• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İdris Günaydın
İdris Günaydın
TÜM YAZILARI

CHP nasıl bir parti?

21 Haziran 2024
A


İdris Günaydın İletişim: [email protected]

 

Cumhuriyet Halk Partisi ile Bulgaristan’daki Komünist Partinin amacı aynıdır. 

Bulgaristan halkı Komünizm’e geçtikten yaklaşık seksen sene sonra Bolşevizm yani Sovyetler Birliği yıkılmıştır. Ama o yıla kadar Bolşevizm Devrimi Bulgar halkına yapacağı kötülüğü yapmış ve votka bağımlısı, üretmeyi düşünmeyen sadece akşam içeceği votkayı düşünen hissiz ve ruhsuz bir nesil meydana getirmiştir.

Aynı şey Türkiye’de denenmiş ve Komünist olan devletlere Bolşevizm, komünist olmayan devletlere Menşevizm uygun görülmüştür. Program aynıdır. 

Dini ve mukaddesleri yasaklamak, Batı tipi dinsiz bir eğitim vermek, şarapçı, rakıcı bir nesil meydana getirmek. Onun için 1923/1950 arası tam bir dinsizlik furyası esmiştir. Allah Müslümanların yüzüne bakmış ve öyle acımıştır ki bu millete; insanlık tarihinin en acımasız diktatörlerinden Stalin’i aracı yapmıştır. Stalin muhteşem Sovyetler Birliğinin başında iken Türkiye’den Kars ve Ardahan’ı istemiş, buna karşı koyamayacağını anlayan İsmet İnönü NATO’ya başvurup koruma istemiştir. NATO: “Siz diktatör bir ülkesiniz. Demokrasiye geçmelisiniz” deyince 1946’da “açık oy gizli tasnif” adlı bir ucube seçim sistemi devreye konmuş fakat NATO bunu yutmamıştır. Böylece 1950’de gerçek bir seçim “gizli oy gizli tasnif”li bir seçim yapılmış ve Menşevizm esaslı dinsiz rejim yavaş yavaş ortadan kalkmıştır. Eğer bu rejim devam etseydi Türk gençleri de Bulgar gençleri gibi sadece votkaya  mahkûm gençler olacaktı.

Stalin böylece Türkiyeli Müslümanlara istemeden büyük fayda sağlamış ve Türk halkını CHP’den zımnen kurtarmıştır.

Peki, CHP niçin kuruldu? 

CHP, Almanya’da ortaya çıkan Pozitivizmin  Fransızcaya tercüme edilen Nordre Es Progres halinin Osmanlıya tercüme edilen İttihat ve Terakki Partisinin Türkçeye tercüme edilmiş adıdır. Alman Pozitivizmi dini ve Tanrıyı ret eden sadece maddeyi esas alan bir felsefi görüştür. Fransızcaya tercüme edilen hali de Osmanlıcaya tercüme edilen hali de böyledir. Türkiye’de kurulan CHP işte bu İttihat ve Terakki yani sanayileşme ve kalkınma partisinin Türkçeye tercüme edilmiş halidir. Aslında sanayileşmeyi ve kalkınmayı esas alan bu akım gerek Osmanlıda gerekse Türkiye’de dinsizleştirme ve Batı tipi hayat tarzını dayatmıştır. Bunun en bariz örneği bu akıma Osmanlıda meyledenlerin kimliklerinde mevcuttur. Bunlardan bir tanesini söylemek bile yeter: Dr. Abdullah Cevdet… Türk ırkını güzelleştirmek için Almanya’dan damızlık erkek getirelim diyecek kadar şuursuz ve Batı hayranı… 

İşte CHP’yi kuranlar da bu görüşte. 

Onun için Almanya, Japonya kalkınırken Türkiye, CHP’nin eliyle heykel dikiyordu. 

CHP aynı CHP.

Ama Almanya bununla kalkınmadı.

Daha bugünlere peygamberimize hakaret eden ve Türkiye’yi terk etme kararı alan Diamond Tema’ya CHP sahip çıkıyor. Çarşaf giyip dindarları kandırmak CHP’de. Çarşaf yırtıp gerçek suratlarını göstermek CHP’de. Diyanet İşleri Başkanlığına, Ermenilerden daha fazla düşmanlar. 

Tüm tarikatlar ve cemaatler CHP’nin düşmanı. Tüm İmam Hatip Liseleri CHP’nin düşmanı. Namaz kılan bir kimse görseler hemen “laiklik sayesinde” diye laiklik dayatırlar. Gençler namaz kılıyorsa CHP’nin hedefindedir. Ezan sesinden rahatsızlar. Kurban kesmekten rahatsızlar. 

Şu soruyu soralım: Sayıca az da olsa namaz kılan, kurban kesen, oruç tutan CHP’li yok mu? 

Var elbet. Ama onlar da CHP’nin bu politikasını eleştirmeye cesaret edemiyorlar. 

Böylece CHP, Türk halkının kahir ekseriyetinin partisi olmak yerine çok uluslu şirketlerin ve Batı entelijansiyasının Türkiye’deki Truva atı olmuştur. 

Böyle olduğu içindir ki milletten geçerli tam not alamamıştır. Vesselam.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Temel

Bolşevik ne demek,Menşevik ne demek açıklasaydın daha iyi olurdu.

Medine

Bu anlattıklarının hepsine katılıyorum ama şunu da soruyorum:adı temel olan ve onunla aynı görüşü taşıyanlar bunları bilmiyor olabilir mi? Hayır biliyorlar da peki bu adamlarla nasıl iş tutuyorlar?bunun cevabı nedir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23