• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zihni Çakır: ‘Bu ihanetin cezası idamdır’

Yeniakit Publisher
2014-03-29 10:18:00 -
Zihni Çakır: ‘Bu ihanetin cezası idamdır’

İstihbaratçılar ve gazeteciler, Türkiye’nin güvenliği ile ilgili sırları sızdıran paralel casusluk çetesinin küresel bağlamda hareket ettiğine dikkat çekerek, “Türkiye Cumhuriyeti tarihinde karşılaşmadığımız bir casusluk operasyonu ile karşı karşıyayız” dediler.

KORAY TAŞDEMİR / İSTANBUL - Gazeteci-Yazar Zihni Çakır, önceki gün internete sızdırılan ses kayıtlarının içerikleri ile yasak olduğunu belirterek, “Bununla ilgili Ankara’da da bir soruşturma açıldı zaten. Ama biz önceki günkü ses kayıtlarına bağlı kalmadan da bu kayıtları ortaya çıkaran, bunları önce kayda alıp sonra internete servis eden yapının bir küresel casusluk yapısı olduğunu, 17 Aralık’ta Halkbank’ın da içerisine dâhil edildiği yolsuzluk operasyonunda dile getirmiştik zaten” dedi.

Çakır, “2009’dan bu yana avazım çıktığı kadar bu yapının casusluk yapısı olduğunu söylüyorum. Balyoz, Ergenekon gibi askerlerin davalarında bu adamlar savcılık emri ile yapmış oldukları ev ve işyeri baskınlarında ele geçirdikleri devletin özel sırlarını da dışarıya sızdırmışlardı. Bunları Kanada ve ABD vasıtası ile Tel Aviv’e taşıdılar. Şimdi bizim Türkiye ve Suriye arasında savaş çıkarabilecek bir sızdırmayı tartışmamıza gerek yok ki; bu yapının her yeri ihanet ve casusluk. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde karşılaşmadığımız bir casusluk operasyonu ile karşı karşıyayız. Şu anda bu suçun idamın kaldırıldığı ülkelerde dahi tek bir müeyyidesi var: O da idamdır” diye konuştu.

ORAKOĞLU: “BU VATAN HAİNLİĞİNE İŞARETTİR”

Emniyet İstihbarat Daire Eski Başkanı Bülent Orakoğlu ise, “Bu durum Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa görülen bir durumdur. Devletin ulusal güvenliğine yönelik bu tür faaliyetler olmuşsa da bu derece açık olarak medyaya verilmesi ilktir” ifadelerini kullandı.

“Bu ciddi şekilde vatan hainliğine işarettir” diyen Orakoğlu, “Bunları yapanlar muhakkak tespit edip yargılanacaklardır ancak durum onun ötesinde milli güvenliğimize yönelik bir tehdidi ortaya koyuyor. Bu da, 17 ve 25 Aralık’ta meydana gelen darbe girişimlerinin dış destekli olduğunu ortaya koymaktadır. Yani Türkiye çok ciddi bir şekilde ulusal güvenlik tehlikesi ile karşı karşıyadır” dedi.

Türkiye’nin bunları da aşacağını kaydeden Orakoğlu, “Bunları yapan kişiler bellidir. Bunlar bir an önce yargı önüne çıkarılmalı ve hiçbir müsamaha gösterilmemelidir” dedi.
Yeni Akit Gazetesi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23