• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Erkan Kavaklı
Ali Erkan Kavaklı
TÜM YAZILARI

Yabancı dille eğitim ve devşirme sistemi

01 Ağustos 2024
A


Ali Erkan Kavaklı İletişim: [email protected]

 

Dr. Kemal Tekden, Yerüstü Hazineleri isimli çok önemli bir eser kaleme aldı, üstün zekâlı çocukların özel eğitilmesi gerektiğini savundu. Toplumda zeki insanlar % 2 oranındadır.

Çağ Açıp Çağ Kapayan Gazi Sultan Fatih’in hayatını romanlaştırdım, Cihan Sultanı Kanunî Sultan Süleyman’ın hayatını yazıyorum. Kayı aşiretinden cihan devleti çıkaran atalarımız eğitime çok önem vermiş. Yükselme dönemlerinde şehzadelere özel öğretmenler tayin etmiş ve çok iyi eğitmişler.

Devleti yönetecek insanları Enderun Mektebi’nde özel olarak yetiştirmişler, önemli görevler vermişler. Bu sayede Osmanlı Devleti, Türk devletler tarihinin en uzun ömürlü devleti olmuş, uzun asırlar bütün dünyaya hükmetmiş. 

Atalarımız, devlet yönetiminde liyakatı esas almış, ırka önem vermemişler. Başarısız yöneticileri anında görevinden almış ve hatta cezalandırmışlar. 

Ülkedeki zeki çocukları devşirmiş ve Enderun Mektebi’nde adamakıllı eğitmişler. Gayrimüslimlerin zeki çocuklarını devşirip Müslüman ailelerde aile ve din eğitimi aldırmışlar, sonra da Enderun’da eğitmiş, yetenekli kişileri devlet kademesinden görevlendirmişler. 

Devşirme sistemi bugün tersine çalışıyor.

Batılılar, ülkemize sömürge muamelesi yapıyorlar. Mütekabiliyet esası gözetmeksizin yabancı dille eğitim yapan ortaokul, lise ve üniversiteler açıyor; zeki çocuklarımızı burs vererek devşiriyor; kendi ülkelerinde veya firmalarında istihdam ediyorlar. Mason locaları, Lions ve Rotary kulüpleri ile devşirdiklerinin bir kısmını devlet kademelerinde etkili yerlere getirip sömürgeci eğitim anlayışını sürdürüyorlar. 

KEŞİF İCAT BULUŞ YAPANLAR 

ANA DİLİNDE RÜYA GÖRÜR

Keşif, icat, buluş, yenilik yapacak bilim ve sanat adamları önce hayal ederler, hatta keşif, icat, buluş ve yeniliğin rüyasını görürler; sonra o işi tasavvur eder, zihinlerinde geliştirirler. Sonra işin deneme ve uygulama safhası gelir. 

İnsan bir yabancı dili ne kadar bilirse bilsin rüyalarını ana dilinde görür. Keşif, icat, buluş, yenilik yapacağı dil ana dilidir. Bu sebeple yabancı dille eğitim avantaj değildir.

Yabancı dille eğitim, evlatlarımızın kendi dillerinde düşünmelerine, rüya görmelerine, hayal kurmalarına katkı sağlamaz. Beynin üreticiliğini, yenilikçi yönünü ve verimliliğini azaltır. 

Bu sebeple son 200 senedir yenilik, icat, keşif, buluş fakiriyiz. Yenilikleri Batı’da arıyoruz. Eğitim sistemi keşif, icat, buluş, yenilik yapacak zihin inşa etmiyor. Yabancı dille eğitim zeki çocuklarımızın devşirilmesini sağlıyor.

Dil öğrenmek, başka bir kültürle kendi kültürümüz kıyaslamayı sağlar; ufuk açar. 

Beyni verimli kullanmayı ana dil sağlar. 

MEDENİYET VE KÜLTÜR DİLİ TÜRKÇE

Türkçe uzun bir tarihi geçmişe sahip büyük bir medeniyet dilidir. Kaynakları itibariyle İngilizce, Fransızca, Almanca, İtalyanca, İspanyolca gibi dillerden daha eskidir, daha fazla kaynağa sahiptir ve uzun asırlar medeniyet dili olmuştur. 

Evlatlarımıza dil öğretelim fakat Türkçe eğitim veren okul ve üniversitelerde okutalım.

Dil, din, kültür ve tarih insana kimlik kazandırır. Dil, din, tarih ve kültürünü öğrenmeyen kimliğini kaybeder. 

İslam’ı anlatan hutbeye “saçma”, İslam kültür ve medeniyetine “orta çağ zihniyeti” der, Türkçe kelimeler yerine yabancı kelimeler kullanır. Keşif, icat, buluş yapamaz; yenilik üretmez. Kendi milletine ve kültürüne yabancılaşır hatta düşman olur. Bin yıl tarih yapmış ve tarih yazmış milletimize gerici, yobaz demeye başlar. 

Proje imam hatip lisesi müdürü arkadaşım, okulunun başarılı olduğunu; mezunlarının Boğaziçi, Koç, Galatasaray, Bilkent gibi üniversiteleri kazındıklarını yazmış.

İTÜ, Yıldız Teknik, İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Birunî, Üsküdar, Gebze Teknik, Sabahattin Zaim gibi Türkçe eğitim veren üniversiteleri anmamış.

Yabancı dille eğitim yapan üniversiteler; AYT, TYT’de derece yapanları mektupla davet ediyor, burs veriyor; başarı reklamı yapıyor. 

TÜRKÇE EĞİTİMİ SEÇENLERE BURS

KYK zaten üniversitelilere burs veriyor. YKS’de derece yapanlara Türkçe eğitim veren üniversiteleri tercih ettikleri takdirde yabancı dille eğitim yapan üniversitelerden daha fazla burs verebilir; böylece zeki ve çalışkan evlatlarımızın devşirilmesi önlenir. 

Osmanlı Devleti yüz senede cihan devleti oldu. Türkiye taklitçi eğitimle AB kapısında bekliyor.

Hızlı tren, İHA, SİHA, Kaan, Kızılelma, yüksek teknoloji ve uzay çalışmaları, TEKNOFEST için kendi dilimiz ve kültürümüzle düşünen Recep Tayyip Erdoğan, Selçuk Bayraktar, Prof. Temel Kotil, Prof. Mahmut Akşit’i bekledi. 

Yabancı dille eğitim alanlar, üç kuruş fazla kazanmak için yurt dışına gidiyor.

Taklit ederek kral değil, soytarı olursunuz, der Dr. Yusuf Kaplan.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

NİYE

O ZAMAN MİLLETİ NİYE ARAPLAŞTIRIYORSUN YILLARDIR BU DA YALNIŞ DEĞİLMİ 

GİBİ

BİLİM TEKNOLOJİ GELİŞTİREMİYORSAN DİLİNİDE ZORLA KABUL ETTİRİP EMPOZE EDEMEZSİN ZORLA DEVŞİRME YAPMAKTA Kİ GİBİ AHMAK
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23