• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Eren Kaçmaz
Eren Kaçmaz
TÜM YAZILARI

Bizim çocuklar devam dedi

28 Haziran 2024
A


Eren Kaçmaz İletişim:

A Milli Takımımız EURO 2024 gruplarının son maçında Çekya’yı zor da olsa yenmeyi başardı. Rakibimizin bir hayli uzun süre 10 kişi devam ettirdiği maçta Cenk Tosun’un uzatma dakikalarındaki golü adımızı bir üst tura yazdırdık.

Peki neden?

Türkiye, 10 kişi olan rakibine karşı gol bulmakta neden zorlandı? Bunun en büyük sebebi kesinlikle santrforsuz oyun. Sadece Türkiye özelinde değil, EURO 2024 grup aşamalarında Hollanda ve Almanya da santrforsuz oyun ile oynamaya çalıştı. Her iki takım da sonradan oyuna giren santrforları ile –ki bunların biri Beşiktaş’tan hatırladığımız Weghorst- golleri ile puan ve puanlar aldı. Günümüz futbolunun en büyük trendi olan bu “santrforsuz kurgu” bu turnuvada kimin başını yakacak merak ediyorum doğrusu.       

Montella’nın santraforsuz sistemini doğru bulmadığımı her fırsatta dile getiriyorum. Ama hoca inadından bir türlü vazgeçmiyor. Ne oyuncuları mevkilerinde oynattı, ne oyuncu değişiklikleri skora etki etti ne , ne doğru nalizler yaptı nede kurduğu takım rakibi domine etti. Dikine koşabilen, içeri gelen toplara vuracak oyuncun yok. Santrafor işte bu işleri yapar sana. Mutlaka santraforlu oynamamız lazım. Bu korkak oyunu bırakmamız lazım artık.
               
                Montella’nın doğru bir orta saha kurgusu ile başladığını da söylemeden geçmeyelim. Özellikle İsmail Yüksek, göbekte x faktörü oldu. İstediği zaman tempoyu ayarlaması, kilit pasları, defansa katkı ve top kesici özelliğiyle görevini fazlasıyla yerine getirdi. Keza hücumda Ferdi ve Hakan; ileri uçta oyuna sonradan giren Cenk ve asıl mevkisi olan sağ kannta oynayan Barış Alper de günün iyi isimleriydi.

                Gürcistan’ın Portekiz’e karşı soğuk duş etkisi yaratan galibiyeti bizim de biraz şanssızlığımız oldu. Zira Gürcistan’ın kaybettiği senaryoda çeyrek finalde Romanya – Slovenya galibi ile eşleşecektik. Eğer olur da Avusturya’yı yenmeyi başarabilirsek Romanya – Hollanda galibi ile çeyrek finalde kozlarımızı paylaşacağız. Peki Avusturya’ya karşı kazanmamız mümkün mü? Özellikle grup aşamalarının son maçında Hollanda’ya karşı aldıkları muhteşem galibiyet ile bir kez daha görmüş olduk ki Avusturya kolay bir takım değil. Öncelikle “takım” olmayı başarmış bir takım. En güçlü yönleri ise dirençli ve tempo yapmasını çok iyi bilen orta sahaları. Kolay bir maç olmayacağı kesin fakat galibiyetle ayrılmak da hiç uzak bir ihtimal değil. Öncelikle sahada doğru kurgunun olması gerekiyor. Çekya maçındaki hatalardan çıkarılacak dersler –santrforsuz oyun hatası gibi- bizi bir adım daha galibiyete yaklaştırır. Ekstra olarak ise kişisel becerilerin ön plana çıkacağı bir maç izleyeceğiz diye düşünüyorum. Yetenekli oyuncularımızın üstüne sorumluluk aldığı bir planda neden galibiyet olmasın? Neden çeyrek final olmasın?

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23