• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Eren Kaçmaz
Eren Kaçmaz
TÜM YAZILARI

Tebrikler; Galatasaray

28 Mayıs 2024
A


Eren Kaçmaz İletişim:

Bravo; Galatasaray camiası, Okan Buruk ve Dursun Özbek.

Bu bir başarı öyküsüdür.

Akhisar ile Türkiye Kupası’nı kazanmak, Başakşehir gibi az sayıda seyircisi olan bir kulüple lig şampiyonu olmak ve üst üste 2 sezon müthiş serilerle Galatasaray’ı şampiyonluğa taşımak önemli işler. Okan Buruk, son yılların en başarılı teknik direktörü olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Geçen hafta Galatasaray tur atacaktı ama 10 kişilik Fenerbahçe’ye karşı kaybettiler.

Bu maçta da gördük ki sarı-kırmızılılar kendine gelmiş, maçın başından sonuna kadar maça hakim olup istediğini aldı. Bütün duran topları almaları, Icardi’nin muhteşem golleri ve sarf edilen muhteşem efor ile gelen şampiyonluk… Galatasaray bu şampiyonluğu hak etmedi dersek emeğe karşı saygısızlık etmiş oluruz. Devşirme sağ bek, uzun süre sol beksiz oynamalarına rağmen sezonu şampiyon kapattılar. 

Yapılan transferlerden büyük bir verim elde edemeyen Okan hoca özellikler Barış Alper ve Kaan Ayhan jokerlerini çok iyi kullandı. İşte hocalık faktörü burada devreye girdi. Copenhag ve Sparta Prag maçlarında finalleri iyi oynayamayan ZTK’ dan elenen sarı kırmızılılar sezonu lig şampiyonluğu ile taçlandırmayı başardı.

Artık hedef Avrupa.

Çok transfer yapıp, ünlü futbolcu getirme peşinde koşulmamalı artık. Olan kadrolar korunarak gerekli mevkilere birkaç transfer yapılıp Avrupa’da başarı hedefi yakalanmalı artık. Çünkü Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ligin çok üzerinde kadroları var.

Aslında sıra dışı bir sezon oldu.

Her hafta ayrı skandallar, düşenler, başarısız olanlar ve astrolojinin bir bilim dalı olmadığı gibi ilginç bir sezonu geride bıraktık.

Bir parantezde Fenerbahçe’ye açalım.

Toplanılan 99 puana başarısız diyemeyiz ama şampiyon olamadıktan sonra da pek bir önemi kalmıyor. Bu takımın iyi bir teknik direktörü ve ekibi olsaydı her şey daha farklı olabilirdi. Kartal’ın formsuz oyunculardaki ısrarı, oyunu doğru okuyamaması ve Olimpiakos maçında yaptığı bariz hatalar ile Fenerbahçe sezonu kupasız kapattı. Camianın tek tesellisi şampiyon Galatasaray’ı devirmek oldu. Bu teselli yeter mi? Bence yetmez. Eminim taraftarlar da memnun değildir. Başkanlar ve yöneticiler artık masal anlatmayı bırakıp kupaları, şampiyonlukları ve başarıları hedefleyecekler. Bunları başaramayan da yerlerini başkalarına bırakacak. Bırakacak ki Fenerbahçe başarı elde etsin.

Umarım gelecek sezon Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa’da çıta yükseltir, diğer takımlarımız da ligi daha rekabetçi hale getirecek seviyeye ulaşabilirler.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ENES

Artık hakemlerin konuşulmadığı sadece futbol izleyeceğimiz bir lig istiyoruz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23