• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ali Akben
Ali Akben
TÜM YAZILARI

Şehid Heniyye Türk mü?

04 Ağustos 2024
A


Ali Akben İletişim:

İsrail terör devleti nerede ise bir yıldır Gazze’de taş üstünde taş bırakmadı. Binlerce masum insanı acımasızca katletti ve halen de tüm hızı ile yakıp yıkmaya devam ediyor.

Amacı topyekûn imha.

Barış elçisi merhum Heniyye’nin büyük çabaları sonucu sağlanan ateşkesin ilanına kısa bir süre kala büyük şeytan ABD ve küçük piçi İsrailli haydutlar, Heniyye’yi İran’da şehid ederek bir taşla üç beş kuş vurduklarını sanadursunlar.

Perşembenin gelişi aslında çarşambadan belli oldu olmasına da insanlık bu kadar alçalmamalıydı. Bundan sonra gerçekten hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Amerika zaten kirli olan mazisinde hiçbir yeri temiz bırakmayacak kadar kirletti.

Amerika kongresinde saatlerce ayakta alkışlanan bir cani ve katil olan Netanyahu, alkış tufanının sarhoşluğu ile birkaç gün içerisinde hedef tahtasına koyduğu iki insanı yakın saatler içerisinde yok ederek hedefine ulaşacağını sanıyorsa ki, sanıyor bu bitişinin de başlangıcıdır.

Merhum Heniyye’nin şehadeti üzerinden sosyal medya mecralarında yapılan yorumlar gerçekten insanın içini bir kez daha acıtıyor.

Merhum Heniyye; mü’min, muvahhid ve barış sever bir Müslümandı. 

Bu yönünden korkan caniler onu şehid etmekle aslında arının kovanına çöp dürttüler.

İzzettin El Kassam’ı 1935 yılında şehid ederek Filistin direnişini yok edeceğine inanan eli kanlı caniler o günden bugüne yaşananlardan ders almamış olmalı ki, geçen günde nur yüzlü Heniyye’ye kıyarak hata üstüne hata yapmaya devam ediyorlar.

Hamas’ı şöyle ya da böyle yaftalarla kirletmeye çalışanlar aslında bu hareketin asıl amacını biliyorlar. Toprakları işgal edilmiş bir milletin bağrından çıkan Hamas’ı kuran İzzetin El Kassam’ın bir Osmanlı subayı olduğunu da biliyorlar.

Aslında meseleye buradan bakabilme erdemi gösterilebilse, son günlerde zalimler eliyle zirve yapan cinayetlerle ilgili tek yürek olur ve topyekûn demir gülle olduğumuzda salacağımız korku ile büyük ve küçük şeytanı ürkütebiliriz ama maalesef içimizdeki satılık kalemler ve piyonlardan dolayı bu şansımız şimdilik yok. 

Dünden beri sosyal medya mecralarına bakınca bu karamsarlığımın daha da arttığını söylemeliyim. 

Mavi vatanımızın güney komşusu Gazze yerle bir edilirken içimizden bazı angutların saçma sapan açıklamaları, aynı şekilde merhum Heniyye için ilan edilen bir günlük yası, İsrail ağzı ile yerenleri gördükçe doğrusu hayıflanıyorum.

Nur yüzlü merhum Heniyye bir röportajında kökenleri ile ilgili yaptığı açıklamada, Osmanlı torunu olduğunu ve atalarının yiğidin harman olduğu Yozgat ilinden Filistin’e göç ettiğinden bahsetmiş.

Bu bilgiyi doğrulamak için bazı röportajlarını izledim ama böyle bir açıklamasını görmedim. Fırsat buldukça tüm röportajlarını izlemeye devam edeceğim. Kökenlerinin Türk olduğu ile ilgili bir belgeye, bilgiye rastlarsam sizlerle  paylaşacağım.

Aslında Türk olmasına gerek yok. 

Mü’min ve muvahhid olması da yeterli. 

Her şeyden önce o bir insandı ve iyi bir Müslümandı.

İzlediğim röportajlarından edindiğim izlenim bu. 

Röportajlarında barış diyor, zulme boyun eğmem diyor. Topraklarımızı işgal edenlerle mücadele etmeye devam ederim diyor.

Gavurun yaptığı gibi; vurma, kırma yok etme, öldürme, işgal etme gibi gayrı insani bir kişiliğinin olmaması aslında büyük bir onurdu onun için.

Zalimlerin amacı bağcı dövmek olunca, hümanist olmanın maalesef kıymeti harbiyesi olmuyor.

Büyük şeytan ve piçine göre işgal altındaki topraklarda hakkını arayan herkes terörist. Bu canilere göre sade Gazze değil tüm Filistin halkı terörist ve yok edilmeli.

Daha önce bir makalemde Filistin izlenimlerimi yazmış ve El Halil’de Haremi İbrahim Camii’ni ziyaretim sırasında bizzat yaşadıklarımı arz etmiştim.

Cami çıkışında azman İsrail askerleri bizlerin gözü önünde iki Filistinli genci anadan üryan soyarak, işkence yaptılar ve çocukların en küçük direnmelerinde de mermileri namluya vererek, korku dolu anların yaşanmasına sebep oldular.

Bu bizim ziyaret grubunun gördüğü küçük mü küçük işkenceyi her gün her saat tüm Filistin’de yaşayan, mazlum, kimliği ve kişiliği yok edilmiş masum insanların canlarından başka verecekleri bir şey bırakılmayınca canları pahasına memleketlerini savunma hakkını da gasp etmek nereye kadar sorusunu sorduruyor.

Hamas bir halk hareketidir. 

İçimizden birileri kraldan çok kralcı kesilip, eli kanlı caninin safında yer alsa da çok şükür büyük çoğunluk olanın bitenin farkında. 

Sosyal medyada köpürtülen yalanlara karnı tok. 

Kimin eli kimin cebinde bunun da farkında.

Gazze’nin niçin kırmızı çizgimiz olduğunu, mavi vatanın ne demek olduğunu hatta İnstagramın hangi amaçla kullanımının durdurulduğunun bile farkında.

Uyuyan gafillere iyi uykular diyorum. Oyunda oynaşta olanlara iyi eğlenceler diyorum. Devletimiz milleti ile tüm gavurların korkulu rüyası olmaya devam ettiği sürece, İnstagram da yola gelir, X de Facebook da.

Yeter ki bölünüp parçalanıp dağılmayalım. Demir gülleler olup tüm zalim canavarların dişlerini kırmaya devam edelim.

Bu haftalık da bu kadar.

Kalın sağlıcakla.

Rabbim şehid İsmail Heniyye’ye rahmetiyle muamele eylesin. Cennette cem eylesin ve onun mücadele ruhundan ümmete ve insanlığa sıratı müstakim nasip eylesin.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mustafa

Ailemizin doktoru Ali bey abi Yazını gece kalktım sırf okumak için. Yine harika bir yazı. Eline emeğine yüreğine gönlüne sağlık çok güzel olmuş teşekkür ederiz Allah sana güç kuvvet versin Ali abi

Hacı bey

Merak etme hacı, bundan öncekiler de olduğu gibi bu suikastta birkaç ay sonra unutulur gider. Müslümanlar çok çabuk unutuyorlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23