• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0
Abdullah Şanlıdağ
Abdullah Şanlıdağ
TÜM YAZILARI

Daha güzel yarınlara..

26 Ağustos 2024
A


Abdullah Şanlıdağ İletişim: [email protected]

 

Yeni Şafak Gazetesi’nden Yasin Aktay, Ak Parti’nin iktidara gelmeden evvelki Türkiye’nin durumunu analiz ederek, geldiğimiz noktada bazı konularda benzerlik yaşandığını, özellikle kriz sorununun güncellendiğini deklare etmiş. Doğru ve yerinde bir tespit yapan Aktay’ı tebrik ediyorum. İçerden, bizden birilerinin Ak Parti’yi eleştirmesi ve yörüngesinden sapmaması uyarması anlamlıdır. Yapılan tespitin önemli olduğu kadar, bu durumu düzeltme cihetine gidecek olanların da eleştiri sahiplerini ötelemeden gereğini yapmaları gerekir. Yok değilse de kendileri bilir. Aktay güzelce uyarmış. “Bugün AK Parti’nin 23 yıl önce ülkeyi bulduğu kriz durumlarının önemli bir kısmı güncellenmiş olarak, yeni şartlarda kendini tekrarlamış ve AK Parti için en büyük sorunlar listesinin başına yerleşmiş bulunuyor.” 

Adamın hası, Ak Parti’ye yalakalık yapıp olumsuz durumları görmezden gelen değil, bizatihi AK Parti’nin daha iyi olması için bel altı vurmadan öz eleştiri yapabilendir. Aktay da omurgalı bir entelektüel. Sürekli geçmişteki başarıları zikredip bugünün sorunlarını görmezden gelenler Ak Parti’ye iyilik yapmıyorlar. Dipten gelen bir dalga var, eğer o dalgayı görmez de, bu ikbal günleri hep böyle devam eder zannederseniz, gün gelir yıkıldığınızda anladığınızda iş işten geçmiş oluyor. Yenilenme ilkeler üzerinden olur. Yenilenme, eskiyi tekrar veya muhalif partilerin devşirme transferleriyle olmaz. Ak Parti’nin çok başarılı ve herkesi kucaklayıcı olduğu dönemdeki temel dinamikler neydi? Öncelikle AK Parti çok güçlü bir hikâye ile seçmenin karşısına çıktı. Sağlık, eğitim, bürokrasi, adalet konusunda herkesin güvenini kazandı. Bugün tüm bu başarıları perdeleyen bir pahalılık ve bazı konularda adaletsizlik söz konusu. Mesela vatandaş diyor ki, “bizim alım gücü günden güne düşerken partiye yakın bazı ‘ayrıcalıklı’ kesimlerin ‘rantları’ sürekli yükseliyor. Ama her şeye rağmen vatandaş şunu da söylüyor: “Bizler Reisin hatırına Ak Parti’nin arkasında durduk, hatta halen durmaya devam ediyoruz ama aynı güvenceyi karşı taraftan bulamıyoruz.”

Daha önce de yazdım. Ankara’nın sorunlarıyla halkın sorunları başkalaşırsa, iktidar ne kadar güçlü görünürse görünsün bitişe mahkûmdur. Henüz tam anlamda Ankara’nın gündemiyle halkın gündemi başkalaşmış değil. Mesela bendeniz bir kalem ırgatı olduğum için Ak Parti’yi çok rahat bir şekilde eleştirebiliyorum. Amacım ne? Türkiye’nin kırk yılını ve geçmiş dönemde yaşanan her şeyi biliyorum. Türkiye bugünlere kolay gelmedi ve çok bedel ödedik. Kazanımlarımızın yok olmasını istemiyorum. Bu yüzden de AK Parti’nin kendisine çeki düzen vermesi için eleştiriyorum. Birinci adama yöneltemediğim eleştirimi çevresine yapmak istemiyorum. Biliyorum ki Reis de insan ve hatadan münezzeh değildir. Yanılabilir, yanıltılabilir. 15 Temmuz darbe girişiminde yaverlerinin dahi hain çıktığını ne çabuk unuttuk.. Dolayısıyla bizler eleştirdiğimiz zaman; Reisin etrafını saran güruhun ne söylediklerinin, kimi, hangi sıfatlarla tanımadıklarının pek bir önemi yok. Eğer bu millet gelecekle ve bugünle ilgili güvensizliğe kapılırsa, işte o zaman kırgınlık ve beraberinde kopuş başlar. Benim dipten gelen dalgadan kastettiğim de budur. Algı yönetimi hiçbir zaman gerçeği bertaraf edemez. O kasırga geldiğinde, iş işten geçmiş oluyor. Ne yapsanız nafile..

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Bedir

Yazının en güzel cümlesi de tek adamla yönetemediğiniz eleştiriyi çevrenize yapmayın olmuş

Canan Keklik

AKP zam ve bağımlılık konusunda gerçekten yazarım dediği gibi oldu ver bu konuyu çözemedi ise tencere onu da verir
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23