• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İdris Günaydın
İdris Günaydın
TÜM YAZILARI

Yalan dünya dönen çarhı felektir

24 Temmuz 2024
A


İdris Günaydın İletişim: [email protected]

 

Çarh, çark demektir. Farsça bir kelime olup Türkçede kullanıldıkça kendi ağız yapımıza uyum sağlamıştır.

Felek kelimesi ise çeşitli anlamlar taşır. Bir manasıyla Allah demektir. “(Haşa) Kahbe felek sana nettim neyledim,” cümlesinde felek kelimesi ile  Allah ima edilmektedir.

Bir anlamı kader demektir. Feleğim şaştı cümlesinde keza böyledir.

Bir anlamı da gökyüzünün katları anlamındadır. “Beni candan usandırdı cefadan yar usanmaz mı, Felekler yandı ahımdan muradım şemi yanmaz mı?” cümlesinde felek bu anlamdadır.

Yıllarca, hâlâ bazı türküler aracılığıyla Allah’a isyan edilmekte, bizler de onları kuzu kuzu dinlemekteyiz!

Birçoğu, Aleviliği istismar aracı gören ozanlar tarafından yazılan bu şiirlerin birkaçı şöyledir: “Bilmem şu feleğin bende nesi var?” “Bölemedim felek ile kozumu!” “Zalim felek.”

Joe Biden adaylıktan çekilmiş. Çekilmese çok gülünç olaylara şahit olacaktık. İyi ki çekilmiş de bu muhabbetten mahrum kaldık. Şimdi altı eyaletin özgürlük taleplerinin ne zaman neticeleneceğini beklemeliyiz. Çünkü Üstad Kadir Mısıroğlu öyle ön gördüler.. 

Joe Biden de Recep Tayyip Erdoğan’ı devirmeye çalıştı. Fakat başaramadı. Kendisi devrildi maalesef. Devrinde Dış İşleri Bakanı açıkça İsrail’e destek verdi. Kendisi de Yahudi olduğunu açıkça açıkladı. Dünya nereden nereye savruluyor? 

ABD için durumun vahim olduğuna dair haberler geliyor. Allah neye kadir değil. Her ümmet için bir ecel vardır. Ne bir saat ileri alınır ne de tehir edilir.

ABD de yıkılacak.

Yalan dünya dönen çarhı felektir.

Artık muhtar bile olamaz denilen Recep Tayyip Erdoğan işbaşında fakat onu oradan indirmek için Abdullah Gül üzerinden “aday olma, olmaa” diye bağıran Deniz Baykal yaptıklarıyla baş başadır.

Temel Karamollaoğlu, Meral Akşener de siyasi hatıralarını yazmaktadırlar.

22 yılda kimler geldi kimler geçti ancak Putin ve Recep Tayyip Erdoğan hâlâ devri iktidarını sürdürmektedirler.

Tayyip Beye ömür biçen ne kadar yazar, şair, asker, siyasetçi varsa ya toprak oldular ya da rahat gidebilsinler diye tuvaletlerini değiştirdiler.

Bir insanın önünü Allah açacak. Allah “yürü kulum” diyecek.

Eski Giresun Milletvekili Cemal Öztürk Beyden aldığım iki bilgiyi önemsiyorum:

1- Bu emeklilerin aralarındaki farkın kapanması meselesi çok zor. Bu tam bir Arap Saçı…

2- Bu meseleyi Almanya nasıl çözmüşse Türkiye de öyle çözecek. Bu konuda çalışmaların başlayacağını duydum.

Evet, Cemal Bey öyle diyor. Teşekkür ediyorum verdiği bilgiler için. Ben de diyorum ki bu düğümü Giresun tabiriyle “çıtırı” çözerse Tayyip Bey çözecek. Çünkü o gelmiş geçmiş en büyük devrimci halihazırda.

Yalan dünya dönen çarhı felektir.

Köpek meselesi de çözülecek. Bazıları güya hükumeti tehdit ediyorlarmış. Yeni bir gezi olayı patlak verir diye. Yeni bir gezi olayı da patlak verse eski geziyi de ansanız Türk halkı köpeklere teslim olmayacak. Dört ayaklı köpekler gündemimizden çıkacak. İki ayaklı köpekler için değil bu yasa. Onlar havlamaya devam eder.

Yalan dünya dönen çarhı felektir.

Peygamberimize hakaret eden bir şahıs tutuklanmış. Ehli küfrün bahaneleri çoğaltması bundan. Artık yanlarına kâr kalmıyor eskiden olduğu gibi bu hakaretler. Hatırlayalım: Bir akademisyen “Allah insanları yaratmadı, insanlar Allah’ı yarattı” demişti yıllar önce. O yıllarda hesap soran kimse yoktu ki. Ondan daha önce bir cinsi sapık, peygamberimize “Arap oğlunun uşağı” demişti. Peygamberimize hakaret etmek bir yükseliş yoluydu. Memuriyette yükselmek istiyorsan peygambere hakaret edeceksin.

O zamanlar da geçti. Onların da kim oldukları biliniyor artık. Neyzen Tevfik’in bahsettiği istilacıların giderken unuttuklarından. Ya kripto ya da Cumhuriyet devri milli eğitiminden geçmiş sütü bozuklar. Onlara cesaret veren ise laiklik. Rahmetli Necip Fazıl öyle dememiş miydi? “Laiklik Fransa’nın bir piçidir.” Laiklik, Avrupa’nın uygulasın veya uygulamasın yeni dinidir. Biz de bu yeni dini benimseyip kendi dinimizi itibardan düşürdük.

Yalan dünya dönen çarhı felektir.

Bu günler de geçecek. Gün gelecek daha iyiye daha güzele uçacağız.

Fikri planda küfrün iktidarı tamamen bitmiştir. Seçimi alsalar bile kendi keyiflerince iktidarları bitmiştir. Elhamdülillah. 

Bakın bu sene üniversite ve LGS sınavlarında İmam Hatip okulları ve Liseleri devrim yaptı. Ak Parti iktidar olduğu 2002’de öğrenci sayısı 60.000’e inmişti ve okul kapanmasın diye yaylalardan yalvara yakara çobanlığa ayrılmış öğrenciler ayartılıyordu.

Nereden nereye. Onlar ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmeye çalışıyorlar. Fakat kâfirler istemese de Allah nurunu tamamlayacaktır. Vesselam. 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ne dersin

Akdeniz Elektirik borçları TL çevrilmiş vade uzatılmış.

İzmirli öğretmen

İmam hatipler%15'i oluşturuyor. Lâik müfredatın sayesinde onlar da deist oluyor. İlkokul müfredatına Allah, peygamber sevgisi konmadıkça yeni nesil otomatikman CHP'li. Ne diyor Özgür Özel: Müfredat anayasadan önemlidir. Geç kaldın Reis
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23