• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İdris Günaydın
İdris Günaydın
TÜM YAZILARI

İsmail Haniye’yi Whatsapp mı haber verdi?

05 Ağustos 2024
A


İdris Günaydın İletişim: [email protected]

 

Filistinlileri Whatsapp öldürüyormuş. 

Whatsapp kendi üzerinden yapılan yazışmalar ile Filistinlileri tesbit ediyor ve isimlerini İsrail’e bildiriyormuş. Lavanta adlı yapay zekâlı bir program sayesinde yapıyormuş bunu. Facebook da bunun içinde. Çünkü Facebook Filistin’i savunan paylaşımlara hemen yasak koyuyor. Bunlardan biri Facebook’un Bilgi Güvenliği Sorumlusu Gayr Nortum. İsrailli. İkincisi Facebook’un kurucusu ve yöneticisi Mark Zucburger. Bir diğeri ise İsrail propagandası yapmak için ülke ülke gezen bir Facebook yöneticisi. Durum böyle olunca Âlemi İslam veya tüm dünya insanlığı güvende değildir. Tehdit altındadır.

İsmail Haniye böyle öldürüldü. Buna karşı İslam Dünyasında ve dünyada yer yer Filistin’e destek yürüyüşleri yapıp kitlesel gösteriler yapıyorlar. Sadece bu kadar..

 Sonuçta da, bu durum Yahudi’yi daha doğrusu Ehli Küfrü tanımadığımızı gösteriyor. 85 milyon Türkiyeli sokakları doldursak, Filistin için toplu intihar edip ölsek İsrail’i zerre kadar üzer mi? Tüm dünya intihar etse İsraillinin gözünden bir damla yaş düşer mi?

Asla. İsrail böyle pis bir devlet.

İnsanlık bir yol ayrımında. Ya topluca Yahudi’nin kölesi olarak yaşayacağız ya da dirilip bu teknolojiyi biz kuracağız. Afrika’nın Zimbabve ülkesinin içmeye suyu olmayan köyünde insanların elinde telefon var.

Müslümanlar teknolojiyi kendileri üretmezse, uluslararası teşkilatlarını kendileri kurmazlarsa öl babam öl. Öldürecek mermi Ehli Küfürde çok.

Müslümanlar  mermilerin test aracı.

İRAN CEVAP VERECEK Mİ?

İran, İsmail Haniye’nin şehadetiyle ilgili büyük bir prestij kaybına uğradı. Efelenmenin anlamı yok. İsrail havadan karaya füze fırlatacak kadar İran topraklarına girmiş. Haniye’nin binasını vurmuş. Müslümanlar da yıllarca yani dünya Siyonizmi ve İngiliz aklı tarafından dizayn edildikten ve Osmanlı Cihan Devleti yıkıldıktan sonra Müslümanlara: “Dünya bizim olsun. Siz ahiret için uğraşın. İlimle, ifanla uğraşmayın” fikri aşılandıktan sonra onlar dünyaya kendi ağlarını kurmuşlar. Telefonun icadı onlarda. Silahın icadı onlarda. Paranın kontrolü ve icadı onlarda. Müslümanlar akıl isteyince gâvura gitmiş. Para ihtiyacı olunca onlara gitmiş. Silah ihtiyacı olunca onlara gitmiş. Bilim ihtiyacı olunca onlara gitmiş. Cumhuriyet kurulduğunda nasıl Müslüman ülkelerin sarayları bir meyhane ve umumhaneye çevrilmişse bizde de aynısı olmuş.

O yıllarda gâvur ise hangi gâvur olursa olsun; bilimle, teknoloji ile uğraşmış. Üretmiş ve silah ve asker olarak kalkınmış. Müslümanların normal mukaddesleri de yasaklatılmış. Müslümanlar onlarla uğraştırılmış. Onlarla uğraşırken el malı götürmüş.

Mesela başörtüsü, Laiklik, Batıcılık, Çağdaşlık, Mustafa Kemal, Arap Türk ayrımcılığı hâlâ tartıştırılıyor.

Bir yandan Tarikat-Cemaat tartışması, İsa Peygamberin ölmediği konusu, hadisler ve ayet, Müslümanlar ve modernite… Tartış babam tartış. Biri biterse öbürü başlıyor. Ne yapacaksın; heykeller de fikir üretmiyor.

Ne yaparsak yapalım. İçimizdeki kriptolar temizlenmeden ve Müslümanlar asıllarına dönüp bilimin hafızlarını yetiştirmeden, ikinci bir emre kadar Müslümanlar esirdir. İtiraz etsek ölüyoruz, etmesek köle gibi yaşıyoruz.

Bunu yazıyorum; Müslümanlar bir daha düşünmeli.

FINDIK FİYATI TATMİN ETTİ Mİ?

Toprak Mahsulleri Ofisi fındığın fiyatını 130 ve 132 TL olarak açıkladı. Gübre, ilaç ve fındık toplama yevmiyesi, temizleme yevmiyesi göz önünde bulunulursa iki ton fındığı olan ancak bu işten kârlı çıkar. O kadar fındık toplayamayan kârlı çıkamaz. Ama yapacak bir şey yok. Devletin gücü o kadar. Ne yapacak? Hayırlı olsun vesselam.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İzmirli öğretmen

Anasınıfından üniversitenin her bölümüne kadar kemalizm aşılanıyor. Din dersleri uyduruk konular. Ders veren öğretmen kendisi namaz kılmıyor. Biz cemaatlere gitmeyelim de ne yapalım. Müslümanda ahlak olmayınca bilim de mümkün değil. Okulların durumu ortada. Acil müfredat değişikliği.

Bunu yazıyorum; Müslümanlar bir daha düşünmeli.

Cok tesekkurler .. sen yazmasan biz hic dusunemeyecektik !!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23