• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Eren Kaçmaz
Eren Kaçmaz
TÜM YAZILARI

Ve Mourinho geldi…

04 Haziran 2024
A


Eren Kaçmaz İletişim:

O geldi.

O müthiş bir futbol aklı, tam bir futbol karizması ve bir dünya starı.

Türk futboluna bugüne kadar dünyada isim yapmış birçok teknik adam geldi. Ancak bu teknik adamların CV’si  Jose Mourinho kadar dolu değil. Şu anda dünyanın en iyi teknik direktörü değil belki ama bir numaralı futbol karizması.

Mourinho isteseydi Suudi Arabistan’a ya da başarısızlıkta çok büyük tepki çekmeyeceği bir takıma gidebilirdi.

Ama o 10 senedir şampiyon olamayan bir takım, sabırsız bir taraftar ve sahaya inip Fenerli futbolcuları linç etmeye yönelik ortamların olduğu kaos ortamına geldi.

Peki neden?

Çünkü Mou savaşmayı seviyor, didişmeyi ve kavga etmeyi seviyor. Yılmıyor, yıldırılamıyor...

Henüz ülkeye gelmeden Fenerbahçe’ye dünya kamuoyunda büyük bir pr yapmış, adını şampiyon Galatasaray’ın önüne koymuştur. Takımın ve yönetimin üzerindeki baskıyı atmıştır.

Artık Fenerbahçe'nin krizlerden etkilenmeyecek, krizleri kendi yaratacak, karizmatik ve başarıları tartışılamaz bir teknik direktörü var.

Mourinho kısa zamanda Fenerbahçe’ye gözle görülür yenilikler getirecektir elbet.
 
Konuyu sürekli paraya getirenleri anlamak çok zor.  Mourinho maddiyatı düşünseydi, Jesus gibi Arabistan’ı tercih ederdi.

Onu Fenerbahçe’ye kazandıran başrol oyuncularını da alkışlamak lazım. Genellikle eleştirdiğimiz yönetim bu sefer çok büyük bir iş başardı. Fenerbahçe’nin yaklaşan başkanlık seçiminde “Mourinho” ismini ilk Aziz Yıldırım telaffuz etmiş, başkanlık yarışında elindeki en büyük kozu da böylece ortaya koymuştu. Ali Koç’un bu hamlesi ise hem Aziz Yıldırım’ın en büyük kozunu elinden almasının yanı sıra başkanlık yarışında da ciddi prestij kazanmasını sağladı.

Böyle bir hocanın Türkiye'ye gelmesi ülke futbolu açısından da çok önemli. Çünkü bu sayede ülkeye daha kaliteli oyuncular ve antrenörlerin gelişinin önü açıldı. Sportif olarak rekabetin düştüğü, 2 kulübün domine ettiği son sezondan sonra Mourinho’nun ismi, oyuncuları ve teknik direktörleri iştahlandıracağı gibi teknik-taktik olarak ligi bir üst seviyeye taşıyacağı da kesin.

Ne diyelim önce Fenerbahçe'ye sonra da Türk futboluna hayırlı olsun.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nuh

Futbol ilahını bırakın gerçek alemlerin rabbine yönelin, stad yerine camilerimizi beş vakit dolduralım. İngiliz oyununa dur diyelim, futbolu hayatımızdan çıkaralım. Sayın yazarda kendine ve aleme faydalı bir is üretsin derim.

Akit

Sen akit okuru olamazsın,akit okuru ilah kelimesinin ne anlama geldiğini bilir ve akit okuru cahil olmaz!
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23