• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Atilla Özdür
Atilla Özdür
TÜM YAZILARI

Tuhaflıklar cenneti

05 Ağustos 2021
A


Atilla Özdür İletişim: [email protected]

Hangi partinin belediye başkanlığı günlerinde yapılmış olursa olsun, yapılan hizmet, halkın yararına ve kullanımına yararlı olabilmişse, mesele yoktur. Üzerinde konuşmaya değmez. Hele bir de o hizmet, peygamber tavsiyesine uygun güzel bir hizmet ise, belediyenin olmakla birlikte onun ağırlığı, yöneticilerinin saygınlığını arttırır.

Sülüklü Mescidi, Bursa’da şehrin iç kısımlarında bir mahalle camisi, birkaç asırlığı da varmış. Bulunduğu yerin çevre şartları değişince, ayaklarının bastığı nokta, kamu yararına başka maksatlarla kullanılması gereken bir değer kazanmış.

Belediye yönetimi bu konuda gelmiş yol çatağına, ne tarafa gidelim. Camiyi yıkalım mı, yürütelim mi?..

Neticede ayaklarına birer tekerlek, ittirivermişler aşağılara doğru bir başka caddenin kenarına bağlayıvermişler. Yel üfürmesin ve sel de götürmesin diye… 

Sıra Yalova’ya gelmiş.

Yalova’da, belediyeciler Bursa-İzmit yol çatağında yüze yakın asırlık ağaçları kesip oturmuşlar. Taksim Parkı’nda kesilen ağaç sanırım bir tek idi. O da, bir başka mahalde dikilmek üzere köküyle birlikte sökülmüş. Lakin Gezici muhalefet, biliyorsunuz, ayaklanma provasına gerekçe yapmıştı bu bir tek ağacı, 

Sülüklü Mescidi sürüklemeden evvel, evvela krokili projesini çizmişler. Duvarlarındaki taşları da numaralamışlar. Taşlar sökülüyor, caminin yeni yerine taşınıyor. Tekerlek takılan temeli de getirilince, dülgerler de başlıyorlar numaralanmış taşları yerlerine yerleştirmeye. Neticesinde iş bitiyor ve bir sıva ile badana, al sana mücedded yeni bir Sülüklü Mescit...

Cumaya gelen eski cemaat l50-200 metre daha yürüyünce, obezleşme tehlikesinden de sıyrılıyorlar.

Belediyecilere, politik cinsiyetleri ne olursa olsun hiç ayırmadan cemaatler, birlikte başlıyorlar, teşekkür ve şükran dualarına..  

Yalova’nın Bursa-İstanbul yol çatağındaki yüzlerce asırlık ağaçları kesen, meğerse CHP’li belediye imiş. Yalova’da yaşayan AKP merkezi hükümet taraftarının partizanlığı kabarmış olmalı ki, bayağı çeneleri tutulmuş belediyeyi protestolu yuhalamaktan..

Amma beri taraftan da, şehirlerarası ulaşımda her iki yönde de vasıtaların on beş kilometrelerden başlattıkları tıkanmalar, kesilen ağaçların yerine yapılan geçitlerle sıfıra inivermiş. Buna rağmen, AKP’li partizanların dilinde, CHPli belediyenin ne orası kalmış ne de burası, karalanmadık.

Dünya, tuhaflıklar ve acaiplikler cennetidir. Gecenin birinde, ağaç katliamının yapıldığı alanın uygun bir yerine kocaman bir teşekkür afişi, sanki gökten inivermiş..

Partizanlarının küfür bombardımanına tuttukları CHP’li Yalova belediyesine, AKP’li merkezi hükümetten bir teşekkür bonservisi..

Halkın yaranına yapılan bu güzel hizmetlerinizden ötürü hükümetimiz, teşekkür ediyor.

AKP, Yalova İl Başkanı…

Ne diyorlardı CHP’liler?..

AKP, memleketin yararına dünyanın en güzel ve faydalı hizmetinde de bulunsa, biz yine de onu kabul etmeyiz…

Güler misin ağlar mısın?..

Şunu anti parantez bildirelim.

Ben efendim, CHP’li değilim. AKP’li de değilim. Hiçbir parti ve particiyle, sıradan bir dostluk çayı haricinde yemiş içmişliğim de yoktur.

Geçenlerde okuyucularımızdan birisi bizi suçüstüne bastırmıştı. Biz, yazılarımızdan anlaşılıyormuş, Hiç saklamayalımmış, AKP’ye muhalif olduğumuzu. Bir de soruyordu. 

Sanki ille de, aşka gelip birine tapacağız? 

Sadece yanlışımı söyleyin, o kadar…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Nihat albayrak

1990 dan beri sizi okuyorum üstadım.eğriye eğri doğruya doğru. hak yolundan sapmiyorsunuz

abarta kabarta

Nihat, Hak yolunda hiç mi adam görmedik mi sanıyorsun?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23