• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Karahasanoğlu
Ali Karahasanoğlu
TÜM YAZILARI

Bize değil, Yunan’a atın “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganını!

04 Eylül 2024
A


Ali Karahasanoğlu İletişim: [email protected]

 

Teğmenlerin alternatif yeminine yönelik AK Parti adına Ömer Çelik açıklama yaptı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli açıklama yaptı..

Ömer Çelik genel hatları ile “Birtakım siyasetçi, aydın, emekli asker; ‘Bu görüntülerden hükümete mesaj verildi’ gibisinden üslupla konuşmaları… Bunların yaptığı şey eski vesayet anlayışının diriltilmeye çalışılması meselesidir. Bir de tabii bunlara cevap vereyim derken, milletin gözbebeği gibi baktığı TSK’nın geleceği için yetiştirilmiş teğmenlere hakaret edilmesi de kabul edilemez. Çerçeve budur” dedi, bitirdi..

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de hatırlattı: “İlk başta sorulması gereken soru şudur: Siyaset ve toplum gündemine oturan, medyada her gün otopsi raporu yazılan vaki yeminin gayesi nedir? Buna kim ya da kimler karar vermiştir? Kanunla belirlenmiş yemini müteakiben mezun subayların bir bölümünün dile getirdikleri yemine ihtiyaç duyulmasının mana ve maksadı nasıl yorumlanmalıdır?”

Bence önemli sorular..

Cevaplanması gereken sorular..

Ama birileri, bunlara cevap vermeden, “Nerenize battı, Mustafa Kemal’in askerleriyiz sloganı” diyorlar..

Ben de açık açık söylüyorum:

“Irkçılık yaparak % 5 oy alan, CHP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan gizli görüşmelerle, ortaklarından habersiz, şantajla üç bakanlık sözü alan, omurgasız Ümit Özdağ’ın, 'nerenize battı' sözü, bana battı.."

Bu ülkenin medya mensuplarında ilkesizlik, şerefsizlik, onursuzluk zirve yapmamış olsaydı, bu adam hiçbir gazetenin manşetine çıkabilecek yüz bulamazdı..

"Mustafa Kemal’in askerleriyiz" sloganı, neremize batmış?

Bu sloganın, Yunan’a karşı değil..

Bu milletin çocuklarına karşı söylenmesi, bize battı..

Var mı diyeceğiniz..

Bu sloganın, Fransızlara karşı değil, İngilizlere karşı değil, Amerikan askerlerine karşı değil.,.

Mehmetçiği sembolize eden Anadolu çocuklarının seçtiği Cumhurbaşkanı’na karşı söylendiğini iddia eden ahlaksız siyasetçilerin istismar etmesi üzerine, o yemin eden teğmenlerin çıkıp, “Asla.. Bizim Başkomutanımıza karşı bir saygısızlığımız yoktur. Olamaz” hatırlatması yapmamaları battı.

Açık açık da aktaralım..

Alternatif korsan yemini yaptıran teğmen kızımız, sahibi Fransa’da olan Sözcü gazetesinin yazarına konuşmuş.

Konuşmadığı halde, Aytunç  Erkin öyle gibi göstermiş ise ve teğmen kızımız da tekzip etmedi ise, bu da onun sorunu, benim değil..

Teğmenimizden beklerdim ki, Sözcü’nün yazarı, Fransa’da yaşayan patronun işçisi Aytunç Erkin’e, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz”’ sloganı atsın.

“Patronun Fransa’da niye yaşıyor? Mustafa Kemal hayatının son 15 yılında, yurtdışına tek adım atmamış. Sizin patronunuz, niye Fransa’da?” desin..

Ardından hatırlatsın: “O Fransız ki, işgal ettiği Maraş’tan, M. Kemal öncülüğündeki Anadolu harekatı ile sökülüp atılmıştır. Sütçü İmam’ın uyarısı ile, daha bir asır önce Fransız işgali sonlandırılmış iken.. Şimdi hâlâ terör örgütü PKK’nın hamisi o Fransa iken.. O Fransa’da yaşayan, İngiltere’ye sığınan, Amerika’da ömrünü geçiren herkese haykırıyoruz: Mustafa Kemal’in askerleriyiz". 

Bunun yerine bakın ne demiş:

“Herkes bizi tarikatçı - cemaatçi diye konuşuyor. Biz Atatürkçüyüz, hiçbir cemaat ve tarikatla alakamız olmadığını herkes gördü. Pişman değilim.”

Ben Harp Okulu öğrencilerine, bugünkü dönemde kimsenin cemaatçi dediğini duymadım.

Onlara tarikatçı denildiğini duymadım..

Sadece Harp Okulu’nda, halkımızın % 95’inin Müslüman olması da dikkate alınarak, açılmış bir mescid olduğunu biliyorum. 

Mescid açılmasının da tarikatlara bağlamanın, bir cehalet olduğunu söylemeye gerek yoktur sanırım..

Ama teğmen kızımıza hatırlatayım..

Alternatif yeminin arka plandaki organizatörü henüz belli değil ama. Ön plandaki organizatörü konumundaki teğmen kızımıza, birileri ciddi ciddi, “Bunlar da mı, darbeci” diye sorgulamalar yapıyorlar..

Ciddi ciddi, “Yine mi CIA oyunları ile karşı karşıyayız” diye şüphelerini dile getirenler oluyor..

Çıksın teğmen kızımız açıklasın: “Biz, CIA oyuncusu değiliz. Biz darbeci değiliz..”

Yetmez..

Alternatif yemin yapan teğmenleri pohpohlayan Sözcü ve avanesi... Aytunç Erkin ve adamlarının, bugün hâlâ Tuzla Piyade Okulu’nda sahip çıktıkları küfürbaz teğmenleri biliyoruz....

Tuzla Piyade Okulu’ndaki küfürcü teğmenlerin de avukatlığını yapanlar, şimdi alternatif yeminin oyuncularının avukatlığını yapıyorlarsa.

Belki hiç ilgileri yoktur ama..

Bu ortaklık sebebi ile en azından açıklama yapmaları gerekiyor.

Tuzla Piyade Okulu’ndaki teğmenler de “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları ile teğmen arkadaşlarını dövdükleri için, kendilerini onlarla ilişkilendirenlere bir cevap vermeliler..

O açıdan Harp Okulu’nda birinci olan kızımıza hatırlatıyorum:

“Cemaatçi, tarikatçı olmadığınızı açıklamanıza hiç ihtiyaç yoktu. Ama yaptınız. Fazla mal, göz çıkarmaz.. Ancaaak.. Şu an ciddi iddialar var.. Teğmenlerin içinde, küfürbaz, hatta teğmen arkadaşlarını PKK ile mücadele sırasında çaktırmadan öldürmekten bahsedebilecek kadar alçaklaşabilen, vatanına ihanet yolunda söylemler sergileyen, kendilerini kemalist diye tanımlayan teğmenler var.. Siz, o teğmenlerle birlikte misiniz? Teğmen arkadaşlarının annelerine ‘o..’ diye hitap eden, bu ülkenin teğmenlerine ‘o... ç...’ diye hitap eden teğmenlerle ilginiz olduğu ileri sürülüyor.. Açıklayın, ilginiz var mı, yok mu?”

Dahası var..

Teğmenlerin o alternatif yeminini organize edenler arasında olmalı ki, medyaya ilk dağıtan kendisi oldu..

“Gözlerim yaşardı” diye videoyu dağıtan Mustafa Öncel’i nereden tanıyoruz?

PKK’nın başındaki adamın tahliye edilmesi gerektiğini söyleyen Merdan Yanardağ’ın televizyonuna iki günde bir çıkması ile tanıyoruz..

Bu noktadaki kafalarda oluşan soru işaretlerini gidermek için..

Harp Okulu birincisi teğmen kızımız açıklamalı..

 Tarikatçılarla işiniz yok. Tamam anladık. Peki, “PKK ile mücadele için Suriye’ye gittiğimizde, yanıbaşımızdaki teğmeni oldu bitti ile vururum” diyen kemalist geçinen teğmenlerle ilişkiniz var mı? 

Ve sizin alternatif yemininizi gözyaşı ile seyreden ve PKK’nın başındaki teröristin salıverilmesini isteyenlerle kol kola olan emekli kurmaylarla ilişkiniz var mı?

Buyrun açıklayın.

Unutmayın, sükut, ikrardan gelir.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hüseyin kahraman

Sayın yazar... Göz bakışlarında bile meymenet olmayan bu teğmen nereden kızınız oluyor? Anlayamadım..

Mikail

Böylesi sorunlar anayasayla korunup desteklemiyorsa sorun anayasada suç varda hakkıyla ceza yok yani hakkı insanı önceleyen bir anayasa çok ezlem oldu hak diyecek insan diyecek.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23