• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Akif Bedir
Akif Bedir
Akif Bedir
TÜM YAZILARI

Erdoğan’ın ikinci golü

23 Kasım 2022
A


Akif Bedir İletişim: [email protected]

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İP Genel Başkanı Meral Akşener’e “milli ve yerli bir duruş” sergileyip konumunu yeniden gözden geçirerek 6’lı masayı terk etmesi çağrısı PKK’ya inlerinde indirilen darbelerle gündemden düştü. 

Reddedeceğini bildiği halde Akşener’e dönüşüm çağrısı yapması zillet cephesi tarafından Erdoğan’ın kazanamayacağını gördüğü için bir çırpınışı olarak yorumlandı.

Erdoğan yaptığı hamlede birkaç adım sonrasını düşünen tecrübeli bir siyasetçidir. Bunun bir siyasi manevra olduğunu anlamak için deha olmaya gerek yoktur.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun başörtüsü çıkışına anayasaya ekleyelim hamlesini oynamış ve golünü atmıştı.

Bu çağrı milliyetçi muhafazakâr küskünlerin Akşener’in gerçek yüzünü görmesi için atılan bir adım, İP’i zillete mahkûm etme hamlesiydi.

Bu çağrı ile CHP ile İP’li siyasilerin medya üzerinden birbirlerine saldırıları, İP’lilerin “masadan kalkarız” restiyle çatırdayan masanın kucağına Erdoğan’ın koyduğu bomba oldu.

Bu çağrı ile Akşener’in ittifak içindeki pazarlık payını, manevra alanlarını yok edip, ittifaka mahkûmiyetini perçinledi

Bu çağrı Akşener’in milli ve yerli bir duruş sergileme gücünün olmadığını ya da olamayacağını milli ve yerli gibi kavramlardan rahatsız olacağını gösterdi. 

Bu çağrıya verilen cevap gösterdi ki, Akşener rızasıyla, ideolojisiyle, hırsıyla, kiniyle, planlarıyla o masada. Kendi isteği ile terör yandaşları, destekçileri ile ortaklık yapıyor. 

Bu çağrı ayrılmaya niyetleri olsa bile büyük patronları ABD’nin, içerideki amirleri FETÖ’nün buna izin vermeyeceğini, yakalarına yapışacağının bir teyidi oldu. 

Bu çağrı KHK’lılar üzerinden FETÖ’ye, HDP üzerinden PKK’ya can suyu vermeyi vadeden altılı masanın Erdoğan düşmanlığından başka bir hedefi, bir planı ve bir misyonunun olmadığını yeniden perçinledi. 

Bu çağrı İP’in kurucularından biri olan Ümit Özdağ’ın ifşalarıyla netleşen Akşener’in FETÖ’nün üst aklı, ABD’nin istihbarat aparatı olan Enver Altaylı tarafından başkanlık koltuğuna oturtuluşunun kanıtı oldu.

Bu çağrıya en büyük ve anlamlı desteği altılı masanın büyük ortağı CHP milletvekili Aslı Baykal partisinden istifa ederek verdi.  

Baykal, Twitter üzerinden “Türkiye siyasal haritası artık sağ-sol, laik-dindar, Türk-Kürt, Alevi-Sünni diye ayrışmıyor. Türkiye siyasal haritası artık milli ve gayrı millî olarak ayrışıyor” ifadelerini paylaştı.

Devamında da Baykal, “Ben elbette milli saftayım. Önümüzdeki günlerde solcu, laik, Alevi ve Kürtlerin çoğunluğunun da milli saflarda olduğu ortaya çıkacaktır. Türkiye’yi seviyor, devletine güveniyor, halkını kimlik ayırmadan seviyorum” dedi.

Bu açıklamaları ile Baykal, aslında altısı görünen ikisi gizli (HDP/FETÖ) benzeşmeyenden oluşan zillet cephesinin gayrı milli bir cephe olduğunu, bunları bir arada tutan şeyin Erdoğan karşıtlığı olduğunu da haykırıyordu.

Bu açıklamaları ile Baykal, zillet ittifakının yalanla, iftirayla, çarpıtmayla kendi ülkesinin çıkarlarına ihanetle kendi milletinin hayallerini baltalamakla uğraştığını beyan ediyordu.

Zaten Akşener, ağzını da bozarak “Milletimizin geleceğinin heba edildiği bir kumar masasında hiç olmadık, bundan sonra da olmayacağız” derken Erdoğan’ın temennisinin kimyasını fena bozduğunu, ruh halinin fenalaştığını da deklare ediyordu. 

Son dönemde Rusya-Ukrayna Savaşı’nda bütün dünyayı rahatlatan denge adımları, barış için üstlenilen rol, enerji ve gıda krizlerinde, göç sorununda çözüme yönelik hamleler Türkiye’yi kilit bir ülke konumuna, kendisini dünya lideri konumuna taşıyan Erdoğan, Akşener’e yaptığı bu çağrıyla zillet bileşenlerine ikinci golünü attı.

Altı aydan beri konuşuyorlar, fotoğraf çektiriyorlar, çay, kahve içiyorlar. Milletin derdiyle dertlenmek yerine altın gününe devam ediyorlar. 

Sonunda ortada bir tane somut proje var mı? Şu ekonomik krizden çıkış yolu için bir kaynak paket var mı? Kocaman bir HAYIR…

ABD’de hamburger yemek, İngiltere’de çetelerden borç para dilenmekten başka bir icraat var mı? YOK…

Bunları geçtim bir cumhurbaşkanı adayı dahi ortaya koyabildiler mi? HAYIR…

İP’liler “Kılıçdaroğlu ile kazanamayız” diye inlerken, CHP’liler “HDP’siz kazanamayız” cevabıyla HDP’yi altılı masaya eklemek istiyor. Kendini yönetemeyen, birbirini yemek için fırsat kollayan bu basiretsiz, kifayetsiz muhterislerden bu ülkeye hiçbir fayda gelmez. Bu böyle biline…

Eski CIA mensubu Graham Fuller, Türkiye›nin yeni rolüyle ilgili düşüncelerini “Türkiye’nin, bir Avrupa gücü, bir Balkan gücü, bir Akdeniz gücü, bir Ortadoğu gücü, bir Kuzey Afrika ve hatta belli ölçülerde bir Afrika gücü, bir Kafkas gücü, bir Orta Asya gücü, bir Avrasya gücü ve özellikle de Müslüman bir güç olarak kabul edilmesi gerekiyor” sadece düşünün…

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

alperen

Vay be reis ne yaparsa keramet vardır..Efsane lider..Enflasyonun vahim dereceye gelmesi,TL nin pul olması ve dahi 400 küsür milyar dolar dış borç,dağlar gibi cari açık hepsinde bi keramet var ki göreceksiniz..

Asaf

Yahu kardeşim benim bildiğim maçte kale yerinde durur şut nereye çekilirse kale anında oraya taşınmaz.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23