• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Zaman’dan hem itiraf hem iftira

Yeniakit Publisher
2014-01-18 20:15:15 - 2014-01-19 10:03:46
Zaman’dan hem itiraf hem iftira

Önceki gün tetikçi Taraf’ta yayınlanan sözde MİT belgesi ses getirmeyince, aynı belge dün de Zaman gazetesinde “MİT’ten skandal talimat. Tüm dini grupları takip edin” başlığıyla haberleştirildi. Paralel Yapı ile cemaatin ilişkisi olmadığını iddia eden Zaman’ın hem belgeyi üzerine alınıp hem de çarpıtması dikkat çekti.

MEHMET ÖZTÜRK-İSTANBUL - Gülen Grubu yayın organlarının diğer cemaatleri de yanlarına çekerek AK Parti’ye karşı blok oluşturma gayretinde olduğu ifade ediliyordu. Cemaatin bu niyetini Zaman gazetesi dünkü manşeti ile açıkça ifşa etmiş oldu. Önceki gün Taraf’ta yer alan “Örgütün adı kondu: PYD. Gülen Cemaatinin ismi geçmedi ama ‘kamuda illegal faaliyet yürüten Paralel Devlet Yapılanmaları (PDY) birinci derecede hedef önceliğinde izlenecek” şeklindeki sürmanşet haberin ses getirmediğini düşünüp kendi manşetine taşıyan Zaman, tetikçi gazetedeki “Gülen Cemaatinin ismi geçmedi ama” itirafını dahi görmezden geldi.  “MİT’ten skandal talimat. Tüm dini grupları takip edin” başlığı ile “(DOSYA)” adlı sözde MİT belgesini manşete taşıyan gazete İslami cemaatleri kendi safına çekmek için “Tüm İslami cemaatlerin” hedef alındığını iddia etti.  Gazete bu yalanıyla Türkiye’de faaliyet gösteren İslami cemaatlerin tamamına karşı kara propaganda yapmış oldu.

MADEM İLİŞKİNİZ YOK, MÜCADELE KARARININ NESİ SİZİ RAHATSIZ EDİYOR?


İddia edilen belgede “Paralel devlet yapılanması” ile mücadele edileceği söylenmesine, bir cümlesinde dahi “Gülen Cemaati” ifadesi geçmemesine rağmen, Zaman gazetesinin belgeyi üzerine alması önemli bir ifşaat olarak algılandı.

İŞTE ZAMAN‘IN ÇARPITMA HABERİ

Dünkü Zaman’ın “Tüm dini grupları takip edin” başlığıyla manşetten verdiği haberde şu ifadeler kullanıldı: “2013’te fişleme iddialarıyla gündeme gelen MİT, akıl almaz bir girişimde daha bulundu. 3 gün önce gönderilen yazılı talimatla, teşkilata bütün dinî fraksiyonları ve grupları takip emri verildi, ‘Paralel Devlet Yapılanmaları (PDY) birinci derecede hedef önceliğinde izlenecektir’ denildi. Başbakanlık ve Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 15 Ocak 2014’te yazılı talimatla teşkilata bütün dinî fraksiyonları ve grupları izleme emri verdiği ortaya çıktı.

MİT’in talimatında ‘Gülen Cemaati’ gibi spesifik bir belirleme yapılmazken ‘Yurtiçi ve yurtdışı kaynaklı tüm dini fraksiyonlar’ hedef gösterilirken, Süleymancı, Nurcu, Gülenci, Kadiri, Nakşi gibi mensubiyetlere sahip insanların tek tek belirlenerek çıkartılması için çalışmalar ve görevlendirmeler yapıldığı ileri sürülüyor.”

TETİKÇİ TARAF’IN MİT BELGESİ SAHTE ÇIKMIŞTI!

Öte yandan Taraf’ın 9 Aralık 2013 tarihinde “MİT Belgesi” diye gündeme getirdiği  belgelerin sahte olduğu Hakan Fidan’ın müsteşarlığa gelmesinden sonra mahkemelere delil olarak gönderdiği orijinal belgelerin incelenmesiyle de ortaya çıkmıştı.


x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23