• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İdris Günaydın
İdris Günaydın
TÜM YAZILARI

Peki, bir de şöyle düşünelim!

10 Haziran 2024
A


İdris Günaydın İletişim: [email protected]

 

Son yazıma gelen eleştiriler gösteriyor ki; emeklilerin ve tıynetinde muhalefet damarı bulunanların hükumete aşırı bir muhalefeti var.

Hükumet ne yapsa “Zaten yirmi yıldır hükumet. Tabii ki yapacak” noktasında düğümleniyor. Yirmi yıl iktidarda kalmak, hem partiyi zapt edip hem ülkeye sahip çıkmak, bunlar yetmezmiş gibi dünyaya yön veren birkaç liderden biri olmak takdiri hak etmiyor mu? Padişahlar gibi babadan oğula geçmedi bu güç Tayyip Erdoğan’ın eline. Ağzına kadar dolu bir hazine de teslim almadı. Yazarkasalar Tayyip Erdoğan’a fırlatılmadı. Öyle çakı gibi seferden dönen bir ordu da devralmadı. Osmanlıda olduğu gibi bazı mülklerden cizye de gelmiyordu.

Norveç’i, İsveç’i geç. Bulgaristan’a gel. Romanya’ya gel. Burundi’ye gel. Güney Afrika’yı gör. Hepsi Hristiyan. Batı Avrupa’da birkaç devlet iyi ama! Ya sömürgesi var; Fransa, İngiltere, ABD gibi. Ya güvenliği garantilenmiş; Almanya gibi. Ya da çok küçük, kuzeyde olduğu için birinci ve ikinci dünya savaşlarında tahrip olmamış; Danimarka, İsveç, Norveç gibi….

Biz öyle miyiz? 2024 yılında teröre ayırdığımız para 40 milyar dolar. Bunu 1983 baskınından sonra hesaplayın bakalım. Bir trilyon altı yüz kırk bin dolar yapıyor. Yuvarlak bir buçuk trilyon dolar. Bununla yaptığımız kadar daha yapmaz mıydık yatırımları?

İsveç’in böyle bir derdi var mı? Norveç’in var mı? Buna itiraz ediyorsan yol gayet basit. Ya bölüneceksin ya da Şark Meselesi devreye girecek!

Bir de deniyor ki; yap işlet devret modeli yanlış. Bunu yazan kişiye ne diyem? Ne desem yakışır?

Giresun’dan örnek vereyim. Giresun’da uzun yıllar hastane olan Gedikkaya Devlet Hastanesinin yerine temeli ANAP Hükumetleri zamanında atılan yeni bir hastane, Ak Parti iktidarında 2003’te faaliyete geçti. Prof. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi. Sonra Kadın Doğum Hastanesi yapıldı. Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Ağız ve Diş Sağlığı, Dr. Ali Menekşe Göğüs Hastalıkları Hastanesi (Bu hastane daha önce vardı)…. Her ilçeye modern hastane. Bunlar yetmezmiş gibi bir de Aksu Araştırma Hastanesi…. Aksu Araştırma en büyüğü.  Hükumet bunu yaptırırken demiş olsun ki; arsa benden, sana hasta garantisi de veriyorum; yap ve şu kadar yıl işlet. Ben de buraya harcayacağım para ile Ordu’ya bir hastane veya Samsun’a bir köprü yapayım. Diyeceksiniz ki Giresun 450.000 nüfuslu yer. Ne gerek var. Bu bir israf. Ben de diyorum ki; anlamayanlar bu kadar cahil ve kalın kafa. Çünkü Giresun’daki hastanelerin hiçbirinde sıra yok. Nefes alınmıyor. Sizin anlayışınız işte bu; ekmek bulamayan pasta yesin.

Devletin ekibi Türkiye’nin neresine köprü yapılacağını etüt etmiş. İhaleye verilmiş. Devlet bir köprü parasıyla üç köprü yaptıracak şekilde yap-işlet- devret’e köprüyü vermiş. Hâlâ anlamayan kafalar eski devirleri isterük şarkısındalar.

Köyümün yolu daha yeni vuruluyor. Muhtar bıkmış. Beni alıp Köy Hizmetleri Müdürünün yanına götürüyor. Gidiyoruz; Cumhur Melikoğlu. Karşılama uğurlama mükemmel. Ama ne yapsın; bize greyder sözü veriyor. Az sonra bir yerlerden bir telefon geliyor. Greyder oraya geçiyor. Hem makine parkı yetersiz, hem müteahhitlerin elinde dönüyor her şey. Hem işçi ağa. Cumhur Melikoğlu’nun düştüğü duruma asla düşmek istemezdim. Müdür fakat müdürü idare edenler yönetiyor.

Bir gün tüm işçiler işe gitmemiş. Sendika bir şeye kızmış ve greve gitmiş. Zaten günde iki sefer yapıyor, muhtar en iyisinden sofra kurmazsa işi bırakıp gidiyor çalışanlar.. İlla rakı olacak sofrada. İlla balık olacak v.s.

Bu hükümet ihale yasasını değiştirdi. Bizim yol kısa sürede yapıldı. Gece gündüz. Kepçeler gece, ışıklarını yakıyor ve çalışıyor. Efendim o sistem öbüründen pahalı. Bana yol lazım. Pahalısını ucuzunu ihaleye verenler düşünür.

Üniversitede öğrenciyim. Bir gün Samsun Gelemen Çiftliğinin oralarda bir hacıyla karşılaştım. Ne iş yaptığını sordum; Samsun’dan Sarp’a kadar bu yol çift şerit olacak. Ben burada birkaç köprüyü inşa ediyorum dedi. Yıl 1983… Ne zaman alındı bu karar diye sordum. 1976 yılında dedi. Bu yol 2005’te hizmete girdi. Yani Ak Parti iktidara geldikten sonra. Bu sisteme karşı çıkan kim var? Sanki biz bu ülkenin cemaziyel evvelini bilmiyoruz. Sanki uzaydan geldik!

ATATÜRK’Ü PAYLAŞAMIYORLAR

Ülkücü, Milliyetçi kesim Atatürk’e toz kondurmaz. Kemalist kesim de toz kondurmaz. Ülkücülerin uğrunda koştukları Atatürk kahramandır. Kemalistlerin uğrunda koştukları ise Batıcıdır. Birine göre Türk büyüğüdür diğerine göre yeni bir hayat inşa etmiş ve Osmanlıyı yıkmıştır.. Zannım o ki Ülkücüler gün gelip yanılacaklar. Kemalistler yollarına devam edecekler.

Çünkü Mustafa Kemal Osmanlıdaki Batıcılığın temsilcisidir. Bu da İslam’a aykırıdır. Türk’ün engin tarihine de aykırıdır.

Gönül ister ki herkesin, her kesimin üzerinde uzlaşabileceği bir Atatürk olsun. Ama uzak ihtimal. Çünkü Atatürk hakkındaki son söylenecek söz özgürce söylenmeden olmaz. Vesselam.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İzmirli

İdris ağabey insan zühre çiçeğine zühre yıldızından daha değer verir der bir düşünür. O yüzden emekli maaşı zammı önemli. Ülkücüler Atatürk'ün kalpaklı resimlerini, Kemalistler de şapkalı fötürlü resmini kullanırlar. Allah ülkücüleri uyandırsın

Sivaslı

İdris bey. Biz memlekette nelerin olduğunu çok iyi biliyoruz, ne dümenlerin döndügünüde biliyoruz. Eskiyi yeniyide biliyoruz. Evet memlekette 2010 yılından bu güne kadar büyük sıkıntılar oldu. Ancak bu sıkıntıların ekonomik kısmını her vatandaş durumuna göre gögüslemeli . 1/4 üniversite mezunu memur emeklisiyim asgari ücret civarı maaş alıyorum. Evet açık yazıyorum reis bizi temmuzdan beri mağdur etti ve bu mağduriyet hala devam ediyor. Ömründe merhum Erbakan ve reis den başka hiç bir partiye oy kullanmadım . Bu devletin bir ferdi olarak asagılandığımı hissediyorum. Yerelde dahi iktidar lehine oy kullandım. Bir tarafda birilerine ballı maaşlar verilirken emekliyi sahipsiz görüp sadaka dagıtır gibi zam verilmesi insanı olarak kabul edilir gibi değil . Seyyanen temmuzdan itibaren ve ek gösterge dahil verilmediği sürece daha bu iktidara oy yok . Bu devletin güvenligini birazda sahillerde batı ülkelerinde tatil yapanlar düşünsün. Kapısınde fert basına arabası olan yazlıgı kıslıgı olanlar düşünsün. Yollar ayrılmıştır. Ömrüm boyunca devletin bekası canımdanda önceydi ama bu gün bakmakla yükümlü olduğumuz insanlara üzerimize düşeni bir baba olarak yapamaz hale geldik. Sebep ve müsebbiplerden dolayı Adil olan Allahın adaletine sığınıyorum. Sözün bittiği noktadayız
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23