmanın yolu, İsrail ve destekçilerinin sahip olduğu caydırıcı silahları elde etmekten ya da bizzat üretmekten geçiyor. Türkiye şimdiye kadar bu konuda epey mesafe aldı. TSK’da savunma ve taarruz silahlarında, ekipmanlarında yerlilik oranı yüzde 90’lara yaklaştı. 

Yeter mi? Yetmez. Günümüzde en önemli caydırıcı güç; Nükleer silahlara sahip olmak. 

ABD, İngiltere, Fransa, yani İsrail’in “şakşakçısı” kim varsa, nükleer güce sahip. Resmen açıklamasalar da İsrail’de de nükleer başlıkların olduğu konusunda genel bir kanı var.

ERDOĞAN’IN ÇIKIŞLARI 

TESADÜFİ DEĞİL

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail-Filistin çerçevesinde sarf ettiği sözlerin hiçbiri tesadüfi değil.

Cumhurbaşkanı, İsrail ve ABD’nin Ortadoğu’da, başkenti Kudüs olan “Büyük Sion” devletini kurma peşinde olduğunu biliyor ve görüyor. Onun için sık sık İsrail’in savaşı tüm bölgeye yayma amacından söz ediyor. “Vaat edilmiş topraklar” ya da “Arz-ı Mev’ut” rüyasına gönderme yapıyor.

İşte İsrail’in bir süredir Lübnan’ı gözüne kestirmiş olması da Nil-Fırat arasındaki topraklara ulaşma amacına dönük. Erdoğan bunu görüyor ve uyarıyor aslında. “Hamas sadece Gazze’yi değil, aynı zamanda Anadolu’yu savunuyor” sözleri de hakeza buna matuf. Bütün Ortadoğu liderleri, İsrail’in adım adım ilerleyişini eli böğründe izlerken, Erdoğan geleceği görüyor ve onları da uyandırmaya çalışıyor. Ama ne fayda. Hiçbiri uyanma emaresi bile göstermiyor. Aksine, İsrail ve Amerika’ya yaranma peşindeler.

ABA ALTINDAN SOPAYI GÖSTERMEK

Erdoğan’ın çıkışı aslında İsrail zulmüne “yeter artık” diyen tüm dünya halklarının duygularına tercüman olmuştur. En başta da Türk milletinin. Çünkü İsrail’e “Bir gece ansızın gelebiliriz” mesajı verecek, başka tek lider yok yeryüzünde. 

Gazze’deki soykırımları çaresizce izleyen ve gözyaşı döken herkes; “Acaba İsrail’e sopanın ucunu kim gösterecek?” diye uzunca bir süredir bekliyor. Birilerinin bunu yapması gerekiyordu. Bu duruş da en çok o toprakları dört yüz yıl boyunca yönetenlerin torunlarına yakışırdı. Yakıştı da. 

Erdoğan’ın sözleri, bir anda İsrail’i hoplatmaya yetti. Küstah açıklamalar geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Saddam Hüseyin üzerinden tehdit etme cüretini gösterdi. Katz’ın da çok iyi bildiği gibi, İsrail’in de içinde olduğu “şer koalisyonu”, hem Gezi kalkışmasında hem de 15 Temmuz’da bunu denedi ve boylarının ölçüsünü aldı. Millet Erdoğan’a sahip çıktı. 

NETANYAHU’NUN SONU 

HİTLER GİBİ Mİ OLACAK?

Katz’ın alçakça benzetmesine hem Dışişleri Bakanlığı hem de bizzat Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın verdiği karşılık da çok önemli.

Bakanlığın açıklamasında; “Soykırımcı Hitler’in sonu ne olduysa soykırımcı Netanyahu’nun sonu da öyle olacak” denildi. Hitler’in sonunun ne olduğu malum. Hitler, Berlin’de bir yeraltı sığınağında kendini vurarak intihar etti. Hakan Fidan ise şahsi hesabından yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız insanlık vicdanının sesi olmuştur. Bu haklı sesi bastırmak isteyen, başta İsrail olmak üzere uluslararası Siyonist çevreler büyük bir telaş içindeler. Tarih bütün soykırımcılar ve destekçileri için aynı şekilde sonuçlanmıştır” dedi.

Sonuç olarak; Cumhurbaşkanı bunları söyledi diye, Türkiye-İsrail savaşı başlamayacak elbette. Bunu ne Amerika ne İsrail göze alabilir. Türkiye, her türlü çaresizliğe mahkûm edilmiş Filistin değil. Libya da değil. İç savaşa sürükledikleri Irak da değil. Türkiye oturup sonunu bekleyecek, emperyalistlerin ve Siyonistlerin vicdanına teslim olacak bir ülke hiç değil. 

Eminim ki Cumhurbaşkanı’nın bu haklı çıkışı, hangi partiden hangi siyasi görüşten olursa olsun, bütün Türk milletinin gönlüne su serpmiştir. Başta CHP olmak üzere Türkiye’deki muhalefete düşen de Erdoğan’ı desteklemektir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Durmus emmi

 israile gir bakalim.

Süleyman Sırrı Dinçer

Sevgili Cumhurbaşkanımızın ölümüne arkasındayız. Bebek katili İTrail yaptıklarının hesabını verecek.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23