• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İdris Günaydın
İdris Günaydın
TÜM YAZILARI

ABD bizi örnek alıyor!

17 Temmuz 2024
A


İdris Günaydın İletişim: [email protected]

ABD Dünyaya demokrasi ihraç eden bir ülke. İngiliz Milleti tarafından kurulduğu için de demokrasinin beşiği olarak takdim ediliyor. Dünyada birkaç ülke hariç her ülkenin insanı ABD’ye gitmek orada yaşamak istiyor. Lakin demokrasinin beşiği olmaları yetmiyor. Beşikleri Demirden. Bizim gibi eski usul tahta beşik değil.

O kadar örnek bir demokrasiye sahipler ki liderlerini kürsü başında demirden yapılmış silahla vuruyorlar. Bizde demokrasi onların seviyesinde  olmadığı için darağacında sallandırmayı becerebilmişiz!

Abraham Lincoln’ü silahla vurup öldürdüler. John Kennedy’yi de silahla vurup öldürdüler. Donald Trump o şerefe nail olamadı. Biz de Adnan Menderes’i iple astık. İpin parasını bile geldik ailesinden istedik. Ne acı. Doktor ameliyat ettiği hastanın yakınlarından ameliyat neşterinin parasını istiyor. Hasta? Hasta ameliyatta ölmüş.

Şimdi Tevfik Fikret’in Cennet Mekan Abdülhamit han için yazdığı şiiri biz tekrar edelim: “Ey şanlı avcı damını beyhude kurmadın; Attın fakat yazık ki, yazıklar ki vurmadın.”

Amerika Batının hergeleleri tarafından kuruldu. Afrika ülkelerinden farkı yok. Ama ne yazık ki kalkınmak için çalışmayı seçmişler. Dünyanın jandarması durumuna gelmişler. Bizim gibi eşek heykelleri dikmemişler! Cinsel figürlü heykeller dikip onu en büyük sanat şaheseri olarak sunmamışlar!

Heykelle övünüp, Anıtkabir’in ipini ithal etmemişler.

15 TEMMUZ’U BİR 

DAHA HATIRLADIK

Bir 15 Temmuz’u daha idrak ediyoruz.  Hain darbe girişimi Türkiye’yi uçurumun kenarından döndürdü. Fetöcüler yurt dışına kaçtı. Tıpkı Jön Türkler gibi. Fetöye dikkatin üzerinde dikkat edilmeli. Çünkü su gibidirler. Bulundukları kabın şeklini alan bir cıvıklığa sahiptirler. Jön Türkler Avrupa’da boş durmadılar ve koca Osmanlıyı yıktılar. Abdülhamit Dönemi gazetelerinin nasıl finanse edildiğini sanıyorsunuz?       

1- Dışardaki Jöntürkler. 2- İçerdeki iş birlikçileri 3- Dışardaki Osmanlıyı yıkmak isteyen devletler…

Aynısı bugün fazlasıyla var.  Her devletin zayıf zamanı oluyor demek ki!  Bize bir şey olmaz dememek lazım. İçimizdeki hainler belli. Fetö ile her türlü iş birliğine hazır olanlar ve hatta zaman zaman böyle bir iş birliği yapanlar belli.

Bir şeye daha dikkat edilmeli: Bu insanlar seçkin ve eğitimli insanlar.

Bir de onların boşluğu aynı mantıkla doldurulmadıkça nafile.

Atı kıskandırmak için eşeğe binilmez. Fetöcülerin boşluğunu Kemalist Nesil ile doldurmaya kalkarsanız hava alırsınız. İlla o boşluk  imanlı, ihlaslı, akıllı fakat vatan ve milletine bağlı, her Müslümanı kardeş bilen gençlerle doldurulmalıdır.

Bu hareket dünyada güçlüdür. Bakmayın siz Türkiye’de aksamasına. Dedim; su gibidirler; Her kabın şekline girerler.

MAARİF VAKFI FETÖCÜLERİN 

BOŞLUĞUNU DOLDURUR MU?

Asla ama yapacak başka bir şey yok. Yapılabilecek en iyi iş bu. Fakat Maarif Vakfının elemanları ile fark var: Onlar kariyer yapmaya, para kazanmaya gidiyor. Fetöcüler hizmet için gidiyorlardı. Yine de Maarif Vakfı Modeli yerinde bir model.

SURİYE’NİN BAŞKANI 

TÜRKİYE’DEN NE İSTEMİŞ?

Beşşar Esat Türkiye ile görüşme karşılığı Recep Tayyip Erdoğan’ın masaya Türkiye’nin askerlerini Suriye topraklarından çekme şartını  getirmesini istemiş. Olur. Ondan kolay ne var? Aynı şeyi İran’dan da iste. ABD’den de iste. Bizim Suriye’de ne işimiz var? Ayrıca PKK’nın elini-kolunu bağla.  Bizim Suriye’de ne işimiz var? Yok, bunları görme. Kendin de apartmanından dışarıya çıkama. Türk Askeri Suriye’den çıksın. Oradan topraklarımıza bomba yağsın; bunlara mani olama. Türk Askeri Suriye’den çıksın.

Bu korku neden? Bu endişe neden? Vaktiyle o topraklar bizimdi. Yine bizim olur diye mi? Korkuya gerek yok. Bizim topraklarımız üç  tane Almanya büyüklüğünde. Yeter ki bu ülke akıllıca ve milletini sevenler tarafından idare edilsin. Sana da yeter bana da. Vesselam.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

İzmirli öğretmen

FETÖ ağlayarak, Enver Ören gülerek dinle imanla milleti kandırdı. Azapları bol olsun. Ümmetim sahte din adamlarından çok çekecek. H.Ş. Var ol İdris Ağabey.

İşte bu

ABD, TÜRKİYE-SURİYE NORMALLEŞMESİNDEN RAHATSIZ. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Suriye arasındaki normalleşme çabalarını desteklemediklerini duyurdu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23