• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Maranki
Ahmet Maranki
Stratrajik Oyunlar
TÜM YAZILARI

Batıdan doğuya; Karadeniz’den gerçek haberler -3

04 Ağustos 2023
A


Ahmet Maranki İletişim: [email protected]

 

Türkiye haritasında her türlü afetler oluştuğunda yörenin ismini ve bitkinin resmini televizyonda veya kitapta gören biri gibi değil yerinde gören, dertli aynı zamanda da Türkiye’de milletimizin taleplerine, dertlerine de çözüm önerilerimizi bugün sizlerle paylaşarak başta Cumhur İttifakı ve siyasi parti yetkililerine ithaf ediyorum..!

Batı Karadeniz’de sel felaketlerini önlemenin başka bir yolu ve ihtimali yok mu!

Her yağmur yağdığında aynı manzara ile karşılaşıp, aynı haberleri yapıp, gidenlerimize rahmet, kalanlarımıza şifa dileyip yolumuza devam mı edeceğiz!

Sel, taşkın, orman yangınları öngörülebilir ve önlenebilir afetlerdir!. 

Yeter ki siyasi kaygılardan uzak, kanunlar dairesinde hareket ederek araziyi, coğrafyayı ve bilimi takip ederek felaketler önlenebilir, tedbirler alınarak asgari zararla kurtulunabilir!

Su düştüğü yerde kontrol altına alınmalıdır.!

Suyu toprağa düştüğü yerde kontrol altına alamazsak, belki de son yüzyılımızın en kıymetli varlığı suyu “yerinde ve zamanında israf etmeden kullanmayı” başaramazsak, insanımızın irfanında “rahmet” olarak ifade edilen yağışlar karşımıza “afet olarak” çıkar. 

Orman yangınlarını önlemek!

Ormanlarda önceden gerekli hazırlıkları yapıp, tedbirleri alıp, tekniğine uygun şekilde seyreltmez ve yönetemezsek, hâlâ bütün dünyada geniş yapraklı fayda nazariyesi yüksek ağaç ve bitki örtüsü desteklemesi yapılırken ülkemizde yangın sonrasında bile her ne akıl ver sebeple dikilen iğne yapraklı ağaçlar dikimi sürdüğü sürece ne yaparsak yapalım yangınları kolay kolay söndüremeyiz. Yangınlardan da kesinlikle kurtulamayız.!

Çok tecrübeli ve duayen orman ve endüstri mühendisi meslektaşlarımızdan acilen göreve çağrılıp istifade edilmelidir!

Ehl-i işleri ehliyetli adamlara getirmek lazım!

Son söz- pratik bir öneri Karadeniz yaylalarında belirli yüksekliklerde derelerin kaynak noktalarında ve düzlüklerinde ekosisteme uygun GÖLET yapsak, hem suyu havzanın başında akışa geçmeden tutarız, hem yer altı sularını destekleriz. Hem de kuraklık yönünden bölgeden geçen insanlara su erişim kolaylığı sağlayarak hem yaylalardaki hayvancılığı ve biyolojik çeşitliliği geliştirir, AİLE ZİRAATİ ile göçü önler, Anadolu topraklarına ve insanların ata topraklarına sahip çıkmasına vesile oluruz..!

AFAD ve hazırladığı raporlar dikkate alınmalı acilen sonuçlandırılmalıdır!

Batı Karadeniz’deki sel hadisesinde mevcut yetkililer gelinen noktada maalesef yetersiz kalmıştır..!

Karadeniz’de pek çok ilde başta Rize olmak üzere milletvekili sayısı düşmüş genelde Cumhur İttifakı desteklenmiş ise de sonuç olarak:

Cumhur İttifakı Hükümetine destek olunmasını rağmen gelinen noktada büyük bir huzursuzluğun ve mahalli idareler seçimlerinde aynı duygu ve düşünce de olmayanların çokluğunu gördüm..!”

Bilhassa illerinde idarei maslahattan, başka bir iş yapmayan, uygun gördüğü önemli insanların kaynanalarının düğünlerine, cenazelerine katılan valiler, belediye başkanları, milletvekilleri ve ilgili devlet yöneticilerinin maalesef halktan giderek koptukları ve seçim sürecinde de tamamen siyasetin kontrolü altında “Katırları ürkütmeden, birilerinin ayağına dolaşmadan, hakkın hatırından ziyade güçlünün ve ikbal vaad edenlerin hatırına önde tutan.. Vs

İdareyi maslahatçıların gelinen noktada “idareyi tamamen siyasete bırakıp, maslahata devam ettikleri gerçeği; okuma yazması olmayanlar oy sahibi bireyler tarafından dahi” teyit edilmiştir.!

Türkiye’deki Anadolu irfanının aklı!

Cumhur İttifakını destekleyerek iktidara getirdiği ve seçtiği “Sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve bilhassa bugüne kadar başarılı valilikleri ile de yakından takip ettiğimiz İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya ve diğer bakanlıkların bakan yardımcılarının atandığı kadrolarına kurmaya çalıştığı bir dönemde mutlaka kaydıyla talepleri vardır ..!

İçişleri Bakanlığında son yapılan isabetli emniyet atamaları yanında, valiler, kaymakamlar, Cumhur İttifakının ve bilhassa hükümet olan Ak Parti’nin içindeki kara lekeleri, çürük yumurtaları ve ikinci Türkiye 100 yılının önünde engel teşkil edebilecek karanlık işler çeviren menfaat şebekelerini ve çakıl taşlarını tespit edilerek mutlaka temizlemesi de zorunludur, katidir, elzemdir..!

Partisinin adayı yaptığı -belki de kendi ailesinin bile oy atmadığı- vatandaşına hizmet için seçilen, başkanlar, belediye meclislerinde kurdukları menfaat çeteleri ile uygulamaları ve baskıyla vatandaşı sindirerek malına haksız el koyanlardan, devletin valisini ve resmi makamların yazılarını hiçe sayarak vatandaşın onlarca dilekçeleri ve müracaatına rağmen hiçbir hizmet üretmeyenlerden, vatandaşın hakkını gasp eden ve bunlara karşı da sessiz kalan başta siyasetin il başkanları, milletvekillerinden ve bunları partilerin genel merkezlerinde destekleyenlerden, işadamı görünümlü menfaat çeteleri tespit edilerek partilerden uzaklaştırılarak hesabı hukuk karşısında sorulmalıdır!

Yoksa millet bu ekonomik zamlardan sonra bir de gördüğü bu zulümlerin devamı halinde “kurt bu kışıda geçirir ama yediği ayazı unutmaz”..

Bu ayazın hesabını mart seçimlerinde mutlaka sorar, sormalıdır!

Bundan sonraki yazılarımızda sizlerden gelen siyasi partilerin ve devlet kurumlarındaki talepleriniz ve yolsuzluklarla ilgili konuları belgeleri ile dile getirmeye devam edeceğiz!

Not:

1-4 Ağustos Cuma günü (saat 17:30’da) Kastamonu Abana ilçesinde, (6 Ağustos Pazar günü saat 18:00’de Isparta’daki konferansımıza davetlisiniz..!)

2-Başta Adalet Bakanımız Yılmaz Tunç ve Adalet Bakanlığında yapılan ve Türkiye’nin hukuk devletine ve adalet anlayışına katkı yapacak, HSYK genel sekreterliğine atanan 40 yıllık devlet memuriyeti hayatımda beraberliklerimizde çok başarılı olarak görev yaptığına şahitlik edebileceğimiz devlet adamı Atilla Özdemir başkanıma yeni görevinde başarılar diliyorum!

WhatsApp bilgi ve ihbar hattımız: 

(0530 200 00 96)

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ERZINCANLI.

Allah sizden razi olsun.Müsbet hareket ediyorsunuz.Hocam cok haklisiniz.Sizin hakli uyarilarinizi ve ne yapilmasi gerektigini yazmanizi yanlis anlayan veya fitne cikarmak isteyen art niyetli okuyucu olabilir.Sizi taniyanlar bilir ki; Siz bir Nur Talebesiniz ve insaf sahipleri bilir ki; RISALEI NUR TALEBELERINDEN BU VATANA ZARAR GELMEZ. ALLAH YAR VE YARDIMCINIZ OLSUN.

fatsa

yazar sanırım ya arap yada Anadolu daki dövme örneklerinin M.Ö 2000 li yıllara kadar dayandıgından hatta Hun Türkleri'inde dövmenin çok yaygın oldugundan bi haber.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23