• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
İbrahim Karataş
İbrahim Karataş
TÜM YAZILARI

Aşırı özgürlük bazen güvenlik sorunudur

26 Ağustos 2024
A


İbrahim Karataş İletişim: [email protected]

 

Yavaş yavaş toparlanma sürecine giren ekonomi en geç bir yıl sonra normale dönerse konuşacağımız ve konuşmamız gereken yeni sorun nedir diye sorarsanız artan ırkçılık derim. Sorun aslında zaten var ve fakat ekonomik sorunların gölgesinde kalıyor. Bazılarının Tengriciler diye de tabir ettiği ve fakat inançla alakasız ve suyu dışarıdan verilen bu güruh iç huzuru bozmanın yanı sıra ekonomiye de zarar veriyor. Dolayısıyla Türkiye’deki ırkçılık aynı zamanda ekonomik bir sorundur. 

Çünkü bu yıl bilhassa Ortadoğu bölgesinden yeteri kadar turist gelmedi. Kendi turistimiz ise açgözlü esnaf yüzünden ırkçıların pek sevdiği Yunanistan’a ve diğer ülkelere kaçtı. Turizmin yanı sıra ihracat da sekteye uğradı. İlk altı ayda 10 milyar dolarlık bir kayıptan bahsediliyor. Sene sonu kayıp daha da artacaktır ve belki de öbür yıl da devam edecektir. 

Hep deriz; Ortadoğu halkı bizi sevdiği için geliyor. İstiyorlar ki Türkiye kazansın. Ancak Türkiye’yi belki de Ortadoğu’daki halk kadar sevmeyen sevimsiz güruh bu insanlara dövmeye kadar varan muamelede bulunduğu için gelmemeye başladı. Restoranda yemek yerken size bıçak çeken birini niye sevesiniz? Neden burada yatırım yapıp bir de saldırganlar için istihdam oluşturasınız ki? Hem eli bıçaklı bağnazlar yüzünden ülkeyi terk eden göçmenler nedeniyle bazı fabrikaların üretimi durdu ve yeni yatırımlardan vazgeçilmeye başlandı. Bu yüzdendir ki bazı işadamlarımız Mısır gibi Ortadoğu ülkelerinde fabrika açmaya başladılar. Yani göçmenlerin geldikleri yerlere bizzat Türkler gidip oraya yatırım yapıp istihdam sağlıyor. Birisi kimin kazançlı çıktığını izah etsin.

Ekonomik zararın yanı sıra, yasaklar nasıl ki mahrumiyete ve mağduriyete sebep olup zaman içinde bir güvenlik sorununa dönüşüyorsa aşırı özgürlük de bunu istismar edenler tarafından bir güvenlik sorunu haline gelebiliyor. Eğer sırf bu ülkenin yerlisi olduğu için yabancıya saldırmayı hak bilenler durdurulmazsa bu ülke yaşanmaz hale gelir. Hem ayrıca bizdeki ırkçılar kendi halkına da düşmandırlar. Kürt sorununun bir sebebi ayrılıkçı Kürtçülükse diğer bir sebebi dışlayıcı ırkçı Türkçülük değil midir? Muhafazakâr kesimi en çok hedef alanlar yine bu Tengrici seküler grup değil mi? 

Aslında iktidarda herhangi bir payları olmamasına rağmen bu kadar cahil cesaretiyle davranmaları hükümetin yeterli tedbir almadığı şeklinde okunabilir. Göçmen karşıtlığı her ülkede olduğu için ırkçı hareketlerin olması doğaldır. Ancak turiste ve yatırımcıya zarar veren ırkçılık bir tek bizde var. Fakat zararı üstlenecekleri sanılmasın. Oluşabilecek tüm zararların sorumluluğu hükümete yüklenir. Nitekim son günlerde elebaşı ırkçılardan birisi turizmdeki kayıp için hükümeti suçlayarak hem suçunu örtmeye hem de puan toplamaya çalışıyor. 

Bu başıboş kafatasçı soruna bir an önce sert kanunlarla çözüm bulunmalıdır. Bugün birisi bir fabrikayı yaksa cezası kim bilir kaç yıldır. Ancak çok sayıda fabrikanın kapanmasına neden olan ve turizm gelirinde kayba sebep olanlar ortalıkta geziyor ve de kendilerini vatansever olarak pazarlıyorlar. Oysaki yaptıkları şey vatan hainliğidir. Gereği mutlaka ve acilen yapılmalıdır. Ülkemizde ülkemize zarar veren ırkçı istemiyoruz. Velev ki bu ülkenin vatandaşı da olsa.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adem

"Yavaş yavaş toparlanma sürecine giren ekonomi" mi dediniz. Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz beyefendi? Tuzunuz kuru galiba. Kirada oturmuyorsunuz, yiyeceğiniz de köydeki tarlalarınızdan mı geliyor? Hiç dışarı çıkmıyor alışveriş yapmıyorsunuz, bir yere oturup yemek yemiyor, hadi onu geçtim çay, kahve de içmiyorsunuz galiba. Ben 60 yaşıma merdiven dayadım böyle kötü bir durum görmedim. Barınamıyoruz, geçinemiyoruz, iyi beslenemiyoruz, bir yere gidemiyoruz. Biz bu haldeyken memleketin küçük bir kısmı daha da zenginleşiyor, iktidar ve çevresinin bir eli yağda bir eli balda. İtibardan tasarruf etmiyor beyefendiler, maaşallahları var. Ekonomi toparlanıyormuş, iki yakamızı bir araya getiremiyoruz siz neden bahsediyorsunuz.

Abdulla

Kimse bu ülkeyi Arabistana çeviremez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23