• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ertuğrul Akar
Ertuğrul Akar
TÜM YAZILARI

Devlet çınarına kurt düşmüşse ya ilaç yada aşı gerekir

18 Mayıs 2024
A


Ertuğrul Akar İletişim:

Türkiye'de özellikle 14/28 Mayıs seçiminin ardından değişen Bakanlar Kurulu ile birlikte güçlü ve uyumlu idare yapısı değişim gösterdi. 

Her zorluğa rağmen milli politikalarda duruş ortaya koyan bakanlar görevden alındı. Bu değişim ile başlayan "Yumuşama "devri bugünlerde yaşanan olaylara yol açtı .Sinen devlet düşmanları, kanunsuz adamlar cesaret buldular.

Polisin " Sosyal medya" operasyonları, gazetecilerin teröristleri serbest bırakın diye palazlanmaları,mafyaların sığındıkları deliklerden çıkmaları, mahkeme heyetlerinin gece yarıları değişmesi,emniyet içindeki kripto yapıların yeniden operasyon çekmeye cesaret etmesi, yeni bakanların eskileri ile "hesaplaşmaları", devlet içindeki hesaplaşmalar ,Adalet bakanlığında bassavcılık makamlarında ,HSK' da ,Yargıtay'da Anayasa mahkemesinde'ki sorunlar ,Ege Adaları konusu, Yunan ile anlamsız yakınlaşma ,dini cemaatlerin devlet içindeki hesaplaşmaları daha nice olay bu "Yumuşama " yı getiren Bakanlar kurulunun değişimi ile geldi!

Bu değişimi kimse küçümsemesin, geçen yıl bu ekibin olmayacağını devletin çizgisinin değişeceğini tüm tepkilere rağmen söyledik.

Bugün eğer devlet düşmanı Osman Kavalanın serbest kalması konuşmaktan öteye geçip aksiyon alma aşamasına geliyor ve Avrupa istemeden biz bırakalım denilebiliyorsa,

Pkk'nin siyasi kolu adli sicilleri terör suçlarıyla dolu kişileri aday yapıyor ve dahi Van'daki gibi devlet'e meydan okunuyorsa,

İşi sadece Türkiye'nin elini kolunu bağlamak olan ve sadece siyasi kararlar veren AIHM 'in kararları uygulansın diye hükumet baskı yiyorsa ,

Ülkenin anamuhalefet partisi genel başkanı mazlum Gazze'yi vatanlarını koruyan Hamas'a terörist diyorsa ,

İşte hepsi bu "Yumuşama " değişimi ile oldu. Sanmayın ki bu "Yumuşama " hikayesi bugün başladı.

Türkiye'de bugün bu olumsuz hava hakim ise Devlet içinde kavga var gibi görünüyorsa, bu şovenist operasyonlar ile mesajlar veriliyorsa aslan payı İçişleri Bakanı sn Ali Yerlikaya'ya aittir.

 Sayın bakan göreve geldiği günden buyana attığı her adımı büyük operasyon diye Sosyal medyada yayınlamaya başladı. Ekranlardan kendisine seslendim bu işin yolu bu değil,iyi niyetli de olabilirsin ancak bu yöntem toplumda huzursuzluk yaratır olmaz dedim.

Elbette devlet tüm gücüyle suç ve sucluyla mücadele eder ancak her gün her saat bunu paylaşırsanız insanlar korkar dedim.

Bu Kadar yoğun Sosyal medya yayını toplumda devletin zayıf olduğu ve sanki daha önce hiçbir şey yapılmamış algısı oluşturur dedim. 

Dedim dedim de ne oldu... Sonuç Ankara emniyetindeki skandal...

Sayın bakan oturduğu koltuğun eski bakanla hesaplaşma yeri olmadığını veya en iyisi benim diyebileceği bir yer olmadığını bir an önce anlaması gerekiyor .

Adama sormazlar mı senin nasıl haberin olmaz bunca yaşananlardan!

Nasıl senin oynayın olmadan böyle büyük bir operasyon yapılır !

Acaba sayın bakan hiç sordu mu kendisine neden bütün hükumet karşıtı, dışarıdan beslemeler beni övüyor ve bana destek veriyor öyle ya mücadele bunlarla...

Sayın bakan böyle devam ederse daha kötü olaylar bizi bekliyor.

Bu sorunlar tabi ki diğer bakanlıklarda da mevcut, olaylardan gelişmelerden haberleri yok, müdahale edemiyorlar veya geç müdahale ediyorlar.

Bakanlık Kurtlar vadisi müzikleri ile video paylaşarak takipçi kazanmak için yapılmaz!

Hülasa... Ağacın kurdu kendinden olur...Bağın sahibine düşen ağaçları çürüten kurtları temizlemek...

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

m can

Ne kadar mükemmel bir yazı Eline yüreğine sağlık.

Okur

Ne yaparsanız yapın ama vatandaşın haberi olmasın. Öylemi
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23