• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Atilla Özdür
Atilla Özdür
TÜM YAZILARI

Politika...

03 Haziran 2021
A


Atilla Özdür İletişim: [email protected]

Siyaset, problem çözme sanatıdır. Şimdi politika diyorlar. Aslında doğru ise de, bunun doğruluğu, şeytanlıkla irtibatının bulunmadığı davalarda söz konusu edilebilir.

Mesela, Türkiye’nin gazetecilik sektöründe habercilik politikası şeytancılığa kurgulanmıştır. Verdiği haberler doğru olsa da, özneleri tersyüz edilerek halka sunulur. Tek partili yılların erkek terzileri de, ceketler üzerinde, böyle tersine doğru bir dikiş politikası uygulardı. 

O günlerde millet biraz eskiyen ve rengi solan esvaplarını ters yüz ettirerek yenileştirirdi. Erkek ceketlerin sol göğüslerindeki mendil cepleri, ceketin içi dışına çevrildiğinde de sağ göğüsün üzerine düştüğünden, bu görüntü ceketi giyen kişinin fukaralığını ortaya serer. Bu manzara ise, fakir fukaraları hiç gereksiz üzerdi.

Müşterisinin yoksulluğunu gizlemek isteyen terziler, ceket siparişi veren müşterilerinin göğüslerine mendil cebi açmaz, oraya sahte bir cep ağzı dikerek müşterilerini teselliye çalışırlardı.

Hayat be… Ne güzeldi yoksulluk kültürü altında kolektif yaşamak..

Günümüzde insanlar zenginleşti, fukaralığa özgü giyim kuşam kültüründe terzilerin cep politikası, toplumsal ahlakın ana referansını oluşturdu. İnsanlar yavaş yavaş ceplerindeki doluluk oranlarına göre insan sayılmaya başlandı. Şimdilere gelince Hükümet ağzı her ne kadar yollardan, köprülerden, meydanlar ve hastanelerle eczanelerden gururla bahsetse ve fiilen de görüntüde öyle olsa bile, vatandaşın mektebiyle şifahanesi, yine de de cebine göre..

Böyle olması her ne kadar doğru ve ideal ise de, dengeli ve bu dengenin de, adaletli olması şartıyla… 

Partilerin fazlalığı bu dengeyi bozuyor. Tabii partizanlar da çoğalıyor. Aralarındaki çoğalma yarışı bunları, Kayseri’ye liman vaadine götürüyor. Vaadini tutma namusuyla da mecburen sırayı getiriyor, denizi limana yaklaştırma harcamalarına.

Bu ve benzerleri bütçe harcamalarını azdırıldığında bu kez memleketimizde, bereketsizlik salgını başlıyor.

Dalgalar, fasıllar halinde birbirlerini takip ediyorlar...

Neticede toplumun yüzde seksen doksanının geliri kendine yetmiyor. Hepsi şikayetçi ve ayni zamanda Allah’a karşı da isyankar. 

Bu halin sebebi ve günahkarı kim, ya da ne? 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23