• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İdris Günaydın
İdris Günaydın
TÜM YAZILARI

Oh be! CHP belediyeyi kazandı da rahat ettik!

16 Eylül 2024
A


İdris Günaydın İletişim: [email protected]

 

Seçimlerin üzerinden zaman geçtikçe CHP’li belediyelerin marifetleri ortaya çıkıyor. Mesela Giresun; Aytekin Şenlikoğlu gibi mütevazı bir başkana oy vermeyenler şimdi köylerden su taşıyorlar. Her mahallede bir su kesintisi… 

Mesela İstanbul; 10.000 TL emekliye para, 9.000 TL pazar parası, bedava süt, yeni yumurtlanmış yumurta, 40 TL’ye lokantada yemek….

Sanki topla tası tarağı İstanbul’a kapağı at diyesi  geliyor insanın. Şu sağanak gibi yağan zamlar bir bitse!

Mesela Ankara; Dikmen Vadisi’nden Çankaya’ya heykelden yapılmış köprü, Keçiören’den Kızılay’a büstten yapılmış demiryolu bir yapılsa!

Mesela diğer belediyeler; donlarının lastiğine kadar akraba işe yerleştirmeleri! Ak Partinin atadığı bürokratları ehliyetsiz, liyakatsiz diye eleştiriyorlardı. Meğer donlarının lastiği bile ehliyetli liyakatli imiş.

Keyfimizden dört köşe oluyoruz. Parti içi çekişmeler. Alınmış bir ortak karar yok. İmamoğlu Mansur Yavaş’a, Özgür Özel’e giydiriyor. Onlar İmamoğlu’na…

Herkes ferdi hareket peşinde. Kılıçdaroğlu helalleşme derdindeydi. Ölü doğdu. Özgür Özel Tayyip Erdoğan’la el sıkma yarışında. Güya partiye yeni bir hava solutmak istiyor.

Bu ara İmamoğlu’nun yurt dışı masrafları da ona oy veren akıllıları çok fazla memnun etti. Türkiye’yi tercih etmemesi de ayrı bir ders. Yerli turizm şirketlerine şamar gibi ders! “Siz fiyatları böyle yukarı çekerseniz ben de yüzbinlerce euroyu gider Avrupalıya veririm!”

Yok, yok… Bu ülkede kabul edilmiş dualar var. CHP’nin bir daha iktidar yüzü görmemesi için. Allah bu milletin yüzüne gülüyor da CHP’yi bir daha iktidar yapmıyor. Eğer CHP’lilerde zerre şuur olsa son yerel seçimlerden sonra o kadar dikkatli davranırlar ki. Çünkü iktidara ramak kalmış. Yeterli icraat yapamasalar bile en azından diğer işlerde milletin gözüne batmazlar. Ama bu hatayı onlara bir yaptıran var. Onların aklı uçup gidecek. Zaten hizmet için gelmediler ki! Yemek için geldiler. Yiyecekler içecekler halk da seçimde defterlerini bir daha dürecek!

Ne mutlu ki Allah var ve bu mazlum milletin  o asil devleti Osmanlıyı nahak yere yıktıkları zaman yapılan beddualara cevap veriyor. Onlar ki Osmanlı Cihan Devletini yıkmışlar. İslam Dünyasını başsız bırakmışlar. Bir de yalan uydurmuşlar, okullarda genç beyinlere bunu okutuyorlar: “Osmanlı miadını doldurmuşmuş. Zaten yıkılacakmış. Zayıflamışmış.” 

1916’da Kutul Amare’de İngilizlere 20.000 ölü 40.000 esir verdiren Halil Rıfat Paşa, 1918’de, iki yıl sonra Çanakkale’de yedi düveli durduran Cevat Paşa, Selahattin Adil Paşa, Osmanlıyı yıkmayı neden denemediler? Onlar asker değil miydi? İki yıl sonra Yunan’a karşı yapılan Kurtuluş Savaşını yapan da Osmanlıydı. Kötü Vahdettin’di. Onu da kazandı. Arka arkaya üç büyük savaşı kazanan bir devlet nasıl çöküşün eşiğine geliyor.

Bu ne büyük yalan?

Allah bir de onlara büyük bir hata yaptırıyor. 1923-1950 arası halka süpürge tohumu yediriyorlar. O da bulabilene… Millet öyle soğuyor ki! Aman Allah’ım! CHP geleceğine ülke başsız kalsın daha iyi!..

MAKALEYİ YENİDEN OKUMAK

Makaleyi okuyan yorumculardan bazıları yazıda ne anlatıldığını hiç anlamadan içinde geçen bir cümleden ne anladılarsa onun üzerine yorum yapıyorlar. Yazının ruhuyla hiç ilgisi yok. Bu durumda olanlara tereddüt ederlerse yazıyı bir daha okumalarını tavsiye ediyorum.

Bundan önce yazdığım “Kenan Evren’in İslam’a Hizmeti” başlıklı yazımda çokça böyle örnekler var. Kenan Evren’e bir de hatim indirelim diyorlar. Ben orada Kenan Evren’in yaptıkları bazı icraatlarının güzel fakat kendisinin isteyerek yapmadığı icraatlar olduğunu söylüyorum.

Kenan Evren’in Amerikancı olduğunu söylüyorlar. Türk ordusunda ABD’li olmayan subay mı var? Kullandığı silah ABD yapımı. Amerika’da kısmen bulunmuş, ordunun duruşu İngiliz değil ABD duruşu! Neci olacaktı? 

Jimmy Carter’in Damdaki Kemancı Müzikalini izlerken gelen habercinin “Türkiye’de darbe yapıldıBizim çocuklar” demesinden daha doğal ne var?

Osmanlıyı yıkmışsın, kendi tarihini ret etmişsin. Sovyet usulü bir duruşun olsa Komünist oluyorsun. Veya Çarlık Rusya’sını örnek alıyorsun. İngiliz usulünü benimsesen İngiliz oluyorsun. ABD usulünü tercih etmişsin. Silah tutuşun bile ABD usulü… Ne beklenebilir?

Orada yazmayı unutmuşum: Kenan Evren’in İslam’a bir hizmeti de şudur: O tarihe kadar Avrupa’da Diyanet’in camisi ve imamı yoktu. Rabıtatül Alemi İslamiden alınan bir fonla rahmetli Özal döneminde Avrupa’ya imam gönderilecekti. Milli Görüş’ün ve Süleymancıların vardı ve millet çoğunluğu bu iki cemaate kayıyordu. Uğur Mumcu bunu haber alıp gazetede diline dolayınca Kenan Evren, Turgut Özal’la görüştü. Bizim Avrupa’da neden imamımız yok diye sordu. Cevabı alan Evren yurt dışına Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığının organizesiyle imam gönderilmesini talep etti.

Almanya’da bulunduğum yıllarda Avrupa’da Diyanet’in 800 camisi vardı ve dini hizmet veriyordu. Şimdi daha da artmıştır. Bu da Kenan Evren’in oluruyla olmuştur.

Saydığım hizmetleri kolay kolay bir hükumetin yapması mümkün değildir. Ancak 2012’den sonraki Ak Parti iktidarı gibi muktedir bir hükumet ancak yapabilirdi. Vesselam.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Pilot

Senin ve diğer yazarların yazılarını dikkatlice okur,yorum yapmam gerekirse yaparım!Allah bu gazeteden razı olsun,tüm yazılarımı yayınlamasa da çoğunu yayınlıyor ve bu da beni mutlu ediyor!Ben bu gazeteyi ailemden biri gibi görüyorum,bu yüzden hemen hergün yazarların yazılarını takip eder,ben de kendimce birşeyler yazarım!Bu yazıda yazar abimiz başta memleketi olmak üzere,birkaç memleketi örnek gösterip milletin ak partiye değil de chp'ye teveccüh etmesine sitem etmiş ki siteminde haklıdır!Chp'nin kurulduğu yıllarda yaşananları kaleme almış ve 'Ne mutlu ki Allah var' diye başlayan' ve cihan devleti 'Osmanlıyı nahak yere yıktıkları zaman yapılan beddualara cevap veriyor' cümlesinden anladığım kadarıyla,cihan devleti Osmanlıyı chp'nin yıktığı belli oluyor!Chp sadece osmanlıyi yıkmakla kalmıyor bu milletin geçmişle bağını koparacak batı özentisi devrimler ve inkilaplar yapıyor!Makalenin sonuna doğru İslama hizmet yaptı diye yazdığın Kenan Evrenin,Turgut Özala sorduğu sorunun 'hangi' cevabı aldığını yazmadın!Ve sonra darbeci Kenan Evrenin,yurt dışına Diyanet aracılığıyla imam gönderilmesini talep ettiğini yazdın!Vay be meğer Kenan Evren neymiş de bizim haberimiz yokmuş,İdris abimiz sayesinde birşey daha öğrenmiş olduk!Yalnız makalenin sonunda yazdığın Ak Parti iktidarının muktedir olduğu tezine katılmıyorum,şayet bu olmuş olsa en basitinden idam cezası hemen uygulamaya konulmaz mıydı!Yeni anayasa konusunda meclis hantal çalışıyor,herşey reisten bekleniyor ama o da 'Türkiye bir hukuk devleti' diyor ve istiyor ki cumhurbaşkanlığı kabine sistemi tam randımanlı çalışsın!Selametle

Muh

İdris bey düşündükçe Avramın başka dini hizmetlerinide bulacaksın ha gayret artık ayıp oluyor ya lütfen doğruları yazın yada susun sizin söyleminizle evren paşa bu memlekette belkide hiç suçu olmayan sağcı veya solcu gençleri asmada eşitlik olsun diye astı ben oğlunun düğününe gidemeyen başörtülü anne biliyorum arkadaşlarından biri dünyanın en Zengin generali seçilmedimi gene tekrar ediyorum efendimiz kişi sevdiği ile haşrolunur buyuruyor İdris bey sen sevmeye devam et vede düşünmeye belki yaptığı başka iyi işleride bulursun
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23