• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Her şeyi Allah’tan istemek!!!

06 Eylül 2024
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

 

Değerli takipçilerim; bu hafta da size cuma gününün manevi atmosferi altında; kitleleri uyutma psikolojisi içinde suni gündemlerle birilerinin kuyuya attığı taşı çıkarmak yerine ilahi Kelâm’dan ve O’nun resulünden günümüzle ilgili kıssadan hisse Kur’an ve sünnetullahla hemhal olmaya ve tebliğimizi yapmaya çalışacağız..!

Biz inanıyoruz ve iman etmişiz ki; 

Rızkı, mevkii, makamı, malı, evladı, cennetteki köşkleri, dünyevi ve uhrevi saadeti amellerimize ve niyetlerimize göre bize Allah (c.c) verecektir! 

Ey insanlar sizi huzurumuza yaklaştıracak olan, mallarınız ve evlatlarınız değildir. Size kendi inancınız ve yaptığınız güzel işlere göre mükâfat ve ceza vardır.

İşte, güzel bir inançla yaptığınız güzel işler karşılığında, cennetin köşkleri içerisinde mutluluk ve emniyet içinde olacaksınız, Kur’an’ı yalanlamak ve onu inkar etmek için yarış edenler huzurumuza büyük azap içinde getirileceklerdir. De ki; Allah kullarından dilediği kimseye rızkı genişletir, dilerse daraltır, her neyi hayır için harcarsanız, O harcadığınızın yerine daha fazlasını verir. O rızık verenlerin en hayırlısıdır. (Sebe 37/39)

Bediüzzaman risalelerinde; bu konuyla ilgili

“ALLAH birdir. Başka şeylere müracaat edip yorulma. Onlara tenezzül edip mihnet çekme. Onlara temellûk edip boyun eğme. Onların arkasına düşüp zahmet çekme. Onlardan korkup titreme. İsteyeceksen Allah’tan iste” diyerek Bediüzzaman da Risale-i Nur’da talebelerini uyarmıştır..!

DAVASIZ MÜSLÜMANLAR!

Şairin dediği gibi ahir zaman alametlerinin pek çoğunu zuhur ettiği bu zamanda bizler de diyoruz ki: 

Sözü mümin, özü şeytandan usandım

Dili mümin, kalbi şeytandan usandım

Herkesin kahrı çekilir amma, ben davasız Müslümandan usandım. (Mirze Elekber Sâbir)

Cehaletle kıyasıya alay eden, Türk milletinin çağın ilerisinde bir zihniyete kavuşmasını dileyen, ancak Anadolu’da pek tanınmayan büyük bir Azeri hiciv şairi vardır: 

Türk dünyasının en önemli şairlerinden biri olan 1862 yılında doğan Mirze Elekber Sâbir; Aşkabat, Buhara, Semerkand, Merv, Horasan şehirlerinde Türk dilini ve sanatını anlatmakla hayatını geçirir!

Osmanlı’nın son dönemlerini misakı milli sınırları içindeki Azerbaycan ve Kafkasya Batum bölgesinde yaşayarak geçirir!

Din adına Osmanlı’nın son dönemlerinde yıkılışına da vesile olan olayları yaşayarak görür..!

Benim de 1993-2008 yıllarında Kafkasya bölgesindeki resmi görevlerimde o yıllarda halen yaşanan gerçeklerdir!

Hophopnâme!

Mirza Alekber Sabir’in sağlığında devlet adamları tarafından eleştirilerinden dolayı hiçbir kitabı basılmaz. 

Ölümünden sonra 1912 yılında birçok Azerbaycan aydınlarının müşterek çabalarıyla “Hophopnâme” adlı kitabı basılır. Bu eseri, Prof. Dr. A. Mecit Doğru tarafından Türkiye Türkçesi’yle yayımlanır. (“Hophopnâme”, Nadir Kitap, 1975)

100 YIL ÖNCE DE ORTA DOĞU VE KAFKASLAR’DAKİ MÜSLÜMANLAR BAŞSIZ VE ÇARESİZDİLER!

Azerî şair Mirza Ali Ekber Sâbir’e “Harda Müselman görirem, korharam” şiirinde kendini bugün de maalesef İslam dünyasında yaşadığımız gerçeklerle insanları İslam’dan korkutanları hicveder!

İSLAM SEVGİ VE BARIŞ DİNİDİR! KİN VE NEFRET TOHUMU EKENLERİN DİNİ DEĞİLDİR!

Tüm bu saydığım haksız, hukuksuz, gayri İslami davranışlara karşı sessiz ve tepkisiz kalan, seyreden; yıllardır topluma, gerçek İslam’ın mesajı olan insanlar arasındaki ‘’sevgi’’ ve ‘’barış’’ söylemi yerine ‘’kin’’ ve ‘’nefret’’ tohumu eken! Dünyada, Türk soydaşlarımız ve mazlum Müslümanlara, dünya insanlığının gözü önünde sessiz kalan ve bütün Müslüman devletlerinin liderlerine, suskunluğu karşısında Kudüs’te yapılanlara bile gözlerini kulaklarına tıkayıp vicdanlarına söz geçiremeyen, haksızlık karşısında susan, kınamaktan öteye gidemeyen Müslüman kardeşini yalnız bırakan dilsiz şeytan olan sözde Müslümanlaradır!

Korkirem-korkuyorum şiiri:

Ay balam-

Tek başıma çıkirem ben dağlara…!

Yangını volkan görirem, cin görirem, can görirem

Mezarda hortlak görirem

Bin türlü tufan görirem, 

Kükremiş aslan görirem, kan yiyen sırtlan görirem

Gullü bir yaban [gulyabani] görirem korkmirem

Korkmirem bala korkmirem..!

Ay balam

Bu korkmamazlığım ile vallahi

Bala, billahi bala, tillahi..!

Bala harda bir softa görirem,

Harda bir yobaz görirem, harda bir bağnaz görirem,

Harda bir molla görirem,

Dalkavuk fikirlerinden, riyakâr zikirlerinden korkirem,

Korkirem, Bala-evlat korkirem-korkuyorum..! 

Biz de Bediüzzaman’ın dediği gibi diyoruz:

Ben Kur’an’ın mücevherat dükkanının bir biçare delalıyım!

BİZİM VAZİFEMİZ TEBLİĞ ETMEK!

TAHKİKİ İMAN SAHİPLERİ KURTULACAK!

Allah (c.c) bu zamanda sapkınlıkta, azgınlıkta ve suiistimal yollarına sapan Müslümanları dalaletten kurtarsın!

Her gün onlarca defa Fatiha Suresi dilimizde söyleyip kalbimizde tasdik ettiğimiz gibi bizi tahkiki iman sahipleriyle beraber haşreylesin! 

“Bizi dosdoğru yola ilet; nimetine erdirdiklerinin yoluna; gazaba uğramışların yoluna da, doğrudan sapmışların yoluna da değil.” (Fatiha, 1/6-7)

İlahi; Sen hakiki müttakileri,

Resul-i Ekremin (A.S.M) hürmetine, bizi onun şefaatine mazhar ve Sünnetinin ittibaına muvaffak ve dâr-ı saadette onun âlü Ashabına komşu, bu mübarek Cumamız da cem olmamıza vesile eyle! Âmîn!

WhatsApp bilgi ve ihbar hattı: 0530 200 00 96

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Din adami

Evet İslam hoşgörü dinidir.

Nedim

İslâm adına yapılan söylenen ve inanılan ne varsa Kur'an'a sünnete ve bu iki kaynağın sahih meşru anlamı olan sahabe icmaina uymak zorunluluğu vardır.Ehlusunne diye bilinen ondort asırdır kabul edilen itikadı yolu konu itikad olduğundan mota mot peygamber ve ashab gibi olanlar dinlerini Kuran'dan sünnetten ve icmadan fıkhi amelî konuları ise bütün müslümanlari ilgilendiren helal haram konularında kıyası FUKAHA yani Cumhur a dayandırma zorunluluğu da vardır.Hem küfür şirk helal haram kâfir müslüman vb akaid konularında peygamber ve ashab gibi olmalıdır.Alimler nasslari Kur'an i sünneti ve icma yi sahabeler nasıl anlamış yaşamış inanmişsa o şart olduğunu aksi bir durum da sonradan çıkan haricî Şiî vahdeti vucudcu sufiler filozoflar mutezile murcie vb bidat ehlinin Kur'an sünnet ve icma anlayışları kabul edilemez.zaten sahabeden müslümanlardan farklı anladıkları için ayrıldılar.Gunumuzde de Kur'an'ı sünneti sahabe icmaini kıyası FUKAHA yi meşru olmayan şekilde anlaranlar in anlamadıkları bu işte.. böyle yaparak ehlisunne itikadı ndan usulünde ayrılır.ehlusunne iddiası taşısa bile Nisa 115 te buyrulan peygamber ve ashab yolundan itikadından ayrılanların cehenneme gireceği bildirilmiştir.İslam adına her söylenen inanılan yapılan doğru olduğu anlamına gelmez.Osmanli sonrası İslam dünyasında bir plan dahilinde yapılan bu.Yani nasslari İslami peygamber ve ashab gibi anlamamak..Onun için formül nisa 115 ve onun tefsiri olan 73 fırka rivayetleridir.ve Maide 3 te de peygamber sav daha hayattayken dinin tamamlandığı ne eksiltme ne de artırma kabul edilmeyeceği de kayıt altına alınmıştır.İslam adına Sevab maksatlı olan herşey peygamber ve ashab gibi olmak zorunluluğu bundandır.Anti virüs programı gibi bir durum vardır.islam adına söylenen yapılan inanılan herşey peygamber ve ashab gibi ise hem subuten hemde delaleten kati bir şekilde ortaya konmalıdır.konamiyorsa o sapkınlıktir.antivirus programı gibi yakalar
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23