• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Fransa’da Filistin’i unutmayan sporcularımız ve ‘Yol Haritamız Kur’an’

13 Eylül 2024
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

 

Fransa’da düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nın hemen ardından yine bu ülkede 2024 Paris Olimpiyatları yapıldı. Her spor organizasyonları gibi başladı ve bitti. ‘Verilmesi’ ve ‘alınması’ gereken mesajlar ne? Tüm bu sorulara cevap ararken, bir yandan da gerçekleri görme, sporun ‘uyutma’ değil ‘uyandırma’ boyutuyla ele almanın önemi ortaya çıkıyor! Şeytanın ‘tetikte’ olmakla kalmayıp, dört bir tarafımızı sardığı bir günümüzde, bir Müslüman için ‘dikkatli olmasının gerekliliği, önem taşıyacak.  Olimpiyatların tarihinde İslam ülkesine, Türkiye’ye verilmeyişi (İBB’nin mevcut başkanı Ekrem İmamoğlu bu işe el attı ise, oyunların ülkemize verilmeyişinde hayır aramak gerek), spor vasıtasıyla ırkçı ve cinsiyetsizliği ön plana çıkan Fransa gibi bir ülkede üst üste uluslararası spor organizasyonların yapılması, elbette ki tesadüf olamaz!.. 

Spor Organizasyonlarından geri kalmayıp katılım sağlıyorsak, kamuoyuna mal olmuş, örnek gösterilecek sporcularımız aracılığıyla bunu ‘fırsata’ çevirmekte yarar sağlanabilir. Toplumun yakından tanıdığı sporcular bir yandan sportif başarılara imza atarken, diğer yandan vicdanlarına kulak vererek, insanlığın sesi olabiliyorlar…

ÜST ÜSTE OLİMPİYAT ŞAMPİYONLUĞU 

GAZZE’DEKİ ÇOCUKLARA ARMAĞAN… 

2024 Paris Olimpiyatları ve Paralimpik Oyunlarında sesi yükselen, üst üste şampiyon olan Golbol Takımımız, İsrail’in Filistin’deki soykırımı/katliamını unutmadı. Görme Engelliler Federasyonu Başkanı Ayhan Yıldırım duygularını  “Çok şükür nasip oldu, İsrail’i ezici bir şekilde mağlup ettik. Biz Filistinli kardeşlerimize Gazzeli kardeşlerimize ülke olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak armağan ediyoruz. Ülkemize hayırlı uğurlu olsun” dile getirirken,Golbol milli takım sporcusu Sevda Altunoluk ise duygularını “Dalgalanan al bayrağımızı yere indiremezdik. 3’nü kez bayrağımız göklerde dalgalandırdık. İsrail’i yenmemiz bizim için daha iyi oldu. Biz Türk milli takımı olarak İsrail’e karşı ayrı motive ile oynuyoruz. O yüzden onları yenip, Gazze’deki çocuklarımıza, şehitlerime, Müslüman kardeşlerimize armağan etmiştik” şeklinde ifade etti…

“ZALİM İSRAİL’İ ÇİMLERE GÖMDÜK”

Ampute Milli takımımız,  Fransa’da düzenlenen Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası’nda üst üste üçüncü kez Avrupa Şampiyonası olan Ampute Milli Takımın teknik direktörü İsmail Temiz’de, mazlum ve mağdur Filistinlilerin sesi oldu; “İsrail maçıyla başladık, bizim için manevi anlamda önemli bir rakipti. Fikstür çekiminde ‘İnşallah bizim grubumuza düşer’ dedik, öyle de oldu. İsrail’in yaptığı mezalimden dolayı maça çok iyi hazırlandık. Bu soykırıma cevabı sahada verdik. Zalim İsrail’i çimlere gömdük.”

YOL HARİTAMIZ KUR’AN

Adı spor da olsa, haksızlık karşısında her platformda sessiz kalınamaması gerektiğini söylerken, siz değerli okuyucularımızın müsaadesiyle, şuan okuduğum Abdullah Yıldız hocamızın ‘Yol haritamız Kur’an’ kitabından bir bölümle paylaşarak, söylediklerimizi daha iyi anlatabilir hale getirmek istiyoruz; “İnsanları düşünmekten alıkoyan bir seri faaliyet ve meşgalelerin müşrik düzenler tarafından niçin teşvik edildiği daha iyi anlıyoruz. Franko’nun yıllarca halkını yüz binlik beşiklerde; arena ve stadyumlarda uyutmasına fırsat veren boğa güreşleri ve futbolun işlevini günümüz Türkiye’sinde başta TV kanalları (aptal kutuları) olmak üzere, pek çok vasıta pekâla icra etmektedir. Gençliği peşinden sürükleyen moda meşguliyetler (müzik, eğlence, futbolizim, uyuşturucu v.b…) beyinleri tefekkürden, okumak, araştırmak ve gerçeği bulmaktan alıkoyduğu gibi, Kur’an’a muhatap olmaktan da uzaklaştırmaktadır.”  

Allah (cc) yaptığımız ve yapacağımız çalışmaları, hayırlara vesile kılsın inşallah… 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Kanber

Selamlar sağ olun var olun Allah razı olsun. ampülteler dışında 64 üncü sırada oluşumuz milletçe bize çok üzülmüştür. o kadar büyük yatırımlar, destekler, teşvikler, şaşalar, alkışlar hepsi boşaymış. Bir tane altın getirmediler 64 üncü sıraya Türkiye'yi yerleştirdiler. yazıklar olsun. Allah'tan ki bu amputeler yüzümüzü biraz güldürdü. soykırımcı, Nazi Terör devleti İsrail'e güzel bir mesaj verdiler. Bir eleştirimde sporcu diye çırılçıplak olan Anadolu Müslüman halklarının çocuklarının düştüğü vahamet durum. Bir madalya için insan dünyasını ve ahiretini heder eder mi?

Hacı

Kur'an sana ne diyor, baştan sona mealini hiç okudun mu?
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23