• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İdris Günaydın
İdris Günaydın
TÜM YAZILARI

Türkiye’deki İsrail üsleri

12 Temmuz 2024
A


İdris Günaydın İletişim: [email protected]
Deniz Seyrani Elmas adlı kripto bir gazeteci İsrail’e gitmiş ve orada İsrail hesabına savaşa katılmış. Ayrıca bazı sözler de söylemiş. “Yakında Gazze’deki savaşı bitireceğiz. Anadolu’yu da işgal edeceğiz ve sizi de yeneceğiz” gibi laflar.

Bu kripto, bu cesareti nereden buluyor? Çünkü bir bildiği var: Yıllardır Siyonizm adına öğretilenler bu şekilde. İkinci bir bildiği var: Dünya siyaseti avuçlarının içinde. Her yerde adamları mevcut.

Bir yıl oldu İsrail bombalıyor. Hizbullah tam anlamıyla yüklenebildi mi? Dünya İsrail’e dur diyebildi mi? Dünyanın en güçlü ülkesi olan ABD İsrail’e yardımdan vazgeçti mi? Boykot işe yaradı mı? Asla. O bizim mahallede azıcık gündem oldu. Diğer mahallelerde yaşayanlara hiç tesir ediyor mu?

Geçen gün muhafazakarlara hitap eden zincir marketlerden birinden alışveriş yapıyorum. Bir çocukla babası girdi. Direkt içecek dolabına yaklaştılar. Çocuk Pepsi Cola aldı. Baba onu reddetti Coca Cola aldı. Normal bir işmiş gibi yürüdüler. Gazze hiç umurlarında değil.

Hep yazıyorum: Eğer siz Cola’dan daha cazibini üretememişseniz iddianız boş hayalden ibarettir.

Seyrani Yılmaz durduk yere böyle söylemiyor. Yıllardır okullarımızda İsrail/Amerikan sevdalısı bir nesil yetişti.

Buna karşılık Haccın, dolayısıyla Mekke’nin Medine’nin de çok reklamı yapılıyor mevlitlerde. İlahiler söyleniyor Kâbe ve Ravza-i Mutahhara ile ilgili. Lakin ibadet olmasa giden var mı? Çünkü sınırlı kalıyor.

Toplumda herkes ABD aşığı, Avrupa aşığı…

İmparatorluğumuzun çöküş döneminde mantar gibi yabancı okullar türemiş. Bu konuda Almanya, İngiltere, Avusturya, İtalya, Fransa ve ABD ön saftalar.

Bu okullarda yıllarca Osmanlıda ve Cumhuriyet döneminde papaz gözetiminde, İncil’den seçme ayetler okutarak eğitim yaptılar. Yabancı okul olduğu için ayrıcalıklı bir okul propagandasıyla ünlendiler. Burayı bitirenler farklı olmalıydı. Normal hayatlarında, bürokraside, hal ve hareketlerinde… Tüm öğrenciler bu okullarda okumak istedi. Böylelikle okul seçkinler okulu oldu. Bitirmek bir üstünlük seviyesiydi. Fakat bu okullar dikkat edin aynı zamanda Anadolu’yu işgale gelenlerin okuluydu. Yani emperyalizmin ileri karakolu… Almanya, İngiltere, Avusturya, İtalya ve Fransa ve ABD…

Bunlardan sadece Almanya Birinci Dünya Savaşında Osmanlıyla birlik oldu ama o kadar sinsi ki; Şark Meselesini uydurup dünyaya kabul ettiren Almanya’dır. Diğerleri Anadolu’yu işgale gelen son Haçlı Ordusunun askerlerini sağladılar. Ama böyle iken bize sarı saçlı mavi gözlü şarkılar söyletip kıs kıs güldüler.

Osmanlıyı yıkıp yerine hiç savaşmadığımız Arap’ı düşman kıldılar. Arabistan toprakları Osmanlının toprağı iken, Arabistan diye bir devlet henüz kurulmamışken, o topraklara nakliye işinden ekmek yiyen Şerif Hüseyin’in mensup olduğu hanedanlık tren yolunun Medine’ye uzanışını kendi nakliye işlerinin yok olması olarak düşünüp isyan etmişken yani mesele bir Türk düşmanlığı meselesi değil bir iktisadi hassasiyetten ibaret iken tüm Arapları düşman belledik, hâlâ da bu hastalıktan kurtulamadık!

Bakınız bu okullar o kadar mühim ki onlar için; Amerikan Kolejini devletimiz Boğaziçi Üniversitesine çevirmiş. Hâlâ istediği gibi kadro atayamıyor. Bütün İsrailciler direniyor. Yani bu hükümet, yani tüm vesayetleri sona erdiren bu muktedir hükumet bile Boğaziçi’nde istediğini yapamıyor. Neden? Çünkü her okulu bir ileri karakol biliyorlar da onun için.  

Hangi okullar bunlar? 1803/ABD Harput/Fırat Koleji… Dersim’de iki adet ABD Koleji, Diyarbakır’da 3, Amasya’da 10, Muş’ta 1, Harput’ta 9, Siirt’te 3, Ergani’de 2, Van’da 2, Sivas’ta 20, Mardin’de 3 Amerikan Okulu mevcut imiş. Atilla İlhan’dan ve Necdet Sevinç’in Ajan Okulları’ndan alıntı.

Necdet Sevinç’in Ajan Okulları Kitabında bahsettiğine göre yedi yüz küsur okul açmışlar.

Bu okullar hem ajan yetiştiriyor hem de o muhitin sosyal, kültürel yapısıyla ilgili istihbarat topluyor.

Vah ki vah ülkeme. Biz de İsrail’e kuru kuruya yumruk sallıyoruz. Bu kadar  içimizdeki hain nereden oluştu? İşte cevabı. Sen, Amerika’nın okulunda okuyacaksın. ABD, Kurtuluş Savaşında gemilerini gönderecek. Aynı inançtaki Avrupa Devletleri de yurdunu işgal edecek. Halifelik kaldırılıncaya kadar İngiliz gemileri Boğaz’da bekleyecek. Sonra diyeceksin ki niye böyle oluyor?

İsrail üslerini daha devlet olmazdan önce Anadolu’ya kurmuş. Sen yine bu milletin pazı ve bilek gücüne, imanına güvenebiliyorsun! Yoksa ürettiğin silahları kumanda etmek için kimin eline veriyorsun? Memleketin en itibarlı tahsil görenleri kimler?

Sarı saçlı, mavi gözlü türkülere devam. Vesselam.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İzmirli öğretmen

Devlet okulları çok mu vatansever yetiştiriyor Allah aşkına. Okuyanlar doğuda PKK'lı, batıda sefih, serseri,saygısız. Kemalizm müftedatı böyle meyve veriyor işte. Hiç okumasa çiftçilik yapsa daha faydalı.

Mehmet peltek

Allah razı olsun şuurlu nesiller
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23