• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Eren Kaçmaz
Eren Kaçmaz
TÜM YAZILARI

Fenerbahçe kongresi

11 Haziran 2024
A


Eren Kaçmaz İletişim:

Fenerbahçe önemli bir başkanlık seçimini geride bıraktı.

Koç 6 sene sonra rakibi Aziz Yıldırım’ı bu kez 6 bin oyla devirdi.

İki tarafın seçim önce yapmış olduğu canlı yayın aradaki buzları eritti. Sert söylemler yerini zeytin dalına bıraktı. Ali Koç’un Aziz Yıldırım’ı tebrik etmesi, Yıldırım’ın da Koç yönetimine elinden gelen desteği vereceğini açıklaması tüm camiayı mutlu etmiştir. Camiadaki eksik olan birliktelik duygusu da pekişmiş oldu böylece.

Canlı yayın programında başkan adayı Aziz Yıldırım’ın “Kazanamayacağımı biliyorum” çıkışı, aslında başkanlık seçiminin tek taraflı geçmemesi ve Ali Koç’a kendisine gelmesi için bir ikazdı. 6 yıllık başkanlık sürecinde futbol şubesine Ziraat Türkiye Kupası dışında herhangi bir kupa sokamayan başkanın böyle bir ikaza ihtiyacı olduğu da tüm Fenerbahçe taraftarının mütabık olduğu bir konu. Canlı yayın programının bir diğer artısı ise Aziz Yıldırım adına olduğunu düşünüyorum. Zira kendisini geçmiş hataları ve yönetim sorunlarından dolayı şahsıyla problem yaşayan taraftara affettirdi diyebiliriz. Sonuç olarak kulak çekme diyebileceğimiz hamle, başarılı olmuş gibi görünüyor.

Aziz Yıldırım’ın yaptığı en önemli iş, çıkışı sayesinde mevcut yönetimin vites yükselterek yıldız isimlere yönelmesi. Mourinho’nun teknik direktörlük görevine geirilmesi çıtayı yükselterek, beklentileri arttırdı. Fenerbahçeli taraftarlar artık yıldız futbolcu transferleri ve şampiyonluk bekliyor. Mourinho’nun gelişi sadece Türkiye’de değil Avrupa’da da başarı beklentisini oluşturdu.

Mourinho ismini ortaya ilk atan ve yıldız futbolcu transferleri yapacağını söyleyen Aziz Yıldırım, her ne kadar seçimi kazanamamış olsa da oluşan bu pozitif havanın mimarlarından. Seçimin sonunda ise Aziz Yıldırım’ın  Koç yönetimine destek açıklaması çok önemli. Çünkü geçmişte iki taraf arasında diyalog bile kurulamamış bu da haliyle camiayı iki kutup haline getirmişti. Bu kutuplaşma, Ali Koç’un 6 senelik yönetiminin başarısızlığıyla birleşince Aziz Yıldırım’ın gölgesi her daim Fenerbahçe’nin üzerinde olmuştu. Bu seçimin bir diğer önemi de bu kutuplaşmanın bittiği ve artık Fenerbahçe camiasının kenetlendiğini göstermiş olmasıydı. Kim bilir Jardel’i Galatasaray’a hediye eden iş insanı Cem Uzan gibi Aziz Yıldırım da iş insanı sıfatıyla Fenerbahçe’ye bir yıldız oyuncu hediye eder.

Artık Ali Koç yönetimi verdiği sözleri tutup başarılı olmak zorunda. Çünkü taraftarlar artık başarı bekliyor.

Fenerbahçe bu seçimden daha güçlü çıktı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Fenerbahçeli

Altına imzamı atarım. Süper tespit.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23