• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Eren Kaçmaz
Eren Kaçmaz
TÜM YAZILARI

Fenerbahçe kazandı ortalık karıştı

22 Mayıs 2024
A


Eren Kaçmaz İletişim:

Fenerbahçe yaklaşık 80 dakika 10 kişi mücadele ettiği maçta  şampiyonluğunu ilan etmek isteyen  Galatasaray’ı,  taraftarı önünde, isabetli şu çektirmeden mağlup etmeyi başardı.

6 önemli eksiği vardı Fenerbahçe’nin. Buna rağmen öyle bir hazırlanmış ki takım adeta Galatasaray’ı sahadan sildi. Ne Icardi ne Barış Alper ne de Mertens, hiçbiri sahada yoktu adeta.

Fenerbahçe ilk 20 dakikada rakibine adeta top göstermedi. Sonra Arda Kardeşler sahneye çıkıp skandal bir kırmızı kartla maçın önüne geçmeyi başardı.  Halbuki Djiku’nun rakibe dokunup dokunmadığı bile belli değil. Bu karttan hemen önce Barış Alper ile  Kerem Demirbay, Ferdi ve Szymanski’nin ayağına net şekilde basmıştı. Bunları es geçen hakem Djiku’ya ikinci sarı karttan kırmızıyı verip ligin kaderine bir dokunuş daha yaptı.

Oysa ne diyor hakem hocaları? 2. sarı kartı veriyorsan çok emin olmalısın ve kart net olmalı.

Ama sarı lacivertliler kenetlenip öyle bir futbol oynadı ki, Galatasaray’a pozisyon dahi vermeden devirmeyi başardı.

Bir parantez de Mert Hakan’a açmak istiyorum. Mert Hakan oyundan çıktıktan sonra Fenerbahçe daha iyi top oynamaya başladı. Çünkü sahada sadece futbola odaklı futbolcular kaldı. Bu takımda duran topları neden Mert Hakan kullanır, aklım bir türlü almıyor. Nitekim Mert Hakan oyundan çıktıktan sonra ilk defa düzgün bir duran top kullanıldı, onda da Fenerbahçe golü buldu.

Böylece Fenerbahçe şampiyonluk şansını son haftaya taşımış oldu. Üstelik rakibini sahasında yenerek.

Fenerbahçe bu galibiyet ile Galatasaray’a sahasında kutlama  yaptırmadı ve Ali Koç’a seçim öncesi bir moral vermiş oldu.

Gelelim maç sonuna.

Onca polis maç sonu sahaya girip futbolcuları koruyabiliyorsa ve olayları engelleyebiliyorsa, bu uygulama Trabzon’da neden yapılmadı, bu da ayrı bir soru işareti.

Artık kulüp başkanlarının sokak ağzı ile yaptıkları kin ve nefret söylemlerinin önüne geçilmesi gerekiyor. Çünkü bu tarz söylemler taraftarlar kitlelerini ister istemez etkileyebiliyor ve sonrasında istenmeyen olaylara yol açabiliyor.

Son olarak TFF’ye seslenmek istiyorum;

TFF, fikstürü çekerken derbi haftalarını manuel olarak ayarlıyor. İki sezondur G.Saray-F.Bahçe derbisinin 37’nci hafta oynanması heyecanı arttırmak için izlenen bir yol.  Artık bundan vazgeçilmeli.

İlk yarıdaki derbide hiç futbol oynanmadı ve son haftalardaki derbilerde çok fazla gereksiz gerilimler yaşanıyor. 180 dakika derbi izledik ve sadece bir isabetli şut ve bir gol. Benim fikrim fikstürün tamamen özgür bırakılması yönünde. İlla manuel ayarlanacaksa, 5 ila 10’uncu hafta arasında oynanması yönünde.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

osman

eğer hakem bu kadar kötü olmasaydı maç daha farklı olabilirdi.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23