• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Halil Kışlacık
Halil Kışlacık
TÜM YAZILARI

Bakalım bataklığı kurutacak mı...

30 Ekim 2022
A


Halil Kışlacık İletişim: [email protected]

Elon Musk, çekişmeli bir sürecin sonunda, Twitter’ı resmen satın aldı.

Musk’ın satın almanın ardından yaptığı açıklama, daha önce söylediklerine benzerdi. 

Meseleye ticari yaklaşmadığını iddia eden Musk, “Twitter’ı satın almamın nedeni, geniş bir inanç yelpazesinin şiddete başvurmadan sağlıklı bir şekilde tartışılabileceği ortak bir dijital kent meydanına sahip olmanın, uygarlığın geleceği için önemli olmasıdır. Şu anda sosyal medyanın daha fazla nefret üreten ve toplumumuzu bölen aşırı sağ ve aşırı sol yankı odalarına dönüşmesi büyük bir tehlikedir. Bitmek bilmeyen tıklama arayışında olan geleneksel medyanın çoğu, parayı getirenin bu olduğuna inandıkları için bu kutuplaşmış aşırı uçları körükledi ve besledi. Ancak bunu yaparken diyalog fırsatı kaybedildi. Bu yüzden Twitter’ı satın aldım. Kolay olacağı için yapmadım. Daha fazla para kazanmak için yapmadım. Sevdiğim insanlığa yardım etmek için yaptım. Ve bunu alçak gönüllülükle yapıyorum, tüm çabalarımıza rağmen bu hedefe ulaşmadaki başarısızlığın çok gerçek bir olasılık olduğunu da kabul ediyorum. Bununla birlikte, Twitter açıkçası, herhangi bir sonuç olmadan her şeyin söylenebileceği, herkes için özgür bir cehennem ortamı olamaz! Yasalara bağlı kalmanın yanı sıra, platformumuz herkese karşı sıcak ve misafirperver olmalı” ifadelerini kullandı.

Musk başarısızlığı “Çok gerçek bir olasılık” olarak görmüş olabilir, bana sorarsanız tek olasılık...

Çünkü kapitalizm affetmez!

Bu “sosyal medya” platformlarının en büyük başarısı, normal şartlar altında metalaştırması imkansıza yakın olan sosyal ilişkileri, dünyanın en kapitalist sektörü haline getirebilmiş olması.

Bunu normale nasıl çevireceksiniz?

Borderline bozukluktan mustariplerin hastalıklı ruhlarını rahatlatmalarını engelleyip...

Radikal uçlar arkasına sığınmış organizasyonların insan ve para kaynaklarını kurutup...

Reklamverenlerin, verdikleri parayı nasıl harcadıklarını yayınlayanlar üzerine bir sektör kurmasındaki anlamsızlığı “fenomen” kelimesinin içine sıkıştıran düzeni bozup...

Siyasal emellerine ulaşmak için her yalanı söyleyebilen ve her gerçeği gizleyebilen yapıları ayıklayıp...

Twitter’ı sadece sosyal bir platform haline getirebilir mi Musk?

Mars’ı kolonileştirirsin de, bu dediğini yapamazsın, yaptırmazlar Elon!

Eh, seni de tanırız az çok, sen de 44 milyar doları babanın hayrına vermezsin...

Ama... 

Uydurulmuş profillerin arkasına saklanan “korkusuz korkak”ları da boşver...

Sırf pazarlık sürecinde yaşanan tartışmalardaki haklılığını göstermek için, sadece ve sadece şu “bot hesaplar”ı ayıklayabilsen, yine büyük iş yapmış sayılırsın.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Uğur

Sağ olun, bunu dile getirdiniz. Ben de sizinle aynı görüşteyim, sadece şu ayrıntı farkla ki çeşitli kadınlarla yatak maceralarını gizlemeye bile pek gerek görmeyen ve en şaibeli bir canavar serveti nasılsa edinmiş olan Musk'ın kendi karakteri ve niyeti hakkında daha da şüpheliyim. Benim anladığım şu ki Musk Amerikan devleti (yani zenginleri ve yetkilileri) ve istihbaratının Cumhuriyetçi ve İsrail ulus devletçi sağ kanadını temsil etmeye koyulmuş, onlarla anlaşmış. Trump da aynı tarafla müttefik. Eski Twitter yönetimi ise Yahudilerin kendi içlerindeki çekişmede İsrail ulus devletindense uluslararası Yahudi sermayesi kliğiyle müttefik olan CIA Demokratlarının güdümündeydi tamamen. Bence Musk yine de özellikle uluslararası planda CIA Demokratlarını pek geri püskürtemez, çünkü Amerikan istihbaratı ve devleti içinde onlar çok daha güçlü ve çünkü onların ABD dışındaki uluslararası acenta ve işbirlikçi şebekesi de çok daha geniş ve çok daha yerleşik yapılı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23