• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Ahmet Gülümseyen
Ahmet Gülümseyen
1969 yılında Bayburt’ta doğdu. İlköğretim ve Liseyi Bayburt’ta okudu.1994-1998 Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu / Spor Yönetimini bitirdi. 2004 -2005-Ankara Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) / Yüksek Lisans Özel Öğrencisi.2016-2018-Gelişim Üniversitesi BESYO /Spor Yöneticiliği Bölümünde Yüksek Lisansını tamamladı. 2000-2002 Bağcılar Ensar Koleji Beden Eğitimi Öğretmenliği.2002-2005 Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Spor Uzmanı /ANKARA.2005-2008 İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü-Spor Uzmanı.2008-2011 İBB Spor Etkinlikleri A.Ş.- Spor Tesisi Müdürlüğü. 2014-2018 İBB Spor İstanbul Engelliler Koordinatörü. Gazetecilik ve Televizyon tecrübeleri: 1993-1995 Foto-Maç Muhabirlik.1995-1997 Bakırköy Postası Dergisi (Spor Sorumlusu) 1995-1997 Fanatik Gazetesi-Anadolu Ajansı (Fahri Muhabirlik). Akit-Anadolu’da Vakit Gazetelerinde Köşe Yazarlığı 1997- Devam Ediyor. İstanbul Büyükşehir Beledisi WEB TV’de Spor Muhabirliği ve 2012 Avrupa Spor Başkenti Program Yapımcılığı. Akit TV’de ‘Spor Sohbetleri’ Program Yapımcı ve Sunuculuğu. Birçok spor branşında hakemlik ve antrenörlük belgesi sahibidir.
TÜM YAZILARI

Filistin’i anlarsak, Ergin Ataman’ın tepkisi, Ali Koç’un ‘ziyaretini’ anlarız…

20 Eylül 2024
A


Ahmet Gülümseyen İletişim: [email protected]

 

Panathinaikos-Maccabi arasında Güney Kıbrıs’ta oynanan maçta, Yunan taraftarları “Türklerden kanlı Kıbrıs işgali” küstah pankartı açtı. Panatinaikos’un koçu Ergin Ataman bu pankarta tepki gösterip sahaya girerek, pankartın sergilenmesi adına hakemlere doğrudan, sert tepki göstererek maçtan ihraç ediliyor. Ergün Ataman’ın atılmasına rağmen, antrenörlüğünü yaptığı takımı Panatinaikos, protesto etmeyip sahaya çıkıyor, İsrail ekibiyle maçını oynuyor. Aynı zamanda Basketbol Milli Takımımızın başantrenörlüğünü yapan Ergin Ataman, geçen sezon Yunan ekibini THY Avrupa Ligi’nde takımını şampiyon yaptı ise, Yunan ekibi neden hocasına sahip çıkmıyor? “Panathinakos taraftarları ‘Türklerden kanlı Kıbrıs işgali’ pankartı açıp tarihi saptırma alçaklığı gösteriyorsalar, Ergün Hocanın bu saatten sonra o takımı çalıştırmaması gerekmiyor mu? 

Diğer konu ise, Yunanistan ekibinin Filistin’de soykırım uygulayan ve 41 binden fazla Müslüman’ı şehit eden İsrail’i temsil eden bir ekiple maç oynanması, üstelik Kıbrıs Rum kesiminde. Be neyin mesajı olabilir? Buradan Basketbol Federasyonuna sesleniyorum; “En son ne zaman Kuzey Kıbrıs’ta maç oynadınız?” Şimdi basketbol sever haklı bir soruyor; “Tüm bu olanlardan sonra Basketbol Milli Takım baş antrenörlüğü yapan Ergin Ataman, Panatinaikos’u çalıştırmaya devam mı edecek?”

Süper Lig’de transfer dönemi sona erdi. Ligimiz ve transferlerin ‘gediklileri’ konumundaki kulüpleri, bir bir Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ı ziyaret etti. Transfer edilen 107’si yabancı, 52’si ise yerli. Transferde bol kesen avroların havada uçuşması, finansal yönden borç batağındaki kulüplerin durumunu, temsilcilerinin Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın ziyaret edilmesinin asıl amacını, sanırım ortaya koyuyor. Şimdi sorumuz şu; “Bu transferlerde kaç tane Filistinli veya İsrail’i protesto ettiği için kulüplerinden uzaklaştırılan oyuncu var?” Ben ne duydum, ne de gördüm. İşte duyarlılığımız bu kadar!..

Fenerbahçe heyetinin ziyaret esnasında Ali Koç’un dillendirdiği konu, Fenerbahçe ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor (İBB). Neymiş efendim “En çok bu kulüpler Olimpiyatlara oyuncu gönderdi” Başkanı olduğun için bu konuyu gündeme getireni anlarız ama Ekem İmamoğlu’nun İBB’si ne alaka! Olimpiyatlarda ülke sıralaması (64.’lük) niçin gündeme gelmedi. Cumhurbaşkanımız Erdoğan mütevazılığinden olsa gerek demedi ki “İBB, bizim dönemimizde daha çok sayıda sporcu gönderir, daha çok madalya kazandırdı.” Tüm bunları dillendirirken, aklıma şu soru geldi; 

“İBB Spor Kulübü neden Cumhurbaşkanımızı ziyaret etmedi?” Yoksa Ali Koç ziyaret teklifini yaptı da Ekrem İmamoğlu’ndan hayır cevabı mı, geldi. Ki; Koç ziyaret esnasında İBB reklamı yapmaktan geri kalmadı. Tüm bunlar yaşanırken, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin (TMOK) Fenerbahçe (Toplumsal cinsiyet eşitliği çalışması devam eden), İBBspor (Erdoğan döneminde ki branşların kapatılması), Enka’ya (ilk kadın güreş takımı kuran, yaygınlaştıktan sonra da kapatan) “Şeref Bayrağı” vermesi tesadüf olmayacağına göre. Üstad Necip Fazıl’ın dediği gibi “Akıl, olmazların zoru içinde. Üst üste sorular soru içinde: Düşün mü, konuş mu, sus mu, unut mu?..”.    

Cuma gününü hikmet ve bereketi üzerimize olsun. Allah (cc); alacağımız derslerle uyanan, kendimize çeki düzen verenlerden eylesin, inşallah… 

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23