• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ertuğrul Akar
Ertuğrul Akar
TÜM YAZILARI

Halk TV ,Şehit Haniye,Iğdır Belediyesi

03 Ağustos 2024
A


Ertuğrul Akar İletişim:

HALK TV HADDİNİ AŞTI

Son dönemlerde televizyon programları zıvanadan çıkmaya başladı. Gündüz kuşağı yetmezmiş gibi şimdi de haber programları ve prime time dedikleri tartışma programları birer realite şova dönüştü. Dahası insanların değerlerine hakaret edilmeye, devlet ’in duruşuna saldırılmaya en kötüsü de devlet ‘in düşmanlarına sahip çıkılmaya başlandı.

Devletin cumhurbaşkanına aleni hakaret edenleri gördük, devlete katil diyenleri izledik ama son olarak Hamas lideri Haniye’nin cinayeti sonrası Halk TV denen çukurda katil terör devleti İsrail’e sahip çıkılması bardağı taşıran son damla oldu.

Bizim milletimiz bu kadar alçaklığı kaldıramaz hele ki göz göre göre cesaretle bunun yapılması kabul edilebilir değil.

TV programlarının bilgilendirici misyonu neredeyse ortadan kalkmış durumda. Sürekli aynı isimleri aynı konuları ve aynı yorumları dinlemekten artık insanlar usanmış durumdalar. Herkes kendi dünyasının kendi kapalı penceresinin ardından sadece bağırıyor. Onlar bağırdıkça insanlar evlerinde geriliyor. Programlar tıpkı kafes horoz dövüşü gibi olmaya başladı ya kaybeden oluyorsun ya da kazanan, söylenenler akılda kalmıyor, akılda kalan sadece nefret ve kavga.

Bir televizyon kanalının genel yayın yönetmenine bir isimle ilgili neden sürekli yer verdiklerini sorduğumda aldığım ilginç cevap sanırım durumu özetleyecektir: ‘’ çok küfür ediliyor, yavaş ve anlamsız konuştuğu için kolay dayak diyor …’’

HAMAS LİDERİ HANİYE BARIŞ İSTEDİĞİ İÇİN KATLEDİLDİ

Evet benim kanaatim bu yöndedir. İsrail’in Filistin topraklarını gasp ettiği 1900 ‘lü yılların başından buyana Filistin’de kurulan siyasi ve askeri teşkilatlanmaların hemen hepsi meşru bir talep için mücadele ediyor. Tek istedikleri atalarının topraklarına, evlerine, hayatlarına geri dönmek. Bunun için sözde adalet getirmesi beklenen bütün uluslararası kuruşlara başvurdular, iş birliği yaptılar ancak sonuç hep hüsran oldu. Onurunuz için namusunuz için geriye kalan tek yol mücadele ise size başka çare bırakmamışlarsa bunu en acımasız şekilde yapmak analarının ak sütü gibi helaldir.

Son NATO bildirisinde İsrail ve Hamas arasında yaşanan katliam ve soykırım için ‘’savaş’’ tabirini kullanan iki yüzlü batı Ukrayna Rusya arasında yaşananlara ise ‘’savaş’’ tabirini kullandı. Bu sebeple kimse HAMAS için olumsuz konuşmamalıdır.

Özellikle son dönemde Hamas lideri merhum haniye barış olması için çok uğraştı. İşte tam da bu sebeple şehit edildi. 1937 yılında İngiliz Lord Peel   bir komisyon kurdu ve o komisyon Milletler Cemiyeti’nin Filistin konusundaki barış gücü ile garantörlük yönetimi olun şeklindeki raporunun aksine bir rapor yazdı ve o raporda ‘’ küçük bir ülkenin dar sınırları dahilinde yaşayan iki mille topluluk arasında önüne geçilemeyen bir çatışma meydana gelmiştir. Aralarında hiçbir ortak zemin yoktur. Milli özlemleri bağdaşmamaktadır.’’ Şeklinde bir rapor yayımladı. Yani Filistin bölünmek zorundadır, iki ayrı devlet olmak zorundadır dedi.

İşte o günden bu yana ne İngiliz ne ABD ne de İsrail barış istemiyor. Bunu ne zaman anlayacağız.

İstenen tek şey işgal edilen bölgelerin İsrail’e ait olduğunun tasdikidir. İsraillin   yaptığı tek şey öldürüp işgal edip sonra olaylar yaşanmamış gibi unutturmak ve elde etmek. İsraillin istemediği tek şey ise barış! İşte bu sebeple barış isteyen Haniye katledildi.

İki devletli çözüm önerisi Filistin’e sadece zarar veriyor. Yapılması gereken ilk önce BM garantörlüğünde, yurtlarından sürülen mülteci olan Filistinlilerin yurtlarına geri dönmesi tek bir siyasal yönetim altında Yahudi ve Filistinli Arapların yaşamasıdır. Yoksa bu iki devletli çözüm katil İsrail’e kendilerine göre meşru zemin açmaya devam edecek.

IĞDIR BELEDİYESİNDE ADALET NÖBETİ DEVAM EDİYOR

Dem /pkk tarafından işgal edilen Iğdır belediyesinden haksız yere işinden çıkarılan 204 işçinin adalet nöbeti devam ediyor. Bu konu yargı kurumunu aşan tamamen siyasi bir konudur. O insanları asla bitmeyen sonunda da sonuca ulaşmayan yargı sürecine mahkûm edemeyiz. İçişleri bakanlığının bu konuyu bir an önce çözmesi gerekiyor. Zaten ekonomik zorluk altında ezilen halkın bir de bu şekilde ezilmesine müsaade etmek hükûmete karşı bir kızgınlık oluşturacaktır .

Teröristlerle kol kola adalet yürüyüşüne çıkanları Iğdır belediyesi önüne de bekliyoruz .

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Cumhur

Sorumlu olan biziz.ABD ve avaneleri sistemi bu şekilde kurmuşlar.Artık ajan gönderiyorlar.İceriden satın alıyorlar.Dunyevi imkanları sunuyorlar.Halk TV tam çukur.Seyretmeyin.Biraz da biz taşın kimden geldiğini bilmemiz elzem.Cumhur ittifakına gönül verenler Filistin için yanıyor.Digerleri mi?köpekle yatıp kalkıyorlar

Muro

Türkiye Gazeteciler Sendikası: Bu darbe ABD merkezli şirkete değil, Türkiye’de haber alma hakkına ve ifade özgürlüğüne indirilmiştir. Türkiye Gazeteciler Cemiyeti: 57 milyon insanın kullandığı Instagram’a erişimin kapatılması sansürdür. Çağdaş Gazeteciler Derneği: Bu tür sansür uygulamaları, otoriter yönetimlerin karakteristiğidir ve kabul edilemez. Basın Yayın İletişim ve Posta Emekçileri Sendikası: Halkın haberleşme ve iletişim özgürlüğünü yok sayan bu zihniyet kabul edilemez.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23