• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İdris Günaydın
İdris Günaydın
TÜM YAZILARI

Yaptığınız yanınıza kâr kaldı mı?

24 Mayıs 2024
A


İdris Günaydın İletişim: [email protected]

 

28 Şubatçılara soruyorum. Onlarca kız çocuğunu, hayatı daha yeni tanıyan çocukları okullardan sürükleyerek attırdınız. Fişlediniz. Okuma haklarını ellerinden aldınız. İkna odalarında kırk katır mı kırk satır mı seçtirdiniz. Kimilerini Viyana’dan aşırdınız. Ne oldu? Yaptıklarınız yanınıza kâr kaldı mı?

Bu sürüklenen çocuklar erken veya geç. Okullarını bitirdiler. Sizi de Allah’a şikayet ettiler.

Bunun için kimileriniz apaoletlerinden oldu, er gibi gömüldü. Kimileriniz hapse düştü. Kimileriniz toplum tarafından zalim bellendi, Yaptıklarınız yanınıza kâr kaldı mı?

Hepiniz 28 Şubat’a düşman Recep Tayyip Erdoğan’ı sevmezsiniz. Ama o kaç kez millete gittiyse eli dolu döndü. Siz ise parti kursanız hanımlarınızdan bile oy alacağınız şüpheli. Millet sizi Türk Ordusunun asil bir askeri iken seviyor, Yan tarafa adım atarsanız sevmiyor. Yaptığınızdan mutlu musunuz?

Rahmetli Erbakan öldüğünde yer yerinden oynadı. Kenan Evren öldüğünde bir taş bile yerinden oynamadı. Milletin size ne kadar değer verdiğinin farkına varabildiniz mi?

Millet; Türk Ordusunu Atatürk’ün Askerleri olduğu için değil, Peygamber Ocağı olduğu için ölümüne sever. Bunu bilin. Çünkü ordu tarih boyunca, yüzyıllardan bu yana adaletin, hakkaniyetin, mertliğin timsali olmuştur. Hâlâ öyle bilinir.

Her kurum kendi görev alanında kalırsa kıymeti var. Bir kurum diğerinin işini yapmaya kalkarsa kendi işini ihmal etmiş olur.  

BURSA ULU CAMİNİN HALILARI

Bursa Ulu Camii’ni geçen yıl yeğenimin nişanı vesilesiyle ziyaret edip bir akşam namazı kılmıştım. Halılarda besili domuz figürlerine rastlamış, bunu da yazmıştım. Her yazılan yazı aslında bir ihbar olmasına rağmen Müftü beyi arayıp ayrıca bilgi vermiştim. O yazıma yorum yazan bir okuyucu halının değiştirilmesinin zor olduğunu çünkü mekanın 2600 metrekare olduğunu yazmıştı. Evet mekan gerçekten büyük ama Bursa halkı da 2600 metrekareden büyük. Değiştirir. Ayrıca gerek o cami ve gerekse başka camilerde böyle İslam’a mugayir desenler var ise halının alındığı firma ile konuşmalı veya fabrikası ile konuşmalıdır. Halılarını geri alsınlar. O deseni caminin imamı gidip çizmedi. Bu sene yine Bursa’ya gideceğim İnşaallah ve Ulu Cami’yi ziyaret edeceğim. Bakacağım Bursa Müftüsü ne kadar becerikli. Bu durumu yerinde göreceğim.

Bu vesile ile her dindar okuyucuya sesleniyorum. Ev veya namaz kıldığınız camideki halılara dikkat kesilin. Halılarda büyük Ali Cengiz Oyunu var. Halılarda ve seccadelerde.

DÜNYANIN EN PAHALI KABRİ

Halkımızın süpürge tohumu yediği tarihte yapılan Anıtkabir’e harcanan para o tarihte 20 Milyon Lira. Yani 24 ton altın karşılığı para. Bugünkü altının gramı 2507 TL olduğuna göre; 64.804.000 TL’ye yapılmış bir kabir. Her yıl 2.5 milyon da yıllık gideri var. Oooh. Ne ala. Ama 1987 yılına kadar Anıtkabir’in bayrağının ipi ithaldi. ABD’ye 47 yıl bayrak ipi parası ödedik. Çok zengin bir ülkeyiz. Para getirmeyecek işlere para bulunur bizde. Yeter ki gösteriş olsun.

Recep Tayyip Erdoğan! Her heykele bir bakıcı tut. Onların da parasını biz ödeyelim. Hem istihdam olur. İran’a Akıncı TİHA’yı gönderip, İbrahim Reisi’yi arattıracağına.

Nasıl olsa emekli Kemalistler buna itiraz etmezler.

ALLAH İLE KADEM KARŞI KARŞIYA

Allah diyor ki, nafaka üç iddet süresince verilir. Kadem diyor ki, ömür boyu.

Allah diyor ki, çocuk babaya aittir. Kimin döşeğinde doğmuş ise onundur. Kadem diyor ki, annenindir.

Allah diyor ki, kadının tek başına şahitliği yarımdır. İlave şahit arayın. Kadem diyor ki, kadının şahitliği tektir, esastır.

Bu nereye kadar gider böyle? Vesselam.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Okur

Kademe yetkiyi ben mi verdim? AKP devrinde kuruldu o. Osmanlı'da devletten maaş alan o kadar çok türbedar varmış, ölen her şeyhin, dedeninhem de yakın akraba türbeleririne bakmakla mükellefmiş. Bu gelenek Cumhuriyet Devrinde heykel bakıcılığı ve nöbeti şeklinde ortaya çıkmış. Bu fakir millet boyna vergi ödesin türbedara, heykel bakıcı ve nöbetçisine.

Kurucu lidere bir kabri çokmu gördün sayın hocam?

"Halkımızın süpürge tohumu yediği tarihte yapılan Anıtkabir’e harcanan para o tarihte 20 Milyon Lira. Yani 24 ton altın karşılığı para. Bugünkü altının gramı 2507 TL olduğuna göre; 64.804.000 TL’ye yapılmış bir kabir. Her yıl 2.5 milyon da yıllık gideri var." "Maliye Bakanı Mehmet Şimşek AK Saray'ın maliyetini 1 milyar 370 milyon TL olarak açıklamıştı. Yeni yapılacak komplekslerin maliyetinin ise 600 milyon TL olması bekleniyor. Yani Beştepe'nin inşaat maliyeti 1 milyar 970 milyon TL oldu." "Cevdet Yılmaz: Cumhurbaşkanlığı’nın 2022 yılı harcaması 5 milyar 363 milyon 434 bin lira olarak gerçekleşmiştir. Cumhurbaşkanlığı’nın 2024 yılı bütçesi 12 milyar 283 milyon 843 bin lira olarak öngörülmüştür."
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23