• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Malazgirt, Ahlat, Kubbet- ül İslam! 85 milyon tek yüreğiz..!

27 Ağustos 2024
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

“Ayyıldızlı bayrağımızın altında bir, beraber ve tek yüreğiz..!”

KUBBETÜL İSLAM VURGUSU!

Malazgirt Zaferi’nin 953. yılı kutlama törenleri Bitlis’in Ahlat ilçesindeki Millet Bahçesi’ndeki program, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı! 

Erdoğan, ata yurdu Belh ve Buhara ile birlikte Kubbet-ül İslam unvanına sahip 3. belde olan Ahlat’ta bulunmanın bahtiyarlığını dile getirdi! 

Ahlat ilk okun atıldığı, ilk ocağın tüttüğü, ilk otağın kurulduğu ilk topraklardandır ..!

Erdoğan:

Ecdadın konakladığı, nefeslendiği, zamanını doğru okuduğu Ahlat, bin yıl öncesinden bugüne kurulan bir iman, kültür ve medeniyet köprüsüdür. Burası, Anadolu’daki tarihimizin yapılmasında ve yazılmasında daima pergelin sabit noktası olmuş konumuyla ve kimliğiyle iftihar duyduğumuz bir şehirdir. Ahlat’ta bin yıldır atan nabız, milletimizin ve devletimizin nabzıdır. Bin yıldır bu topraklarda tüten ocak, devletimizin ve milletimizin ocağıdır. Bin yıldır bu toprakların sanat eserine dönüştürerek taşa, toprağa işlediği hafıza, devletimizin ve milletimizin hafızasıdır. 

AHLAT’IN KIYMETİNİ GÜN YÜZÜNE BİZ ÇIKARDIK .!

Erdoğan; “Ahlat’ın kıymetini bilmek, Anadolu’daki varlığımızın, medeniyetimizin, kültürümüzün, bizi bir kimlik sahibi kılan değerlerin değerini bilmektir. Her biri dünya yazı sanatının taş işçiliğinin, mezar mimarisinin şaheseri olan Ahlat eserleri hüdayinabit olarak yerden bitmemiş, bizim daha önceki medeniyet birikimimizin semeresi olarak tezahür etmiştir” dedi.

“GELECEĞİ TEMSİL EDEN ABİDELER”

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“…Türkiye, sadece mevcut nüfusundan ibaret değildir. Türkiye’nin nüfus varlığı, sayılamayacak, ölçülemeyecek, istatistikle ifade edilemeyecek kadar büyüktür, geniştir, güçlüdür. Bünyesinde milletimizin başka coğrafyalardaki hayatlarının remizlerini ve manalarını da mücessem hale getiren Ahlat, Malazgirt’te birlikte muazzam bir coğrafyada fetih ve medeniyet rüzgarı estirmiştir. Toynaklarından kıvılcımlar çıkararak Batı’ya doğru koşan atlar, binlerce yıllık değerlerimizi Doğu’dan Batı’ya taşıyan rüzgâr kanatlı atlardır. Ay yıldızlı bayrağımızı dalgalandıran asıl rüzgâr, o rüzgârdır. Ahlat, fetihler ve Fatih’ler doğuran, başkentler doğuran, fiziki varlığından daha büyük görevler, manalar ihtiva eden şehirler anası bir şehirdir. 8 bin 200 ecdat mezarıyla Ahlat, bize kim olduğumuzu, nereden gelip nereye gittiğimizi de hatırlatır. İnşallah sonsuza kadar ayakta kalacaktır.” 

VATANIMIZA YÖNELİK SENARYOLARI YIRTIP ATARAK YOLUMUZA DEVAM EDİYORUZ!

“Şunun bilinmesini isterim, bizler bu toprakların emanetçisi değil, asıl sahipleriyiz. Bu toprakların altında da üstünde de biz varız. Her karışında bir şehit yatan Anadolu, bizim öz yurdumuzdur. Buradaki varlığımızı hala hazmedemeyenleri, hala ham hayaller peşinde koşanları bekleyen büyük bir bozgundur, yıkımdır, ağır bir mağlubiyettir. Ne yaptılarsa bir türlü muvaffak olamadılar.”

85 MİLYON BERABER TEK YÜREĞİZ!

“Bin yılın yol arkadaşları, dava arkadaşları, mücadele ve kader arkadaşları olarak şimdi de istikbale yürüyoruz. Herkes şunu bilsin, anlasın, mıh gibi adeta hafızasına rap eylesin, ay yıldızlı al bayrağın gölgesinde 85 milyon biriz, beraberiz, tek yüreğiz. Türk, Kürt, Arap, Zaza, Laz, Çerkez hepimiz bu topraklar üzerinde biriz, beraberiz, kardeşiz. Sünni, Alevi bu topraklar üzerinde biriz, beraberiz, kardeşiz. Biz hep birlikte Türkiye’yiz. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, daim eylesin diyorum.” 

AHLAT’TA DEVLET BAHÇELİ’NİN İKAMETİNİ ZİYARET!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile beraberindekiler daha sonra alanda kurulan Han Otağı’na geçti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra Ahlat’taki Devlet Bahçeli’nin ikametini ziyaret etti!

Anadolu’nun ilk toprakları Ahlat’ta ilk Bakanlar Kurulu toplantısı!

Gece yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında “Anadolu’daki son Türk devletinin mührünün pekiştirilmesi ve Türk dünyasının birliği” emanetinin kutsallığı yanında “Türklerin 85 milyonluk Türkiye’den ibaret olmadığı, dünyanın her yerinde soydaşlarımızla birlik beraberlik içinde tek yürek olduğumuz” mesajının da verilmesi önemliydi!

MUKADDES BÜTÜN TÜRK TOPRAKLARI EMANETİMİZ, KIZILELMA HEDEFİMİZDİR!

Güneşin doğduğu topraklardan batının karanlığını aydınlatmak üzere gelen oğuz atalarımızın, Anadolu irfanının şehit kanlarıyla bize vatan bıraktığı Anadolu’yu Misak-ı Milli sınırları ve Türklerin atalarının ayak izinin değdiği fethedilmiş bütün toprakları vatan yapmak ve muhafaza etmek bu milletin necip torunları olarak bizlerin boynumuzun borcudur..!

Malazgirt Zaferi vatan hainlerine ibret olsun!

İçimizdeki ve dışımızdaki vatan hainlerinin bu hedefimizi engellemelerine dün tarih sayfalarında kayıtlı olan pek çok zaferimiz gibi bugün de yarın da asla müsaade etmeyecek Kızılelma hedefimize doğru azimle yürüyeceğiz!

Zafer, yarın olmasa da gerçek muttakiler için çok yakındır!

Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum..!

Emanetleri emanetimizdir.. !

Vesselam.

WhatsApp Bilgi ve ihbar hattı: 0530 200 00 96

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mıuhammed

Türklerin ayak değdiği her yeri geri almak mı? Arabistan ve Yunanistanı işgal mi edeceğiz?

Ayhan

85 milyon tek yürek lafını bırakın artık öyle bir şey yok içimizde bu vatana düşman çok hayinler var birde yüze 99 müslüman ülke demeyin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23